Ikke lenge til påsken er over oss. Her i Spania må vi følge spansk skoleplan så det blir en uke til før vi kan nyte flere etterlengtede fridager. Frem mot det kan vi jo fylle opp fryseren med digg påskesnop!Jeg gidder ikke å finne opp kruttet på nytt og har rett og slett gått litt tilbake i arkivet mitt her på bloggen. Det finnes mye digg å finne, søk på for eksempel “søtt” i høyremenyen under tags så kommer det opp flere fristelser.

Minsten ville lage masse på en gang, så etter skolen i går la vi bort alt av lekser, dro frem alt vi hadde av ingredienser og satte igang. Jeg tenker at når man først skal lage noe, lag mye og mer siden kjøkkenet likevel blir bomba. Og det var ikke få som kommenterte under instagrambildene at de ønsket oppskrifter. Så her kommer det 🙂

Vi rakk å lage:
Ketokokosklumper, oppskrift finner dere her.Vi trillet små kuler denne gangen, satte de i fryseren før vi dyppet de i mørk sjokolade. Strø gjerne litt revet kokos eller kakepynt om behov. Jeg syns disse kan bli litt myke om de oppbevares i kjøleskapet, derfor er fryseren aller best. La de stå noen minutter i romtemperatur før de nytes.

Gelatingodteri er alltid en hit. Disse går ned på høykant så det kan være lurt å doble oppskriften. Jeg har tatt i utgangspunkt i min standard gelatinoppskrift som dere finner her.Påskemarsipan. Ingen påske uten marsipan vel? Dere finner to varianter på marsipan her. Jeg har laget den rå varianten. Og disse bør oppbevares i fryseren og som ketokokosklumpene, kan de tas ut like før servering da de kan bli litt for myke.Etter at jeg gikk over til å tenke mer zero waste har jeg unngått å kjøpe nye ting for å se om jeg klarer meg uten. På sjokoladetrekket her har jeg pyntet med hvit sjokolade. Istedet for å kjøpe ny sprøytepose (min gikk istykker for noen år siden) så har jeg heller brukt en slikkepott og “dratt over” kjapt. Tviler på at jeg noensinne får jobb på et konditori, men for meg er det smak og tanken bak som betyr mer enn utseende!Det kommer en oppskrift til på banansnop i løpet av et par dager så følg med!