“Paleosjokodaddelkake”

paleosjokoladekake

Dette kan fungere som en myk brownie eller vanlig sjokoladekake. Det spørs hvor lenge du har den i ovnen. Tar du den ut mens den er litt bløt blir det mer browniekonsistens, men lar du den stå blir den som på bildet over, den er helt fast. Begge måter er gode, bare så det er sagt!

Bland først sammen:
2 dl kvernede mandler
1 klype salt
1 tskj bakepulver
4 egg
1 dl smeltet kokosolje

Bruk kjøkkenkverneren og bland sammen:dadler
80 gram mørk sjokoalde (92% brukte jeg)
1 klype vaniljepulver
4-5-6 store medjooldadler (evt bruk kun 2-3 og søt opp med ca 10-15 steviadråper om du ikke ønsker fruktsukkeret i dadlene)

Smak på blandingen. Er den søt nok for deg? Hvis ikke, har litt mer stevia i.
Ha sjokoladeblandingen i den andre blandingen og kjør den litt i kjøkkenmaskinen.
Kle bakepapir i en brødform og hell i massen. Bruk en slikkepott og bre blandingen godt utover.
Stekes i 180 grader i ca 15-20 minutter.
La kaken kjøle seg ned før du skjærer i den.

Nytes med noen du er glad i!

16 Comments

  1. February 25, 2014    

    Namnamnam, dette skal proves!

  2. AC AC
    February 25, 2014    

    Ser veldig god ut! Men har du forslag til hva man kan bruke i stedet for mandler? Allergi setter en stor stopper for mye… 🙁

    • February 25, 2014    

      Hmmm, tåler du noen andre nøtter eller frø?

  3. February 25, 2014    

    Spennende oppskrift 🙂

  4. AC AC
    February 25, 2014    

    Dårlig med andre nøtter også. Og grunnet ibs er ikke frø det aller beste heller. Sukk…

    • February 25, 2014    

      Nei, da ville jeg nok stå over denne kaken. Du drikker kraft regelmessig? Det er jo medisin for tarmen 🙂

  5. Veronica Blomst Veronica Blomst
    February 26, 2014    

    NYDELIG KAKE!

  6. February 26, 2014    

    Jeg digger at oppskriften er så enkel. Er alltid på jakt etter enkle kaker og desserter. Til hverdags er orker jeg ikke dille så mye. (Jeg liker forresten det enkelt til fest også når jeg tenker meg om :D). Kanskje kunne man ha et eller annet fyll eller glasur til fest…? Mørk sjokolade, smeltet smør og SukrinMelis for eksempel…?

    Takk for oppskrift – skal spares 🙂

    • February 26, 2014    

      Jeg tror man FINT kan lage en digg glasur ja!

  7. March 6, 2014    

    denne ble sykt mettende! ett stykke(normal størrelse, ikke noe ekstravagant) og folk satt og holdt seg på magen. hehe. Jeg gjorde selfølgelig litt om på oppskriften da,droppet stevia og hadde litt mer dadler (måtte jo bruke sånne smådadler som jeg fant på tyrkiske butikken her), og så måtte jeg jo bytte ut til garantert glutenfri sjokolade, så den ble hakket lysere. Kunne nok med fordel smeltet sjokoladen i kokosfettet først.-.. uansett, det ble nammis, -vi spiste den mens den enda var helt flytende inni.

  8. Hilde Hilde
    March 11, 2014    

    Denne så spennende og lettvint ut! Kan man bruke noe annet enn dadler? Evt kan man bruke de man finner i en vanlig norsk dagligvarebutikk? 🙂

    • March 12, 2014    

      du kan sikkert bruke “vanlige” dadler også altså, men om de er små må du nok opp i flere.. smak deg til!

  9. April 10, 2014    

    Må lage denne! Digg!

  10. Tone Tone
    May 27, 2014    

    Laget denne for noen dager siden, og det ble veldig bra! Glemte den litt i ovnen, så den ble godt stekt 🙂 Jeg blandet også inn litt valnøtter. Min mor la den i kjøleskapet. Da ble det en litt annen smak på den, og jeg tenkte at “hmmmmm…denne kan også gjøre seg med krydder og litt tørkede frukter i”! Da blir den litt jul på en måte 🙂

    Takk for oppskriften!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen