ostekake

Jeg tar sjansen på dele oppskriften på ostekaken jeg lagde i dag tidlig. Smaken var veldig god, men jeg har ennå noen justeringer på oppskriften før den er i boks. Bunnen ble litt tynn som dere ser på bildet, så jeg ville brukt en liten om om du ønsker en høyere kake.

Du trenger:
Bunnen
1 stort egg
2,5 dl kvernet mandler (jeg brukte uten skall)
150 g. romtemperert smør (er det kaldt kan du bruke ostehøvel og skjære opp smøret i skiver så blir det fortere mykt)
1 dl sukrinmelis (bruk gjerne stevia her om du vil, men smak til selv)

Kjør dette i kjøkkenmaskinen og deretter press det ned i en form.

Sett i ovnen på 130 grader i ca 15 minutter til bunnen har “satt seg”.

Mens kaken står i ovnen lager du ostekremen:
2 bokser med philadelphia naturell (eller snøfrisk om du vil ha den meierifri)
15 dråper stevia vanilje
2 ss sukrinmelis
1 ss gelatinpulver
Saften fra 1 stor sitron (ca 0,5 dl)

Kjør dette godt i kjøkkenmaskinen. Søt gjerne litt ekstra om du vil.

Når kaken er ferdigstekt og fått kjølt seg ned brer du kremen over og setter den i kjøleskapet så den får satt seg. Pynt med friske bær. Masse!

Sa vi mektig kake?