Peanøttkjeks med kokos


Du trenger:
2 ss peanøttsmør (bruk gjerne et annet nøttesmør om du ikke tåler peanøtter)
4 ss revet kokos
2-3 ss kokosolje
2 ss yaconsirup (eller noe annen søtning, smak til selv)
2 ss kokosmel (strøkne, ellers blir de for tørre)

Bland alt sammen i kjøkkenmaskinen til det blir en fin masse. Smak litt på den og se om du vil ha den søtere. Min deig ble ganske bløt, jeg hadde i godt med kokosolje.


Trill små kuler og ha på et fat.


Deretter klem de flate.


Ha gjerne på sesamfrø på toppen og klem de litt nedi deigen.


Stekes på 130 grader i ca 10 minutter. Følg med så de ikke brenner seg!
La de kjøle seg ned litt før du smaker. Jeg vet det er vanskelig, men ellers bare ramler de fra hverandre!


Og de bør oppbevares i lufttett boks i kjøleskapet. Dagen etter smaker de litt bedre syns jeg… om det er mulig å vente til dagen etter, da.

5 Comments

  1. September 5, 2012    

    Mmmm, disse skla jeg lage!! Men bytter nok ut peanøttsmør med mandel tror jeg. Tåler ikke peanøtter særlig, får halsbrann og føler jeg dårlig :O

    • September 5, 2012    

      Jeg pleier som regel å lage de med cashewsmør. Syns egentlig de er bedre med det. Men disse ble gode også!

  2. Hanne Hanne
    September 28, 2012    

    Brukte peanøttmel istedetfor peanøttsmør, og det funka det også 🙂 Men stekte dem i 15-20 minutter..

    • September 28, 2012    

      Kult, takk for tipset!

  3. Billie Billie
    April 15, 2014    

    NAM!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen