Marsipanen dere finner i butikken er full av sukker, noe jeg ikke er begeistret for overhodet. Men for alle marsipanelskere der ute, så kan man lett lage marsipanen selv!
Her er min oppskrift på rå marsipan:
3 dl kvernet mandler uten skall
1 stor ss kakaosmør
1 stor ss kokosolje
5-10 dråper stevia med vaniljesmak
1 ss yaconsirup (kan utelates)
Smelt kakaosmøret og kokosolje i vannbad.
Bland så alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen, og la den gå til du får en smidig deig. Vask deg godt på hendene og form marsipanen som du vil og sett i fryseren så de stivner.
Det er mulig å ha i litt yaconsirup i denne oppskriften. Det gjorde jeg. Deigen min ble ganske klissete av den grunn. Yaconsirup er presset av yaconplanten og har en lav glykemisk indeks på rundt 5 og vil ikke sette blodsukkeret ditt ut av spill.
Lag sjokolade ved å smelte 200 g mørk sjokolade (helst over 80%) med 2 ss kokosolje. Dypp marsipanbitene i sjokoladen og sett tilbake i fryseren. Det er lurt å legge de på vokspapir eller bakepulver.
Pynt med kokos eller annen pynt, og sett kaldt.
Disse er mektige og gode. Mannen i huset slukte i seg flere biter like raskt som meg i går etter vi begge hadde løpt hvert vårt løp. Vi liker godt å fylle på med fett etter trening, det gjør blodsukkeret vårt happy.
Disse bitene bør oppbevares i fryseren, for de kan bli litt myke i romtemperatur.
Når det gjelder pynten, altså strøsselet, finnes det faktisk økologiske varianter. Se her. De selges på den amerikanske Amazon. Se her. Men det er lov noen ganger å jukse litt og kjøpe det som finnes i butikken også altså.
Hei Melissa
Dette så lekkert ut! Du er så flink og lager så mye godt!
Vi reiser på hytta snart og da skal jeg ta meg ingrediensene til å lage mer av det duy har inne på bloggen din.
God påske og kos deg!
Hilsen Wenke
Så herlig. Ha en deilig påske du også og kos deg med konfektlagingen!
Disse må prøves!
Ser nyydelig ut!
Disse må jeg lage i løpet av uken!! Høres veldig godt ut med både kakaosmør og kokosolje i! Også så fine med slikt strø på toppen 🙂
Jeg har sett en del veganfolk på bl.a. Instagram som lager veganske doughnuts med skikkelig glasur på. Spennende! Vet du hva de bruker som glasur?
Uvant marsipan uten eggehvite, jeg må nok bruke det.jeg skal lage marsipan med revet appelsinskall i dag. Må ha noe godt til lavvotur, eller må og må, jeg vil for å si det sånn.
Imsemin jo 🙂
Stemmer det, det er jo eggehvite i marsipan. Har du noe oppskrift?
Disse må jeg lage igjen og igjen men tror jeg må triple oppskriften, de går så fort unna!
klem!
Oppskrift og oppskrift, denne gangen laget jeg av 500g malte og skåldede mandler, 150g tagatesse( det jeg hadde som søtstoff i skuffen), 2 eggehviter og revet skall av 1 appelsin(mulig jeg burde brukt mere, men det smakte appelsin).
En bør ikk ha all eggehvite i på en gang, visp den litt opp og hell i litt og litt. Marsipanen kan fort blir for våt.
Nå skal den få trekke til i morgen, så skal jeg trille kuler og dyppe i sjokolade. Disse blir med på lavvotur.
Lurt! Takk for at du deler, dette skal jeg prøve enten i dag eller i morgen.
Synes det hørtes godt ut med litt kokosolje og kakaosmør i. Tror jeg må prøve disse jeg også. Bare kakaosmøret mitt dukker opp i posten snart… 🙂
Takk for tips om strøssel!
Jeg syns den setter seg liksom litt bedre med kakaosmøret i.
Ser ut som strøsselet er utsolgt nå… men de får det sikkert igjen. Jeg skal lete meg frem til annet strøssel også.. kanskje iHerb har?
Kristen Hudson Nichols is hands down AWESOME!! Haute Boudoir Photography is a must in your life! If you have not booked a session with this Fabulous Photographer yet, your life in not complete!
LOL When I saw that first photo, I was all, “Wha? Is that pancake on a STICK?!” …I think the grout line + pancake vignette threw me off. *lovely* breakfast. I wish breakfast could be more refined like that, in our house. Two little boys help keep things absolutely chaotic.
get repaired as it's superficial cracking, most likely normal settling of the foundation etc. Home Insurance Company Bears Burden of Proof for Presence of Sinkhole |Sinkhole Damage Blog I lived in Pasco for a while before coming to TV. Pasco is well known as the "sinkhole
Du er genial du! 🙂 Det blir marsipan i dag! Ha en god påske, Melissa 🙂
God påske til deg også!
Takk for tips!! Jeg har tidligere lett etter marsipanoppskrift uten eggehvite, denne skal definitivt prøves 🙂 Så veldig gode ut! God påske 😀
Yummi in my tummy – dette var rågodt Melissa! Høy på påskemarsipan nå ja! 😉
Haha, herlig. Lagde selv marsipanen på snopworkshop i dag! Falt i smak hos en kresen dame 🙂
Så utrolig flotte du fikk dem!
Jeg har forresten linket til bloggen din, og denne oppskriften her på bloggen min. Håper dette er greit!
Håper du og familien din får en fantastisk påskeaften!
Ja, det gjør ingenting 🙂
God påske!
[…] Se resten av oppskriften her! […]
🙂
Ser veldig digg ut! Men kan det være mulig å bruke vaniljepulver i stedet for stevia med vanilje? Jeg liker ikke steviasmaken? Annet alternativ?
Selvsagt!
Smak til selv, du lager deigen/masse akkurat slik dine smaksløker liker den 🙂
Jeg tipper at jeg brukte stevia med vanilje for det var det jeg hadde for hånd den dagen.