Overnight oats

Dette er overhodet ikke noe nytt, og jeg har skrevet om bløtlegging av havregryn tidligere på bloggen.
Men om man er glad i denne type frokost er dette absolutt ikke feil! Forskjellen mellom dette og havregrynsgrøt er at denne typen spises kald. Du lager den kvelden i forveien, og så er den klar til neste morgen.
Overnight oats ble veldig populært for noen år siden og siden den gang har mange delt oppskrifter som går i det uendelige. Her gjelder det å bruke kreativiteten.

overnight

Som regel går det i kun havregryn, men jeg foretrekker å bruke en del chiafrø for å øke fettinnholdet. Det er viktig for meg at blodsukkeret holder seg stabilt, noe mitt overhodet ikke gjør når jeg spiser ren havregrynsgrøt.

Slik gjør du:
Hell ca 1 dl havregryn i et glass. Tilsett gjerne det samme av chiafrø.
Ha over den type melken du foretrekker, jeg liker å bruke mandelmelk. Fyll på rikelig og rør rundt.
Etter ca 5 minutter rør igjen. Chiafrøene trekker til seg mye væske så det er viktig å ha i nok melk. Etter ca 15 min ser du om du må fylle på mer.
Dytt i hva du vil av nøtter, frukt, søtning o.l.
Jeg hadde oppi ½ banan, litt kakanonibs, hampfrø, gojibær og en neve valnøtter.

La det stå i kjøleskapet til dagen etter.


Vil du lese om hva jeg har skrevet tidligere om lignende emner kan du klikke på:
Chiafrø
Bløtlegging av havregryn
Energibarer
Havregrøtkake

Håper det smaker!

2 Comments

  1. Birgit Birgit
    February 26, 2015    

    Jeg prøver å ikke spise så veldig mye karbohydrater, for blodsukkeret mitt er ikke så glad i det. Men grøt, veldig gjerne laget som dette, klarer jeg ikke å motstå 1 eller 2 ganger i uka. Men jeg er enig med deg, det må mer enn havregryn oppi. Jeg er glad i å lage det med kokosmelk, og så har jeg oppi en god ss lecithin og rice bran eller chiafrø og linfrøolje og topper med det samme som deg. Så drikker jeg litt vann med hampproteiner ved siden av :-)….nam nam !!!

    • February 28, 2015    

      Hørtes digg ut Birgit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen