Peanøttkaramell



Hvis du ikke tåler peanøtter bør du se en annen vei, for dette er nesten en ren peanøttkaramell.
Blodtype B skal unngå peanøtter (dessverre!) men, jeg spiser det likevel. Det er jo så godt! Dessuten føler jeg at jeg kjenner kroppen min godt nok til å vite hvilke matvarer jeg bør holde meg unna og de jeg kan spise litt av. Peanøtter går fint i små doser.

Anyway, here goes:
4 ss peanøttsmør
2 ss kokosolje
1 ss yaconsirup
10 dråper stevia med karamellsmak
1 ss gelatinpulver (kan sløyfes)

Ha alle ingrediensene i en liten kjele og sett på svak varme. Rør alt godt sammen og deretter hell i former. Sett i fryseren så det setter seg.

ENJOY!


16 Comments

  1. January 4, 2013    

    Mm, ser godt ut! 😀
    Selv tåler jeg ikke peanøtter så alt for godt, men har flere ganger laget karameller med cashewnøttsmør, yaconsyrup, litt rå kakao og noen dråper stevia english toffee, kjempegodt alternativ ved allergi 🙂

    • January 4, 2013    

      Så bra! Det skal jeg teste ut en gang. Takk for tips!

  2. Silje G. H Silje G. H
    January 4, 2013    

    Oj da!!! Det der så lekkert ut!:) Jeg tåler bare valnøtt og macadamien, og har ikke funnet noe smør av det. Men det går vel an å lage… Eller så har jeg tenkt på en stund, hvordan ville tahin vært i sånt tro? Er ikke det bare smør av sesamfrø?

    • January 4, 2013    

      Tahin? Jeg liker egentlig ikke det i utgangspunktet så det ville jeg ikke prøvd. Men om du blender lenge nok så blir de oljete 🙂

  3. January 4, 2013    

    NAM, det blir å kjøpe peanøttsmør i morgen ser jeg 😀

  4. January 5, 2013    

    ååå naaam… Disse både så og hørtes kjempe gode ut! 🙂

    Ønsker deg en fortsatt fin helg! <3

  5. January 6, 2013    

    Nam! Disse må jeg bokmerke og lage en dag 🙂

  6. January 7, 2013    

    Yum, så gode de ser ut!! Og så enkle også! Dette skal jeg prøve, bare at jeg bytter ut peanøttsmør med mandelsmør (tåler ikke peanøtter noe særlig).

    • January 8, 2013    

      Det går fint å bruke cashewsmør også. Hender jeg bytter ut med dette noen ganger for ikke å overdosere på peanøttsmøret!

  7. Mona Mona
    January 11, 2013    

    NAM NAM NAM!

  8. Anette Anette
    February 15, 2013    

    De er så gode. Har avogtil tilsatt litt rå sjokolade eller mørk sjokolade. De får en litt annen men og veldig god smak da 🙂

    • February 15, 2013    

      Oi, det var god idé!
      Hadde tenkt å lage disse i kveld, så da skal jeg prøve 🙂

  9. October 25, 2013    

    Lagde disse til mamma og pappa i kveld, er spent på om de liker de 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen