påskemarsipan

Marsipanen dere finner i butikken er ikke spesielt sunn. Og nå i disse påsketider bugner det av påskemarsipan overalt. Denne er full av sukker. Ikke bra.

Her er min oppskrift på rå påskemarsipan:
3 dl kvernet mandler (jeg bruker uten skall)
1 stor ss kakaosmør
1 stor ss kokosolje
5-10 dråper stevia med vaniljesmak
1 ss sirup, for eks lønnesirup eller yaconsirup

Smelt kakaosmøret og kokosolje i vannbad.
Bland så alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen, og la den gå til du får en smidig deig. Vask deg godt på hendene og form marsipanen som du vil og sett i fryseren så de stivner.
Deigen min ble ganske klissete av den grunn.

hjemmelaget marsipan

Lag sjokolade ved å smelte 200 g mørk sjokolade med 2 ss kokosolje. Dypp marsipanbitene i sjokoladen og sett tilbake i fryseren. Det er lurt å legge de på plastfolie.

Pynt med kokos eller annen pynt, og sett kaldt. Disse er mektige og gode!

Disse bitene bør oppbevares i fryseren, for de kan bli litt myke i romtemperatur.
Når det gjelder pynten, altså strøsselet, finnes det faktisk økologiske varianter. Se her. De selges på den amerikanske Amazon. Se her. Men det er lov noen ganger å jukse litt og kjøpe det som finnes i butikken også altså.

Håper dere alle har en fin påske der dere er. Vi er i Spania i år og koser oss med deilig varme og godt selskap av hyggelige folk.