Peanøttkubber i sjokolade

peanøttkuler med sjokoladetrekk

Du trenger:
6 store ss kvernede mandler
1-2 ss peanøttsmør
1 ss macapulver (kan utelates, men gir en god smak)
1 ss kokosolje
1-2 ss rå yaconsirup/steviadråper (jeg brukte ca 6 dråper av hver steviaessens)
Smak gjerne til selv med søtningen. Vi har alle forskjellig søtbehov. Jeg har laget denne to ganger. Første gang brukte jeg yaconsirup i, og den andre kun steviadråper. Begge smakte like godt og konsistensen på deigen var lik.

Bland alt godt sammen til det blir en deig. Bruk gjerne plastfolie til å mose det godt sammen. Trill enten kuler eller gjør som jeg gjorde, jeg klappet deigen flat og skar du firkanter:


Lag deretter råsjokolade, oppskrift finner du her. Eller smelt vanlig mørk sjokolade (husk 1-2 ss kokosolje i) og dypp bitene i den.
Legg bitene på litt plastfolie på et brett og sett i fryseren til sjokoladen har stivnet.
Nytes med de du er glad i.

20 Comments

 1. June 20, 2012    

  Det såg nydelig ut. Bruker nesten samme oppskrift selv 🙂

 2. June 20, 2012    

  Neste gang skal jeg prøve å ha hele peanøtter oppi også… og kanskje lage en slags karamell.. så blir det SNICKERS!!!

 3. June 21, 2012    

  Ååå, så gode de ser ut!! Elsker alle varianter man kan lage av sjokolade!! blir jo aldri lei 😀
  Selv sitter jeg og dypper mango og jordbær i sjokolade nå- perfekt oppladning til trening 🙂

  • June 21, 2012    

   Jeg må prøve frukt med sjokoladetrekk en dag altså…

 4. June 21, 2012    

  OoooOOO nammis! 😀 Så nydelig godt ut! 🙂

  • June 22, 2012    

   Må lage dobbel dose neste gang, de blir spist opp på null komma niks!

 5. June 29, 2012    

  Herligheten så gode disse ser ut! Jeg har alle ingrediensene i hus, minus kokosolja! Må ut å løpe og kjøpe!!

 6. June 29, 2012    

  Uæææ? Ingen kokosolje i hus? Det er faktisk krise! Må aldri gå tom for det. Jeg har alltid et uåpnet glass i skapet. Gikk tom en gang for mye for noen år siden… aldri igjen! Hihi.

 7. under opplæring under opplæring
  September 16, 2012    

  kan jeg bruke ferdig laget mandel mel(almond flour) fra Iherb til dette?samme mengde da i så fall????

  • September 16, 2012    

   Jeg tror ikke det.. hele poenget med de kvernede mandlene er at de har en grov konsistens. Men prøv gjerne og gi meg tilbakemelding!

 8. under opplæring under opplæring
  September 16, 2012    

  hmmmm….vet ikke om jeg tør prøve og “kaste bort” gode ingredienser! :-0 fnis….. men melet fra i herb er faktisk litt grovt i grunn….hmm….tenke tenke…. 😉

 9. under opplæring under opplæring
  September 16, 2012    

  ser jeg har mandler i skapet jo,men må jeg skolde de først eller bare ta de som de er i kaffikverna i en fei!???

 10. under opplæring under opplæring
  September 16, 2012    

  ….jøss som jeg maser nå men….er d lurt og smalt kokosoljen noen sek i micro så den blir litt lettere og jobbe inn i deigen?

 11. September 16, 2012    

  Ikke noe masing 😉

  Jeg ville skoldet mandlene først, i tilfelle skallet har en smak som blir for dominerende. Skjønner godt du ikke vil “sløse bort” ingrediensene. Men det er noke bedre med hakkede/kvernede mandler enn mel. For da vil vel mye av “crunchen” bli borte?

  Og NEI, det er ikke greit å ha kokosolje i mikro. Det kommer et innlegg om mikro en dag, men ikke bruk dette er du snill. Varm heller opp i vannbad.
  Her i Spania er den flytende ennå pga tempen så jeg kan bare helle den i deigen.. Så jeg ville nok latt den bli myk først i tilfelle den klumper seg. Enten vannbad eller hold glasset med kokosolje under springen med varmt vann.

  melissa

 12. under opplæring under opplæring
  September 17, 2012    

  blei helt feil med mel ja….skikkelig tørre og vanskelige og svelge rett og slett ;( uhu… well well,så vet jeg det! 😉 Trodde ikke d gjorde noe og varme opp cocosa noen sek. i micro?? Det gjør jeg ofte m sjokolade 86% og cocosa sammen…..?! Huff da.

  Men du,har ett lite dilemma til.Har spurt ett par andre også om det samme,men ikke fått noe svar enda,håper du kan hjelpe meg….
  Fikk boka søtt uten sukker av min far i dag!Med søtning som da er stevia av ymse slag.Og d er nok vel og bra….MEN jeg som liksom har prøvd og kutte ut speltmel og havregryn mens jeg har gått på lavkarbo nå over ett år,blei litt overrasket når disse ingr. stod i mange av oppskriftene,spes. speltmel!
  Jeg vil jo gjerne at ungene mine på 5 og 10 år skal spise sunnere kaker og desserter og jeg tror nok mange av disse oppskriftene vil falle i smak hos de og d må vel være bra,???Men er speltmel liksom godkjent på lavkarbo??Vet at man selv kan velge da,men trdde liksom dette var nei mat på en måte? Er sikkert et fint alternativ for ungene da i forhold til hvetemel og selvsagt stevia fremfor sukker,men JEG ,??Burde jeg spise dette? Vurderer og bytte hele boka jeg da,men blei veeeeeldig i tvil….
  Håper du kan hjelpe

  • September 17, 2012    

   Jeg svarer deg i morgen, ok?

  • September 18, 2012    

   Hei på du

   I mine øyne er speltmel et klart NEI om man er på lavkarbo. Jeg brukte det noen ganger for noen år siden når jeg skulle lage vafler og pannekaker osv, men de siste årene har jeg funnet ut at jeg helt fint kan erstatte spelt med fiberhusk, kokosmel eller kvernede mandler. Så når jeg ser oppskrifter med mel bruker jeg rett og slett det jeg har selv.
   Barna mine får ikke noe mel av meg og vi har ikke sånt i huset lengre.
   Om du skal bytte boken er jo opp til deg, men husk at du kan bruke andre ting enn det som står i oppskriftene. Det er der mine oppskrifter er kommet frem fra, ideer fra andre steder, litt prøving og feiling med mine egne ingredienser og voila, noe blir veldig bra (mens annet ikke så bra).

   Denne uken hvor jeg er på kurs med Hexeberg snakker de en del om hva som skjer i kroppen når vi spiser korn for eks. Lang historie kort, jeg ville IKKE brukt det for å si det sånn.

   God baking! Og fortell meg gjerne hvordan det går!

   klem

 13. under opplæring under opplæring
  September 18, 2012    

  den e go! ;))))

 14. under opplæring under opplæring
  September 18, 2012    

  tusen takk for at du tar deg tid til å svare 🙂 Boken er allerede byttet i fotballsfruens bok!! ;))))

  Jeg er nok ikke så streng som jeg nok burde være når d gjelder ungene.Skulle jaggu m ønske at jeg la over til lavkarbo mens ungene var pytte små…..ikke lett og legge plutselig om når de er 5 og 10 år merker jeg.Og de er SÅ forskjellige i hva de liker begge to! Men jeg prøver litt etter litt da 😉 Familien synes nok jeg lar meg rive litt vel mye med med mitt lavkarbokosthold og jeg prøver og forvare meg så godt jeg kan.Bestillte kjærligheter fra i herb i dag,organic lollipops og drops fra yummi earth,er vel bedre enn mye annet vel? Men du vett,tror ungene aldri hadde tilgitt meg hadde jeg tatt fra de lørdagsgodiset sitt i helgen!Vil jo ikke bli helt fanatisk heller da.Men er glad den minste bare har ett år igjen i barnehagen der 80% av kostholdet besør av sannsynligvis d billigste kneipp brødet!! Blærk! Kjøper da hvertfall så grovt brod jeg finner selv til de,men du vett unger er unger og d MÅ være uten korn og frø,heldigvis mange gode rundt forbi her da. 😉 Ho minste eeeelsker havregrøt….prøvde og finne store økologiske men de har ikke den kombinasjonen her,enten lettkokte økologiske eller store (ikkke økologiske) gir ho med h melk nå da isteden for lettmelt (eller fløte og vann) så jeg prøver da hvertfall 😉 Men jøsses som jeg babler! Nok engang,takk for svar.Finfin blogg du har!!!! ps.bestilte kikertmel i dag,DET må vel være ok og steke kjempetynne pannekaker av og fylle m masse godt!??? ;)))

  • September 19, 2012    

   Bare hyggelig! Om jeg kan hjelpe og inspirere så gjør jeg det jeg kan 🙂

   Fotballfruens bok er også god, jeg har laget flere av hennes oppskrifter og hun er flink på middager syns jeg.
   Også er fiskegratengen fra Lavkarboklubben utrolig god! Ta en titt på deres side: http://www.lavkarboklubben.no
   Jentene her i huset digger den.. og pizzaen til fotballfruen.

   Men du kan jo prøve å bake et brød hvor du finkverner alle frø og kokos osv? Prøv det og se om de liker det. Det siste jeg lagde ble ganske lyst.

   Havregrøt er også ok innimellom. Ha i litt kokosfett i grøten og litt knuste linfrø eller noe sånt. Om jentene får helle sirup på selv (yaconsirup) så kan jeg faktisk gjemme en del supermatpulver i grøten. Gjelder å gi og ta, hehe.

   Lykke til videre!

No Pings Yet

 1. Nydelige sjokoladekubber on June 25, 2012 at 19:44
 2. Søndags-sjokolade-laging on September 16, 2012 at 14:10
 3. Sjokoladeruter med paranøttfyll on March 18, 2013 at 09:25
 4. Peanøttkubber « Lavkarbo Oppskrifter on April 3, 2013 at 06:22
 5. Sjokolade midt i uken on August 28, 2013 at 19:14
 6. Rå peanøttsjokolade | NATURLIG SUNN on September 29, 2014 at 08:00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.