Rå marsipan

Marsipanen dere finner i butikken er full av sukker, noe jeg ikke er begeistret for overhodet. Men for alle marsipanelskere der ute, så kan man lett lage marsipanen selv!

Her er min oppskrift på rå marsipan:
3 dl kvernet mandler uten skall
1 stor ss kakaosmør
1 stor ss kokosolje
5-10 dråper stevia med vaniljesmak
1 ss yaconsirup (kan utelates)

Smelt kakaosmøret og kokosolje i vannbad.
Bland så alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen, og la den gå til du får en smidig deig. Vask deg godt på hendene og form marsipanen som du vil og sett i fryseren så de stivner.
Det er mulig å ha i litt yaconsirup i denne oppskriften. Det gjorde jeg. Deigen min ble ganske klissete av den grunn. Yaconsirup er presset av yaconplanten og har en lav glykemisk indeks på rundt 5 og vil ikke sette blodsukkeret ditt ut av spill.

hjemmelaget marsipan

Lag sjokolade ved å smelte 200 g mørk sjokolade (helst over 80%) med 2 ss kokosolje. Dypp marsipanbitene i sjokoladen og sett tilbake i fryseren. Det er lurt å legge de på vokspapir eller bakepulver.

Pynt med kokos eller annen pynt, og sett kaldt.
Disse er mektige og gode. Mannen i huset slukte i seg flere biter like raskt som meg i går etter vi begge hadde løpt hvert vårt løp. Vi liker godt å fylle på med fett etter trening, det gjør blodsukkeret vårt happy.

råmarsipan

Disse bitene bør oppbevares i fryseren, for de kan bli litt myke i romtemperatur.
Når det gjelder pynten, altså strøsselet, finnes det faktisk økologiske varianter. Se her. De selges på den amerikanske Amazon. Se her. Men det er lov noen ganger å jukse litt og kjøpe det som finnes i butikken også altså.