Peppermynteknapper

Liker du After Eight vil disse kanskje falle i smak:

peppermynteknapper

Du trenger:
2 ss kakaosmør (jeg kuttet opp smøret i små biter og tok 2 ss av ferdigkuttet kakaosmør)
1 ss kokosolje
6 ss kvernede mandler
1 klype salt
1 ts kokosmel
1-2 dråper peppermynteolje
2 ss lønnesirup

Slik gjør du:
I en liten kasserolle, smelt kakaosmør og kokosoljen. Ha i kvernede mandler og kokosmel. Rør ut klumpene. Ha i en klype salt og 1-2 dråper peppermynteolje.
Nå er det tid for søtning. Jeg brukte lønnesirup, men du kan fint bruke andre alternativer som sukrinmelis, stevia osv om du ønsker den lavkarbo. Ellers er honning og yaconsirup også gode siruper å bruke. Vil du ha deigen hvit anbefaler jeg sukrinmelis.

Rør alt sammen til en deig. Er den for bløt ha i litt mer kokosmel eller litt ekstra kokosolje om den er for tørr.
Legg deigen på en plastfolie, med enda et lag plastfolie over. Få hjelp av små barnehender til å klemme deigen flat og sett den i fryseren en liten stund.

Smelt sjokolade eller lag råsjokolade.
Ta opp deigen av fryseren og trykk ut sirkler som du dypper i sjokoladen. Legg tilbake på plastfolien og sett i fryseren igjen.

IMG_8727

Disse oppbevares best i fryseren i en tupperware med tett lokk. Håper det smaker!

ppermynteknapper

10 Comments

  1. January 6, 2014    

    Jeg elsker After Eight. Dette må prøves en dag. Nå gjelder det å stagge sukkertrollet 😉

    • January 6, 2014    

      Jeg har spist opp alle sammen nå og gleder meg til å starte utfordringen denne uken!

  2. Ingrid Dahl Ingrid Dahl
    January 6, 2014    

    Mmmmm……after eight. DET er godt! Bare synd det er 25 dager til jeg kan spise sånt :p Meeen det går vel fort! Og da blir det ekstra deilig å sette tennene i disse :))

    • January 6, 2014    

      Neida, spar på oppskriften!
      Begynner selv på utfordring denne uken. Gleder meg!

  3. January 6, 2014    

    Så utrolig fine de var og de høres nydelig deilige ut!! Jeg likte after eight så godt da jeg var yngre og tror jeg hadde elsket disse!

  4. January 6, 2014    

    Oj så godt. Har lenge kikka etter oppskrift på peppermyntegodis som ikke er fullt av sukrinmelis, eller prøvd å klekke ut en idè til noe lignende, men aldri blitt noe brukbar suksess. Perfekt!

    • January 7, 2014    

      Den ble overraskende god denne gangen. Lykke til!

  5. Maren Marie Maren Marie
    January 7, 2014    

    Tusen takk for fin oppskrift! Jeg lagde de i går og de ble skikkelig gode!

No Pings Yet

  1. Peppermynte iste | Melissa Spania on September 17, 2014 at 19:29

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen