Påskemarsipan på lavkarbovis


Rå marsipan

Marsipanen dere finner i butikken er ikke spesielt sunn. Fullt av sukker, noe dere sikkert har fått med dere at jeg hater.

Her er min oppskrift på rå marsipan:
3 dl kvernet mandler
1 stor ss kakaosmør
1 stor ss kokosolje
5-10 dråper stevia med vaniljesmak
1 ss yaconsirup (kan utelates)

Smelt kakaosmøret og kokosolje i vannbad.
Bland så alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen, og la den gå til du får en smidig deig. Vask deg godt på hendene og form marsipanen som du vil og sett i fryseren så de stivner.
Det er mulig å ha i litt yaconsirup i denne oppskriften. Det gjorde jeg. Deigen min ble ganske klissete av den grunn.

hjemmelaget marsipan

Lag sjokolade ved å smelte 200 g mørk sjokolade med 2 ss kokosolje. Dypp nå marsipanbitene i sjokoladen og sett tilbake i fryseren. Det er lurt å legge de på plastfolie.

Pynt med kokos eller annen pynt, og sett kaldt.
Disse er mektige og gode. Mannen i huset slukte i seg flere biter like raskt som meg i går etter vi begge hadde løpt hvert vårt løp. Viktig å fylle på med fett når man har brukt masse energi!

råmarsipan

Disse bitene bør oppbevares i fryseren, for de kan bli litt myke i romtemperatur.
Når det gjelder pynten, altså strøsselet, finnes det faktisk økologiske varianter. Se her. De selges på den amerikanske Amazon. Se her. Men det er lov noen ganger å jukse litt og kjøpe det som finnes i butikken også altså.

23 Comments

  1. Wenke Wenke
    March 25, 2013    

    Hei Melissa
    Dette så lekkert ut! Du er så flink og lager så mye godt!
    Vi reiser på hytta snart og da skal jeg ta meg ingrediensene til å lage mer av det duy har inne på bloggen din.
    God påske og kos deg!
    Hilsen Wenke

    • March 25, 2013    

      Så herlig. Ha en deilig påske du også og kos deg med konfektlagingen!

  2. Hege Hege
    March 25, 2013    

    Disse må prøves!

  3. March 25, 2013    

    Ser nyydelig ut!

  4. March 25, 2013    

    Disse må jeg lage i løpet av uken!! Høres veldig godt ut med både kakaosmør og kokosolje i! Også så fine med slikt strø på toppen 🙂

    • March 25, 2013    

      Jeg har sett en del veganfolk på bl.a. Instagram som lager veganske doughnuts med skikkelig glasur på. Spennende! Vet du hva de bruker som glasur?

  5. Imse Imse
    March 25, 2013    

    Uvant marsipan uten eggehvite, jeg må nok bruke det.jeg skal lage marsipan med revet appelsinskall i dag. Må ha noe godt til lavvotur, eller må og må, jeg vil for å si det sånn.

    • March 25, 2013    

      Imsemin jo 🙂
      Stemmer det, det er jo eggehvite i marsipan. Har du noe oppskrift?
      Disse må jeg lage igjen og igjen men tror jeg må triple oppskriften, de går så fort unna!
      klem!

  6. Imse Imse
    March 25, 2013    

    Oppskrift og oppskrift, denne gangen laget jeg av 500g malte og skåldede mandler, 150g tagatesse( det jeg hadde som søtstoff i skuffen), 2 eggehviter og revet skall av 1 appelsin(mulig jeg burde brukt mere, men det smakte appelsin).
    En bør ikk ha all eggehvite i på en gang, visp den litt opp og hell i litt og litt. Marsipanen kan fort blir for våt.

    Nå skal den få trekke til i morgen, så skal jeg trille kuler og dyppe i sjokolade. Disse blir med på lavvotur.

    • March 26, 2013    

      Lurt! Takk for at du deler, dette skal jeg prøve enten i dag eller i morgen.

  7. March 25, 2013    

    Synes det hørtes godt ut med litt kokosolje og kakaosmør i. Tror jeg må prøve disse jeg også. Bare kakaosmøret mitt dukker opp i posten snart… 🙂
    Takk for tips om strøssel!

    • March 26, 2013    

      Jeg syns den setter seg liksom litt bedre med kakaosmøret i.
      Ser ut som strøsselet er utsolgt nå… men de får det sikkert igjen. Jeg skal lete meg frem til annet strøssel også.. kanskje iHerb har?

      • October 24, 2016    

        Kristen Hudson Nichols is hands down AWESOME!! Haute Boudoir Photography is a must in your life! If you have not booked a session with this Fabulous Photographer yet, your life in not complete!

      • November 13, 2016    

        LOL When I saw that first photo, I was all, “Wha? Is that pancake on a STICK?!” …I think the grout line + pancake vignette threw me off. *lovely* breakfast. I wish breakfast could be more refined like that, in our house. Two little boys help keep things absolutely chaotic.

      • March 15, 2017    

        get repaired as it's superficial cracking, most likely normal settling of the foundation etc. Home Insurance Company Bears Burden of Proof for Presence of Sinkhole |Sinkhole Damage Blog I lived in Pasco for a while before coming to TV. Pasco is well known as the "sinkhole

  8. Renate Renate
    March 26, 2013    

    Du er genial du! 🙂 Det blir marsipan i dag! Ha en god påske, Melissa 🙂

    • March 26, 2013    

      God påske til deg også!

  9. Annette Annette
    March 26, 2013    

    Takk for tips!! Jeg har tidligere lett etter marsipanoppskrift uten eggehvite, denne skal definitivt prøves 🙂 Så veldig gode ut! God påske 😀

  10. Solveig Nilsen Solveig Nilsen
    March 29, 2013    

    Yummi in my tummy – dette var rågodt Melissa! Høy på påskemarsipan nå ja! 😉

    • March 29, 2013    

      Haha, herlig. Lagde selv marsipanen på snopworkshop i dag! Falt i smak hos en kresen dame 🙂

  11. March 30, 2013    

    Så utrolig flotte du fikk dem!

    Jeg har forresten linket til bloggen din, og denne oppskriften her på bloggen min. Håper dette er greit!

    Håper du og familien din får en fantastisk påskeaften!

    • March 30, 2013    

      Ja, det gjør ingenting 🙂
      God påske!

  12. April 2, 2013    

    🙂

No Pings Yet

  1. Påskemarsipan « Lavkarbo Oppskrifter on April 2, 2013 at 06:32

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen