Periodisk faste

periodisk faste

Periodisk faste er ikke en diett, men et kosthold. Det er ikke slankediett, men heller et spisemønster som kroppen venner seg til og som gjør hverdagen enklere.
Det dreier seg om å ha en begrenset periode i løpet av døgnet hvor man inntar mat. Et ”spisevindu” som vi kaller det. Menn bør ha et spisevindu på 8 timer mens kvinner kan ha et spisevindu på 10 timer.
Husk at vi alle er forskjellige, og det er viktig å finne ut spisemønsteret som passer akkurat DEG og DIN kropp. Det er ingen fasit her, følg magefølelsen og behov.
Periodisk faste gjelder ikke for barn eller gravide.

Vanligvis hopper man over frokost og faster frem mot formiddagen, gjerne etter en treningsøkt. Deretter har man 8 timer på seg før man lukker igjen spisevinduet og faster til neste dag igjen. Det vil si at du kan spise i løpet av 8 timer og faste de resterende 16 timer. Du velger selv når du vil faste, men av erfaring og mange tilbakemeldinger så er det praktisk å ha et spisevindu fra kl 11 til 19. Følg din egen timeplan og livstil.
Antall måltider i løpet av de 8 timene er ikke så viktig, men om du spiser et lavkarbo-høyrett (lchf) kosthold, så vil du oppleve at du ikke trenger særlig mer enn 2 store måltider i løpet av dagen. Eventuelt litt påfyll om du er veldig aktiv og trener tungt. Hvis du småspiser hele tiden vil du forvirre sultfølelsen og ha vanskeligheter med å innrette deg etter fasteperioden. Da er det bedre at du spiser deg god og mett når du først spiser. Sørger du for nok fett i maten så vil du fint kunne gå 6-7 timer uten å føle sult.


Jeg personlig spiser mitt første måltid ca kl. 11.00, og da gjerne etter en treningsøkt hvis jeg har tid. Jeg løper flere ganger i uken, alltid på tom mage. På morgenen lager jeg meg en kopp bulletproof kaffe. Dette holder meg gående i flere timer, og jeg føler overhodet ikke noe sult før jeg er ferdig med treningsøkten min.

Periodisk faste fungerer godt for deg som ikke ønsker å spise så hyppig og i tillegg ønsker optimal helse og stabilt energinivå.

Mange er vil i starten oppleve litt sult i fasteperioden, men det er forbigående ettersom kroppen tilpasse seg etter kort tid. Måltidet bør bestå av sunne fettkilder, protein og grønnsaker. Dette gjør at blodsukkeret holder seg stabilt og metthetsfølelsen varer lenge. Småspisingen forsvinner og du vil oppleve at du får et mer avslappet forhold til mat.

Lykke til!

55 Comments

 1. April 10, 2013    

  Hvis en kopp kaffe kan byttes ut med kraft, skal jeg vurdere å være med:)

  • April 10, 2013    

   Tja, hvorfor ikke? Jeg drikker kaffe på morgenen for jeg liker det (blitt skikkelig kaffekjerring etter at jeg fikk nespressomaskin i hus for et år siden) og så syns jeg det er greit å få i meg kokosoljen flytende.

 2. Mathilde Mathilde
  April 10, 2013    

  Hei! Jeg bare lurer på om man kan innta noe drikke i fastetiden? Du sa at du drakk kaffe, men jeg pleier å drikke en kopp te og en grønn juice på morgen, også inntar jeg første måltid kl 12:00. Er det periodisk faste da? Elsker bloggen din forresten!!:)

  • April 10, 2013    

   Ja, du kan drikke vann som tørstedrikke så ofte du vil. Jeg personlig liker å kose meg med kaffe med kokos mellom måltidene. Så jeg syns en kopp te er like bra som kaffe! Jeg drikker også te altså.
   Grønn juice, presser du den selv eller er det pulver? Poenget er jo å få kroppen over til et spisevindu, så man bør helst ikke innta noe mat. Men du kjenner kroppen din best, så om det passer deg å innta en juice på morgenen før du spiser senere så følger du det.

 3. marerita marerita
  April 10, 2013    

  Hei!

  Bryter du ikke egentlig fasten når du tar den kaffekoppen med kokosolje på morgenen?

  Kjenner du til noe ifht det å kjøre periodisk faste hvis man har litt utfordringer med stoffskiftet? Jeg har aldri testet meg for noe, men jeg føler jeg kjenner meg igjen i veldig mye ifht hypotyreose type 2. Forrige gang jeg forsøkte PF sleit jeg med å få i meg nok mat, jeg var sikkert nede i ca 1000 kcal pr dag, og la vel heller egentlig bare på meg istedet for.

  Bortsett fra det var det utrolig digg å ikke stresse med frokoststyret, så jeg skulle sånn ønske at jeg kunne spise sånn! Men tør nesten ikke prøve igjen…

  • April 10, 2013    

   Det har hendt noen ganger at jeg har glemt å få i meg kokosolje på morgenen. Jeg merker faktisk litt forskjell. I allefall de gangene jeg trener tungt eller skal løpe intervalltrening. Jeg kjenner at jeg har mer å gå på med 1 ts kokosolje med det samme jeg står opp. Så både ja og nei i min verden ved å bryte fasten ved inntak av kokosolje. Da går jeg tilbake til det at vi må finne vårt eget spisemønster siden vi er så forskjellige.

   Ang stoffskiftet tør jeg ikke uttale meg dessverre. Jeg kan ikke nok om det til å si noe på det.
   Når du sier du sliter med å få i deg nok mat, hva har du spist da?
   Jeg spiser jo et høyfettkosthold så i mitt tilfelle består måltidet av ca 70-80% fett. Hvis du spiser nok av nøtter, avokado, oljer, fete meieriprodukter osv skal du fint klare å komme deg over 1000 kcal per dag vel?

 4. at at
  April 10, 2013    

  vedig positiv til PF. har drevet med det de siste 2 årene, praktisk og behagelig 🙂

 5. marerita marerita
  April 10, 2013    

  Jeg la inn matinntaket mitt på diett.no i den perioden, bare for å sjekke hvor mye jeg spiste. Følte jo jeg spiste nok, jeg har spist lavkarbo i 3-4 år så jeg har lært kroppen min ganske godt å kjenne de siste årene… 🙂 (dvs, inntil man begynner å grave i stoffskiftet…) Startet dagen med frokost rundt omkring 11-12, spiste eks. en hel kyllingfilet med salat og litt dressing, kanskje litt avocado. Middag rundt kl 17, alt mulig men typisk kjøtt/fisk/fugl med grønnsaker og en saus eller dressing (og jeg er ikke redd for fettet!!), også kvelds, 1 boks Cottage cheese med bringebær og kokosolje. Tipper det lå gjennomsnittlig på ca 1000-1300 kcal. Jeg trener hardt ca 3 ganger i uken, bør jeg ikke være nærmere 2000 kcal ca da? (normalvektig, 30 år)

 6. Jan Erik Jan Erik
  April 10, 2013    

  Veldig bra , spiser selv etter det prinnsippet kommer aldri til og bytte ut dette 🙂

 7. Jan Erik Jan Erik
  April 10, 2013    

  Veldig bra , spiser selv etter det prinnsippet. Godt og slippe og være avhening av og spise i forhold til trening også.

 8. Jan Erik Jan Erik
  April 10, 2013    

  Har lyst til å nevne hvis dere skal trene veldig tungt (vekter eller hard intervall) så er det lurt og innta aminosyre BCAA. En dose rett før dere skal trene.

 9. Jan Erik Jan Erik
  April 10, 2013    

  marerita, du bør få i deg ca 75 gram (675kcal) fett i tillegg da havner du ca der du bør ligge ut ifra det du skriver hvis du veier ca 65 til 75 kg.

 10. Melissa Melissa
  April 10, 2013    

  Takk for at du svarer Jan Erik! Vi møtes ved startstreken på Råskinnet uten mat i magen!

 11. Martin K Martin K
  April 11, 2013    

  Flott skrevet Melissa 🙂
  Siden jeg er alt for mett 8 timer etter måltid til at jeg får 2 måltider inn i “vinduet”, har jeg min egen vri på PF (kan vel kanskje ikke kalles PF en gang).
  Spiser som regel 2 måltider/dag i perioder med mye trening, og 1 måltid/dag i roligere perioder. Legger måltidene med ca 12timer mellomrom. Spiser helst i 16tida ved 1 måltid/dag. Passer udmerket mellom jobb, søvn og andre gjøremål.
  Presterer best ved å trene etter jeg står opp. Tar en kopp kaffe med en svær skje kokosolje, evt bare kokosolje. Og en stor middag etter trening. Liker å vente minst et par timer etter jeg står opp eller kommer fra trening med å spise.
  Kroppen fungerer optimalt på lav måltidsfrekvens og optimal fettforbrenning!

  • April 11, 2013    

   Du jobber jo nattevakter også du, så du må jo jobbe rundt timeplanen din.
   Å gå så lenge mellom hvert måltid er jo imponerende. Jeg kan gå 6 timer, men da kjenner jeg sulten snike seg på.
   Digger at du har kokosolje i kaffen!

 12. April 11, 2013    

  Spennende, men tror ikke det er noe for meg. Liker å spise lett og oftere heller. Jeg trener ofte om morgningen før frokost riktignok da 🙂

  • April 11, 2013    

   Sånn var jeg også før, spiste annenhver time og spise lite om gangen. Men så ble jeg litt eldre og så kjente jeg at jeg måtte endre litt på det… Har vært gjennom litt forskjellig opp gjennom årene! Artig å prøve ut faktisk.

 13. April 11, 2013    

  Har spist etter PF-prinsippet de siste månedene selv, jeg! Før rumlet magen da jeg våknet, og PF var da ikke noe alternativ for meg, men nå har jeg plutselig slått helt om og vil helst ikke ha noe mat før det har gått noen timer. De dagene jeg trener før frokost, tar jeg BCAA, og det klarer jeg å yte veldig godt med – har hatt mange gode økter uten mat i magen 😀

 14. April 11, 2013    

  Spist etter periodisk faste siden sommer i fjor. Flott at du tar opp temaet så flere kan lære om det:)

  • April 11, 2013    

   Bare hyggelig. Det er så mange som spør meg om dette så det er bare fint å få det ned på bloggen 🙂

 15. April 11, 2013    

  Jeg er heller ingen frokostmenneske, men nå som en hard treningsperiode er begynt må jeg ha en proteinshake før trening i tillegg til BCAA, både før og rett etter. Deretter inntas første måltid rundt kl. 12 og evt. Lunsj noen timer senere, ellers så kan jeg gå til halv6 før sulten melder seg igjen! Om kvelden spiser jeg evt.leftovers fra middag og det er det! Funker veldig bra for meg!

  • April 11, 2013    

   BCAA er poppis ser jeg hos flere!!

   Takk for god shake her om dagen forresten. Men neste gang bytter du ut bananen med kokosfett så holder du deg mett lengre frøken! 😉

 16. April 12, 2013    

  Så spennende, og bra det føles bra i din kropp. Jeg tror det er viktig å gi fordøyelsen litt pause og ikke spise og spise og spise heele dagen. Spesielt slik mange gjør, men brød og andre tunge korn-ting fra morgen til kveld. Huff, får vondt i magen bare ved tanken, haha 😛

  Følger ikke PF selv, men spiser slik det føles best i magen min, og det er stort sett å starte dagen kun med varmt sitronvann, og ikke spise før jeg er sulten, som så og si aldri er tidlig tidlig på morgenen. Liker å la de første “måltidene” vare lette også, enten ferskpresset juice eller smoothies hvis jeg føler for noe litt tyngre.

  Men som sagt, følger ikke PF og har ikke et spisevindu på en måte. Og jeg spiser så mye lettfordøyelig mat, så for min del er det viktig å spise ganske ofte, for å få i meg nok. Hadde jeg bare spist 2 ganger daglig hadde jeg vært på ekstremt underskudd.. Det fungerer nok med et slikt kosthold du har, men ikke like godt med mitt.. 🙂

  • April 12, 2013    

   Ja, vi har jo helt forskjellige kosthold og jeg tror heller ikke det vil fungere med PF for en veganer. Men de finnes sikkert de også. Det er jo noen som lever kun på vann og sol også!

 17. Jan Erik Jan Erik
  April 12, 2013    

  Kristin har du prøvd og trene uten den proteinshaken ? Det er først når man går over 6-7 timer hard treningsøkt i uka at proteinshake egentlig er noe vits.
  Prøv bare med BCAA det skal være nok til at du ikke bryter ned muskelmasse, men det kan hende at man bruker noen dager til å venne seg til det. Og hvis man er intr i å minske fettprosenten så er det veldig lurt og droppe den shaken før trening og heller ta den etterpå.

 18. April 12, 2013    

  Ja, jeg tar somregel ikke proteinshake i det hele tatt, bare når jeg er inni harde treningsperioder som nå. Nå trener jeg totimer om dagen 5 dager i uka, så da bare må kroppen ha det;) Da blir det 4-6 uker med shake både før og etter trening. Dette gjelder og BCAA, tas både før og etter trening i denne perioden! Men takk for tips Jan Erik;)

  • April 12, 2013    

   Jeg har jo trent med deg noen ganger hvor du ikke har spist frokost/inntatt noe før økten. Men jeg tror i ditt tilfelle nå at du gjør det riktige for deg, kroppen din trenger den shaken med alle godsakene 🙂

 19. April 13, 2013    

  Riktig det Melissa, jeg spiser aldri frokost, første måltid inntas tidligest 11;)

 20. April 14, 2013    

  Jeg trives best på Periodisk faste selv 🙂 Spiser i 11-12 tiden. Spiser jeg frokost tidlig om morgenen opplever jeg å bli raskere sulten og fysen faktisk :O

  • April 14, 2013    

   Enig… i helgene spiser jeg oftest frokost med familien og det “ødelegger” resten av dagen for da må jeg planlegge når jeg skal spise og blir fort sulten igjen… sånn som i dag. Sitter og spiser middagsrestene.

 21. April 19, 2013    

  Hei,

  vurderer selv å prøve meg på PF, men lurer noe kanskje du kan svare meg på.
  Jeg er oppe i 5 tiden fordi jeg skal tidlig på jobb, jeg har ikke muligheten til å trene før jobben. Jeg trener for det meste i mellomrommet 16-19 en eller annen gang (noen ganger rett før jeg legger meg). Når bør jeg da legge spise vinduet mitt?
  Jeg er og ganske tidlig i seng, rundt 21 (fordi jeg må opp før fuglene synger) og liker ikke å legge meg på for mett mage.
  Jeg er 5 uker post-op nyre operasjon og kan sakte men sikkert begynne å trene igjen, så jeg har null grunnlag om dagen, så i starten er ikke treningene så alt for intense.

  Flott blogg med bra tema.

  • April 20, 2013    

   Hei Line!

   Jeg faktisk tenkt litt på det du lurer på, derfor har jeg ikke svart deg ennå.
   Skal innrømme at det er litt vanskelig å finne ut hvilket spisevindu du kan ha. Er du sulten på morgenen? Tenker at du kunne hatt ditt siste måltid rett etter trening, kl 19 slik at du har nesten to timer på å fordøye litt før du skal legge deg. Så da bør du jo ha et stort måltid til frokost.
   I og med at treningen ikke er for intens, er du ikke såååå avhengig av å spise til riktig tid før du skal trene. Hva med for eks frokost rundt 9 tiden? En skikkelig frokost som vil holde deg mett i flere timer. Og så evt et lite mellommåltid rund kl 14? Og så middag kl 19?

   Det beste er å prøve selv, så vil du finne en rutine som passer for akkurat deg.

   Si ifra hvordan det går da!

 22. Amalie Amalie
  May 2, 2013    

  Hei Melissa!

  Jeg bare lurer på *hvor* viktig det er å bryte fasten rett etter trening? Jeg har veldig veldig lyst til å spise etter dette mønsteret, men jeg vil ikke alltid ha tid til å trene så tidlig på dagen, heller mer på ettermiddagen. Er nemlig student, og har ofte forelesninger når jeg “skulle trent” hvis jeg f.eks brøt fasten rundt 12-13-14 tiden. Kan jeg bryte fasten ved vanlig tid når jeg spiser frokost, og heller lukke spisevinduet mitt rundt 3-tiden? (Jeg spiser da frokost i 7-tiden). Blir dette feil ift. til trening og “post-workout-meal”? Ah, synes virkelig koden blir vanskelig å knekke! Har så lyst til å prøve ut dette, for jeg har på feelingen at det er noe kroppen min og jeg hadde vært tilfreds med. Jeg trenger sårt et mindre anstrengt forhold til måltidene jeg skal spise utover en dag… Gjør ikke annet enn å tenke på mat >:(

  • May 2, 2013    

   Du må jo bare prøve!!! Det er det som er så kjekt! Gi det noen uker for tilpasning og si ifra hvordan det går!
   Jeg personlig tror ikke jeg vil klare å ikke spise på sent ettermiddagen, siden jeg har økten min på morgenen så jeg må hente energien fra et godt måltid kvelden i forveien. Men snur man litt på klokken så blir det jo likt for deg også!!

 23. Amalie Amalie
  May 2, 2013    

  Takk for å raskt svar! 😀 Men det jeg i bunn og grunn lurte på er om man MÅ slavisk tenke: “jeg må trene før jeg bryter fasten”.? Eller kan jeg f.eks droppe frokost, spise første måltid kl 12, lukke spisevinduet kl 20, og trene en eller annen gang i løpet av dagen, når det passer? Dagene mine er nemlig så enormt varierende. Noen dager har jeg forelesning kl. 8 på morgningen, andre kl 15, noen ganger 12. Noen dager har jeg ingen forelesninger, og kan fylle dagen med egenlesing… You name it. Derfor er det vanskelig å skape et presist mønster ift. trening og faste/måltid – og derfor (igjen), lurer jeg på hvor viktig dette med trening *før* første måltid er. 🙂

  • May 2, 2013    

   Aha, nå er jeg med. Beklager, svarte litt raskt i stad.
   Men, ang bryt av faste, så ser jeg ikke noe i veien for å bryte fasten før trening. Det er vel mest morgentrening det gjelder når man er på PF, og for eks vil ned i vekt så er fettforbrenningen ganske høy.
   Du vil jo uansett venne kroppen til måltidene til de tidene du legger det opp til, og om du ser at du for eks får tid til å trene like før du skal spise et måltid, så ta litt nøtter eller en skje kokosolje istedet, så du kan vente til etter økten med å spise? Så har du ikke magen full av mat 🙂
   Kanskje det er lettest for deg å sette faste tider til måltidene (sånn ca tider da, gi det litt slingringstid på 1-2 timer) og så styrer du hverdagen rundt det? Kan det være en idé?

 24. Ralphyboy Ralphyboy
  May 10, 2013    

  Jeg er vegetarianer… laktovegetarianer da, så jeg spiser litt meieriprodukter… det er ikke spesielt vanskelig å få hverken fett eller proteiner med den kosten 😉 man kan faktisk ganske fint være lowcarb også… Jeg lurer på BCAA… skal man kun ta det på treningsdager??

  • May 10, 2013    

   Hmm, for å være ærlig så vet jeg ikke! Jeg tar det kun når jeg trener, men skulle ikke tro det ikke skal være dumt å ta det de dagene man ikke trener?

 25. Ralphyboy Ralphyboy
  May 10, 2013    

  Hei igjen, Melissa 🙂 🙂 Takk for kjapt svar… Da skal jeg lage meg kostplan, og prøve meg på periodisk faste… tror det passer ypperlig for meg:)) Ha en finfin helg da!! 🙂

  Ralphy 😉

  • May 11, 2013    

   Lykke til! Fortell meg etter et par ukers tid hvordan det går da!!!

 26. Lisa Marie Lisa Marie
  September 12, 2013    

  Hei

  Jeg har aldri forsökt PF för, men vurderer å pröve det ut nå. Det jeg ser av de fleste som har drevet eller driver med PF er at de trener på morningen og spiser alltid etter trening. fungerer det ikke dersom man ikke trener för man spiser? Jeg har ikke mulighet til å trene på morningen, jeg har 2 barn som skal opp tidlig på skole og i barnehage og selv skal jeg på jobb fra kl 8 til 16. Je trener nesten hver dag fra ca kl 19 til 21, löper intervall og trener middels tung styrke. eg önsker å gå ned i vekt/få ned fettprosenten og har derfor tenkt på PF som en mulig lösning.
  Pr idag spiser jeg frokost ca 830, lunsj kl 12, mellommåltid ca kl 15 og middag ca kl 18 så går jeg på trening og etter trening kan det väre jeg spiser noe lett men ikke alltid jeg spiser noe.

  Håper på positivt og raskt svar.

  Mvh
  Lisa Marie

  • September 12, 2013    

   Hmm, ja det er litt enklere (syns jeg) når man trener på morgenen.
   Men det eneste jeg kan tenke meg er at du prøver ut selv hva som føles best for deg. Om du evt spiser stor frokost og en skikkelig mettende lunsj vil du kanskje klare deg på bare en håndfull nøtter eller noe til etter trening.
   Eller at du legger middagen etter trening, men da må du vente med frokost.

   Prøv deg frem! Husk å spise nok til hvert måltid så du kan gå uten å være sulten til neste måltid.
   Vet ikke om det var så klokt svar men finn ut når du er sulten på dagtid og jobb rundt det.

   Let me know how it goes!
   klem
   melissa

 27. Aina Aina
  January 9, 2014    

  Klem Melissa!!!

  Dette fungerer kjempebra. Spesielt for meg som ikke er noe frokostmenneske.

  Tar kaffe med kokosolje rundt 9:30 på morgenen og går veldig ofte til lunsj (14:00) før jeg spiser. Innimellom tar jeg en skive ost eller skinke rundt 12:30-13, men oftest går det til lunsj.

  Deretter en skikkelig god lunsj med masse godt fett og “kveldsmat” rundt 21:00.

  Blir endel kaffe rundt omkring – er fullstendig avhengig av det 🙂 men også et par liter vann

  Kroppen har det godt sånn 🙂

  • January 10, 2014    

   Kjempefint Aina! Du er så flink, har vært moro å følge med på din matreise!

 28. Helene U Helene U
  February 25, 2014    

  Jeg synes dette kostholdet høres veldig interessant ut!Liker å spise på kvelden :D. Men jeg er på skole man-torsdag 08-15, så får ikke trent før i hvertfall kl 16. Hva tenker du om å spise/ ikke spise på skolen mtp konsentrasjon? Jeg sover ikke så mye som jeg burde. vanligvis fra kl 00:30-06:30 i ukedagene. men mye i helga om jeg ikke jobber 🙂

  • February 25, 2014    

   Da ville jeg sørget for et skikkelig næringsrikt måltid før du legger deg på kvelden. Gjerne noe med omega 3 i seg. FOr eks bløtkokte egg med grønnsaker og skikkelig god saus til. Da skal du ikke føle sult neste morgen og jeg vil tippe du kan gå noen timer utover morgenen før du må spise. Ha kokosolje eller fløte i kaffen så du har litt energi å gå på i så fall.
   Ang trening, så har jeg erfart selv at jeg ikke kan spise noenting overhodet før 2-3 timer før økten. Så om jeg skulle føle litt sult tar jeg litt nøter bare for å dempe det verste og så spiser jeg skikkelig godt etterpå.

 29. Marianne Marianne
  March 22, 2014    

  Hei!
  Hvor lenge kan man være inn i en periodisk faste før man spiser normalt igjen? Og bruker du fortsatt metoden?:-) Mvh Marianne

  • March 22, 2014    

   Jeg pleier å ha “fri” i helgene og prøver så godt jeg kan å faste på ukenedagene. Jeg syns dagene blir mye bedre når jeg holder meg innenfor et spisevindu. Om jeg spiser frokost før jeg går på jobb blir jeg fort sulten igjen. Eller, i allefall “sugen på noe”.

 30. Marianne Marianne
  March 22, 2014    

  Ok, tusen takk for svar!:-)
  Trodde man måtte ha lengre pauser. Men da fikk jeg svar på det, begynner på Mandag:-)

  • March 23, 2014    

   Du må kjenne litt på det selv. Noen faster kun i ukedagene, mens noen faster fast i en periode og så tar “fri”.
   Husk at det er viktig å kjenne om kroppen sier ifra at noe ikke stemmer.. stress, dårlig søvn osv. Lykke til!

 31. Renate Renate
  April 17, 2017    

  Hei! Er litt nysgjerrig på dette med periodisk faste jeg. Ønsker å gå ned 7-10 kg i vekt.. har drevet å lagt om kosthold men sliter litt med søtsug på kveld.. hvordan vil fasting påvirke det? Også er det slik at jeg ofte trener på kveldene. Er vant til å trene 5-6 ganger i uka, jevnt fordelt kondis og styrke. Hvordan vil det bli på kveldene om jeg ikke skal spise etter treningsøkt? Er vanligvis slik at jeg lager meg en protein rik smoothie feks.
  Takknemlig for svar og tips

  • Renate Renate
   April 18, 2017    

   Herlig med svar!
   Hvor mange måltider anbefaler Du? Ser kanskje for meg 3 hovedmåltid og ett mellom.. og ser for meg et spisevindu på 10 timer..

 32. Monica Monica
  September 25, 2017    

  Ok hør nå…jeg kunne tenke meg dette…jeg er 52 kg og spiser ikke før alt fra 13-16…når sskal jeg ha mitt siste måltid og hvor lenge skal jeg være uten mat …jeg mååå prøve dette her…trener mellom13-15 spiser etterpå..

  • September 26, 2017    

   svarte deg på mail 🙂

No Pings Yet

 1. Etterdønningene fra gårsdagen og Periodisk Faste | Atferd, trening og hverdag on July 30, 2013 at 14:00
 2. Stabilt frokostinntak! | Melissa Spania on March 8, 2015 at 09:05
 3. Om å gå i ketose | Melissa Spania on October 5, 2016 at 08:33
 4. Fettkaffe - hva, hvorfor og hvordan | Melissa Spania on August 18, 2017 at 09:14
 5. Hva er biohacking? | Melissa Spania on May 5, 2018 at 09:26
 6. Må vi egentlig spise frokost? | Melissa Spania on March 1, 2020 at 10:16

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.