Paleo Gulrotkake til frokost

Ja, selvsagt kan man spise kake til frokost!

paleo gulrotkake

Uten hverken surdeigsbrød, godt pålegg, avokado eller særlig mat i kjøleskapet måtte jeg være litt kreativ. Siden eldstemann går på sommerskole nå, må hun ha med seg nok lunsj som metter godt. Jeg hadde en pose gulrøtter og mange egg liggende, så da var det bare å kline til med en kjapp kake på gefülen.

Du trenger:
5 egg
Søtning (for eks 1 kopp kokosblomstsukker, 1/2 kopp lønnesirup, hva nå enn du foretrekker. Vil du ha kaken helt lavkarbo så bruk noen steviadråper eller 1 kopp sukrin)
1/2 kopp flytende kokosolje
3 kopper revet gulrot
1 ts kanel
1 ts bakepulver
En klype salt
1 kopp kokosmel

Slik gjør du:
Bland alt det våte først, deretter ha i det tørre.
Hell alt i en liten kakeform og stek i ca 15-20 minutter på 180 grader.
Min kake inneholdt en del kokosolje (mer enn hva jeg anbefaler) så den ble skikkelig oljete. Men etter at jeg tok den ut og den fikk hvile på benken et par timer ble kaken god og saftig. Så det kan være en idé å la kaken kjøle seg helt ned før den spises.

Glasuren er frivillig. Vil dere har edn helt 100% paleo spises den slik den er.
Vil dere ha lavkarbo, kan dere mikse hvit kremost med litt steviadråper og en skje smeltet smør og smøre på. Det er supergodt.

Genialt å ta med i matpakken, til både store og små!

18 Comments

 1. June 25, 2013    

  FOR en flink mamma! Håper virkelig jeg klarer å kjøre på i lik stil når den tid kommer for min del altså. Hatten av for deg 😀

  • June 26, 2013    

   Takk 🙂
   Er langt fra perfekt, men prøver å gjøre det beste for jentene mine.
   Du kommer til å bli kjempeflink skal du se!

 2. June 26, 2013    

  SPennende 🙂

 3. June 26, 2013    

  Åh, denne så farlig god ut! Elsker oppskrifter som går raskt.

  • June 26, 2013    

   Da er denne perfekt! Lager du glasuren mens kaken står i ovnen har du gjort det enda kjappere 😉

 4. Siv Siv
  June 26, 2013    

  Hei Melissa
  Denne så god ut! Hvordan vil denne holde seg utenom kjøleskap i et par dager tror du? Kanskje ikke så bra? Holder på å finne frem god mat å ha i bilen mens vi kjører nedover Europa. Tar ned mandelkjeks, gulerøtter etc, men trenger mat underveis:-) nekter å spise det meste de serverer langs veien i Danmark og Tyskalnd. Har du noe tips for god bil mat som holder seg? Tenkte å ta med liten fryseboks, men fryseelementene holder ikke så lenge..Ha en flott dag! Siv

  • June 26, 2013    

   Denne holder seg fint i kjøleskap i noen dager, så jeg tror den overlever en dag (kanskje to) i kjølebag.
   Ellers er hjemmelagde kjeks, godtekuler, nøtter, hjemmelaget granola også gode alternativer 🙂
   Og om dere må stoppe, så plukk vekk hvitt brød og sukker fra menyene. Som regel har de vel litt grønnsaker og sånn som varmmat? SPør om å få mer grønt og ikke noe pommes frites osv.

   Kommer dere nedover til oss eller?
   Må si at det er MODIG med tre barn i bil nedover Europa altså! Puh, jeg blir svett av tanken!

 5. Siv Siv
  June 26, 2013    

  Heisann. Takk for tips. Driver å fyller opp her. Det er faktisk ganske dårlige greier man finner i Tyskalnd og Danmark.selv grønnsakene er dvaske og drypper av masse olje/fett eller hvem vet hva de er..Alexander lager bare grimaser og nekter å spise annet enn rene bokser med salat. Han er av den VELDIG KRESNE TYPEN.. Og det er jo bra:-) vi finner jo som regel egg iallefall og rene grønnsaker på hotellene, men det er en utfordring faktisk. Når man kommer inn i Frankrike og Sveits blir det bedre:-)
  Vi skal besøke venner en uke i Sveits og så 3 uker i La France!
  Kommer til Spania i September! Ha en flott sommer! Har snakket med Tunsberg Medisinske foresten og tenkte å ta iallefall et kurs i Spania! Har bare lyst å læremer:-)

  • June 26, 2013    

   Weee, så utrolig kult! Du kommer ikke til å angre på kurs.

 6. Siv Siv
  June 26, 2013    

  Glemte å si, barna er stort sett greie i bil! En film hver, litt oppkuttete grønnsaker og en spørrebok så går det fint:-)

 7. Ane Ane
  June 26, 2013    

  Naaaam!

 8. Ida Ida
  June 27, 2013    

  Nam!

 9. Mikkimy Mikkimy
  June 28, 2013    

  Dette var en kjempegod, enkel og rett og slett super kake! Tusen takk for oppskrift. =)
  Spm: Hvordan er det med surdeigsbrød og lavkarbo? Sikkert dumt spm men men. Jeg reagerer egentlig ikke på noe, men tar fort av meg på lavkarbo og har noen ekstra kilo pga svangerskap (baby = tre måneder). Foreløbig spiser tenker jeg bare sunt, lettvindt og variert og får mye inspirasjon hos deg. Men, tror det blir litt mye surdeigsbrød (det er jo veldig lett faktisk når man er kommet inn i det) og har dilla på vannkefir.

  • June 28, 2013    

   Det er flere som har spurt meg om lavkarbo og surdeigsbrød. Jeg husker det var noe av det første jeg spurte om selv. Jeg har aldri fått skikkelig svar på det, men mange mener at jo lenger det står og hever, jo mindre karbo blir det.
   Du kan jo telle timer til du føler sult igjen? Det har jeg gjort mange ganger og som regel man jeg gå i timesvis om jeg har rikt med avokado og smør osv på skivene mine. Her om dagen spiste jeg makrell i tomat og det varte så lenge at jeg lurte på om jeg i det hele tatt skulle bli sulten igjen…

   Siden du har bebiss (gratulerer på etterskudd!) så fullammer du kanskje enda? I så fall trenger kroppen næringsrik og tradisjonsrik mat, så jeg tror surdeigsbrød er noe du fint kan tilsette i kosten din. Sørg for godt pålegg. Det kan ofte ta opptil et helt år før du føler at du får tilbake kroppen din slik som den var før graviditeten. Så følg innstinkter.
   Vannkefir er jo supert! Masse deilige og sunne tarmbakterier som sikkert bebiss drar nytte av 🙂
   Kos deg med den lille… kjenner jeg savner den babykosetiden litt noen ganger!!!

 10. Mikkimy Mikkimy
  June 29, 2013    

  Tusen takk for utfyllende svar =) Jeg skal prøve å telle timer, det var lurt. Innimellom får litt oksehunger – henger sikkert sammen at jeg fullammer og faktisk har et mer aktivt liv en før pga all trillingen.

  Mht vannkefir: lilleMy kom med keisersnitt og mange plages med fordøyelse slik jeg forstår etterpå. Jeg var forberedt og hadde med vannkefir på føden som jeg fikk ha i kjøleskap. Jeg hadde INGEN problem og det var uvanlig ifølge jordmor. Var veldig forsiktig for ikke å gi Lillemy sjokk…Jeg synes det er en fantastisk drikk.

  Ble inspirert av deg og har nå en ladning vannkefir med gojibær til bobleri og boblera. Dinogele er produsert i mengder som reisegodt til barna til noen venner (+ pose med granateplepulver og kokosblomstsukker som de kan ha de i). Det er veldig artig!

  Babylivet er faktisk mye koseligere en jeg kunne forestille meg!

  Igjen: takk for svar og kos deg med besøk!

  • June 29, 2013    

   Ah, så fint jeg kunne inspirere. Stå på, virker du som følger instinkter og vet hva som er riktig for deg og ammefabrikken din. Nyt tiden, den kommer aldri igjen!

 11. June 30, 2013    

  Jeg elsker gulrotkake! Lagde ofte en variant med grovt speltmel, økologiske egg, mye hakkede nøtter og fruktose i “gamle dager”.

  Kunne tenke meg å teste ut din variant med glasur uten melk. Tenker kokosmelk/fløte kanskje kan funke…

  • June 30, 2013    

   Hehe, gode gamledager med masse fruktose som var så sunt! Grøss og gru. Kjenner en som sa en gang på kurs “Hadde jeg møtt Fedon i dag hadde jeg nok hatt lyst til å filleriste han så kraftig”
   ….pga fruktosebølgen han skapte på den tiden.

   Ja! Prøv med kokoskremen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.