Pakk inn maten på miljøvennlig vis

plastfolie

For noen år siden kom jeg over en artikkel som tok for seg giften som finnes i plastfolie. Det var ganske skremmende å tenke på at maten blir “smittet” av disse stoffene når plastfolien ligger som limt over maten, og at de kan påvirke hormonene våre. Siden den gang har jeg vært bevisst på hva jeg bruker og har nesten kun BPA frie plastbeholdere i hus. Barna har BPA frie drikkeflasker og matbokser, og jeg pakker inn maten deres i miljøvennlig papir så ofte som mulig.

I kjøleskapet har jeg en del mat som må pakkes inn og da bruker jeg bivoks:

wrap

Disse varer ikke evig, men behandler du de pent holder de seg lenge. De kan skylles lett og former seg fint rundt maten. De kommer i forskjellige størrelser og kan også klippes til om ønskelig.
Jeg bestilte mine på nett, men jeg vet noen norske nettbutikker har begynt å ta de inn, blant annet BeeOrganic. Tommel opp, så sparer vi litt på miljøet ved å ikke sende fra over dammen.

Les mer om BPA her.
På iHerb har de flere gode produkter fra merket “If you care”, bare se her. Bruk gjerne koden min FES360 for å få avslag på din første bestilling.

Og klikk her for en tidligere bloggpost om å være mer miljøbevisst.

2 Comments

 1. ie ie
  August 25, 2016    

  veldig fin post, dette. Det er så viktig å være oppmerksom på kjemikaliebelastningen barna våre utsettes for, og hvordan vi kan redusere det.

  • August 25, 2016    

   Absolutt! Og takk for sporet 🙂

No Pings Yet

 1. Hva kan vi gjøre for å kutte ned på plastbruken? | Melissa Spania on December 10, 2016 at 14:30
 2. Er du en moderne hippie? | Melissa Spania on August 23, 2017 at 18:54

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen