Ostekake


ostekake

Jeg tar sjansen på dele oppskriften på ostekaken jeg lagde i dag tidlig. Smaken var veldig god, men jeg har ennå noen justeringer på oppskriften før den er i boks. Bunnen er litt myk og kan smuldre opp. Om dere har feedback så kom gjerne med det slik at jeg kan lage den enda bedre. Den er ikke helt lik den første jeg prøvde meg på, for jeg glemte jo helt hva jeg hadde gjort (ref tryna i fjellet og har slitt med vondt her og der).

Denne kaken ble dessuten litt tynn, så det kan være en idé å ha en mindre form om ønske om en høyere kake er der. Eller rett og slett legge den lagvis om man liker å bruke mye tid på kjøkkenet.

Du trenger:
Bunnen
1 stort egg
2,5 dl kvernet mandler (jeg brukte uten skall)
150 g. romtemperert smør (er det kaldt kan du bruke ostehøvel og skjære opp smøret i skiver så blir det fortere mykt)
1 dl sukrinmelis (bruk gjerne stevia her om du vil, men smak til selv)

Kjør dette i kjøkkenmaskinen og deretter smør det utover en form.

Sett den i ovnen på 130 grader i ca 15 minutter til bunnen har stivnet.

Mens kaken står i ovnen lager du ostekremen:
2 bokser med philadelphia naturell (eller snøfrisk om du vil ha den melkefri)
15 dråper stevia vanilje
2 ss sukrinmelis
1 ss gelatinpulver
Saften fra 1 stor sitron (ca 0,5 dl)

Kjør dette godt i kjøkkenmaskinen. Søt gjerne litt ekstra om du vil.

Når kaken er ferdigstekt og fått kjølt seg ned brer du kremen over og setter den i kjøleskapet så den får satt seg. Pynt med friske bær. Masse!

Sa vi mektig kake?

10 Comments

  1. April 28, 2013    

    Så herlig kake! Du er så flink med både oppskriftene og bildene! Ser bare kjempefristende ut.
    God søndag Melissa 🙂

  2. April 28, 2013    

    De blir sååå skuffet når jeg lager lavkarbo ostekake her i huset :-), men jeg kan prøve igjen. Toppen klarer seg fint med sukrin og sitron, da får man jo ikke den kalde smaken… det er kjeksen i bunn som mangler… skal teste 🙂

    • April 28, 2013    

      Jeg kom på i stad at de kokoskjeksene som jeg har bakt er perfekte til ostebunnen! De blir sprø og fine dagen derpå. Så kanskje jeg skal prøve det neste gang!

  3. April 28, 2013    

    Jeg bruker forreten BÅDE kremfløte, ost og rømme i toppen, DA blir den høy nok 😉

    • April 28, 2013    

      Haha, sant. Men jeg må prøve meg uten fløte og rømme for de som har melkeallergi. Men neste gang kan jeg jo lage en uten fløte og rømme og en med!!!!

  4. April 28, 2013    

    Nam 🙂

  5. April 29, 2013    

    Ser kjempegod ut. Jeg savner virkelig ostekake etter at jeg kuttet ut melk og gluten. Må komme med en liten korrektur: Snøfrisk inneholder 20% kufløte og er dessverre ikke melkefri.

    • April 29, 2013    

      Aha, det visste jeg ikke!!!! Tusen takk for at du sa ifra, jeg gikk utifra at det var geitost. Hmm, for no lureri!

  6. Katrine Katrine
    May 1, 2013    

    Den så veldig god ut! Men om du ikke er helt fornøyd, har du sett opppskriften på fotballfrue sin ostekake? Den er skikkelig god, beste jeg har smakt!:) Kan jo hente litt tips der om du vil justere oppskriften litt. Den er ikke melkefri da..

    • May 1, 2013    

      Ja, jeg har bakt den en gang. Men jeg syns bunnen ble litt rar… også var det så mye melkeprodukter at magen slo seg helt vrang… huff.. men jeg skal se på den en gang til og se om jeg finner noen ideer til bunnen 🙂 Takk for tipset!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen