Ovnsbakt gresskar

Dette pleier jeg faktisk å spise til frokost. Det er så himla godt!
Skjær gresskaret i smale skiver og legg i en form. Hell over for eks kokosolje eller smør og sett i ovnen en god times tid på ca 170 grader. Følg litt med, de skal bli helt bløte.
Når de er ferdige, salt med urtesalt og ha over gresskarkjerneolje. Nytes med stor iver!

Gresskar er en superduper grønnsak. Den inneholder bare 4,2 g karbohydrater så denne kan nytes med god samvittighet for de som er på lavkarbo. Den gir en deilig metthetsfølelse.
Dessuten inneholder gresskar kalium og vitamin C. Og godt med fiber.

Aleksander har noen pasienter som gror gresskar i hagen. Hver høst kommer de inn med en hel, økologisk gresskar som de har bakt i ovnen til oss. Den står vel hele dagen i ovnen og det ser så lekkert ut. Neste gang de kommer innom med et gresskar skal jeg vise dere!

1 Comment

  1. Runi Runi
    November 22, 2012    

    I dag har jeg testet ut denne, ovnsbakt gresskar. Det var kjempegodt! Brukte det som tilbehør til en deilig entrecot. Veldig bra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen