Dette kan fungere som en myk brownie eller vanlig sjokoladekake. Det spørs hvor lenge du har den i ovnen. Tar du den ut mens den er litt bløt blir det mer browniekonsistens, men lar du den stå blir den som på bildet over, den er helt fast. Begge måter er gode, bare så det er sagt!
Bland først sammen:
2 dl kvernede mandler
1 klype salt
1 tskj bakepulver
4 egg
1 dl smeltet kokosolje
Bruk kjøkkenkverneren og bland sammen:
80 gram mørk sjokoalde (92% brukte jeg)
1 klype vaniljepulver
4-5-6 store medjooldadler (evt bruk kun 2-3 og søt opp med ca 10-15 steviadråper om du ikke ønsker fruktsukkeret i dadlene)
Smak på blandingen. Er den søt nok for deg? Hvis ikke, har litt mer stevia i.
Ha sjokoladeblandingen i den andre blandingen og kjør den litt i kjøkkenmaskinen.
Kle bakepapir i en brødform og hell i massen. Bruk en slikkepott og bre blandingen godt utover.
Stekes i 180 grader i ca 15-20 minutter.
La kaken kjøle seg ned før du skjærer i den.
Nytes med noen du er glad i!
Namnamnam, dette skal proves!
Ser veldig god ut! Men har du forslag til hva man kan bruke i stedet for mandler? Allergi setter en stor stopper for mye… 🙁
Hmmm, tåler du noen andre nøtter eller frø?
Spennende oppskrift 🙂
Dårlig med andre nøtter også. Og grunnet ibs er ikke frø det aller beste heller. Sukk…
Nei, da ville jeg nok stå over denne kaken. Du drikker kraft regelmessig? Det er jo medisin for tarmen 🙂
NYDELIG KAKE!
Jeg digger at oppskriften er så enkel. Er alltid på jakt etter enkle kaker og desserter. Til hverdags er orker jeg ikke dille så mye. (Jeg liker forresten det enkelt til fest også når jeg tenker meg om :D). Kanskje kunne man ha et eller annet fyll eller glasur til fest…? Mørk sjokolade, smeltet smør og SukrinMelis for eksempel…?
Takk for oppskrift – skal spares 🙂
Jeg tror man FINT kan lage en digg glasur ja!
denne ble sykt mettende! ett stykke(normal størrelse, ikke noe ekstravagant) og folk satt og holdt seg på magen. hehe. Jeg gjorde selfølgelig litt om på oppskriften da,droppet stevia og hadde litt mer dadler (måtte jo bruke sånne smådadler som jeg fant på tyrkiske butikken her), og så måtte jeg jo bytte ut til garantert glutenfri sjokolade, så den ble hakket lysere. Kunne nok med fordel smeltet sjokoladen i kokosfettet først.-.. uansett, det ble nammis, -vi spiste den mens den enda var helt flytende inni.
Mmmmm, høres digg ut!
Denne så spennende og lettvint ut! Kan man bruke noe annet enn dadler? Evt kan man bruke de man finner i en vanlig norsk dagligvarebutikk? 🙂
du kan sikkert bruke “vanlige” dadler også altså, men om de er små må du nok opp i flere.. smak deg til!
Må lage denne! Digg!
Laget denne for noen dager siden, og det ble veldig bra! Glemte den litt i ovnen, så den ble godt stekt 🙂 Jeg blandet også inn litt valnøtter. Min mor la den i kjøleskapet. Da ble det en litt annen smak på den, og jeg tenkte at “hmmmmm…denne kan også gjøre seg med krydder og litt tørkede frukter i”! Da blir den litt jul på en måte 🙂
Takk for oppskriften!
Oi, spennende!