Ja, selvsagt kan man spise kake til frokost!

paleo gulrotkake

Uten hverken surdeigsbrød, godt pålegg, avokado eller særlig mat i kjøleskapet måtte jeg være litt kreativ. Siden eldstemann går på sommerskole nå, må hun ha med seg nok lunsj som metter godt. Jeg hadde en pose gulrøtter og mange egg liggende, så da var det bare å kline til med en kjapp kake på gefülen.

Du trenger:
5 egg
Søtning (for eks 1 kopp kokosblomstsukker, 1/2 kopp lønnesirup, hva nå enn du foretrekker. Vil du ha kaken helt lavkarbo så bruk noen steviadråper eller 1 kopp sukrin)
1/2 kopp flytende kokosolje
3 kopper revet gulrot
1 ts kanel
1 ts bakepulver
En klype salt
1 kopp kokosmel

Slik gjør du:
Bland alt det våte først, deretter ha i det tørre.
Hell alt i en liten kakeform og stek i ca 15-20 minutter på 180 grader.
Min kake inneholdt en del kokosolje (mer enn hva jeg anbefaler) så den ble skikkelig oljete. Men etter at jeg tok den ut og den fikk hvile på benken et par timer ble kaken god og saftig. Så det kan være en idé å la kaken kjøle seg helt ned før den spises.

Glasuren er frivillig. Vil dere har edn helt 100% paleo spises den slik den er.
Vil dere ha lavkarbo, kan dere mikse hvit kremost med litt steviadråper og en skje smeltet smør og smøre på. Det er supergodt.

Genialt å ta med i matpakken, til både store og små!