Øreverk og naturlige løsningerMin eldste datter var litt sutrete et par dager på rad hvorpå hun en kveld pekte på øret og sa hun hadde vondt “der inne”.

Det var bare å brette opp ermene. Dette kom til å bli en lang natt tenkte jeg (Aleksander var borte på seminar). Jeg fant frem noen gamle kjerringrådbøker og googlet ivrig. Svigerinnen min tipset meg med å gi henne noe å tygge på, som gulrot for eks, da litt bevegelse i kjeven er også bra. Så mens jeg fant frem litt saker, satt Solen min tappert og tygde noen biter gulrot.

Først varmet jeg litt kokosolje som jeg dryppet inn i det øret som var vondt. Hun syns det kilte litt men holdt ut da hun forstod at dette ville hjelpe. Deretter la jeg et varmt omslag med lavendelolje over det vonde øret.

Hvitløk er naturens antibiotika, og når man skjærer opp feddene, utløses en slags gass som virker antibakterielt. Så jeg skar smale strimler som jeg puttet forsiktig inn i øret. Hun lå med dette en times tid før hun endelig sovnet, nærmest av utmattelse.
Neste morgen var hun så og si smertefri.

Det morsomme er at jeg fikk nettopp en mail av min mormor i Norge og hun fortalte meg at hun husker selv da hun var liten var hun plaget med mye ørebetennelse. Det som gjaldt da var grøtomslag og matolje inn i øret. Hun var glad for at jeg hadde gjort det alt dette.

Jeg lærte (igjen) at man trenger nødvendigvis ikke å ty til antibiotika med det første. Ser man de første tegnene på ørebetennelse (i min datter sitt tilfelle pekte hun først på utsiden av munnen der hvor jekslene er, deretter øret) så kan man hive seg over kjerringrådene som finnes og kanskje hindre hva som er iferd med utvikle seg.
Aleksander (kiropraktormannen min) har dessuten god erfaring med øreverk hos de små. Hadde han vært hjemme ville han antageligvis sjekket nakket hennes med det samme.

Snipp snapp snute, ørebetennelsen er ute 🙂
EDIT:
Et tips jeg fikk fra Soma Nordic i ettertid var dette:

“Bra effekt om du dypper en liten bomullsdott i litt varm kokosolje, og har 3-4 dråper Bitterstern-tinktur på bomullsdotten. Plasserer den i øregangen og ligg med øret vendt oppover slik at blandingen vil renne inn.”

2 Comments

 1. Henriette Henriette
  December 10, 2013    

  Har hatt sånn øresus i det siste, har du et tips til ka som kan hjelpe mot det? Kan evt justering av kiropraktor hjelpe mot nåke sånt? 🙂

  • December 11, 2013    

   Det kommer veldig an på hvor lenge du har hatt det. Det er ingen fasit, men han sier at om det er en dysfunksjon i øvre del av nakkeregionen så kan det ha en innvirkning. Uansett er det jo kjekt å gå til kiropraktor for en ryggsjekk om man har plager eller ikke. Om nervesystemet fungerer som det skal vil kroppen ha det bedre 🙂

No Pings Yet

 1. Tid for sykdom | Melissa Spania on February 28, 2015 at 17:18
 2. Feber hos barn | Melissa Spania on January 17, 2016 at 19:42

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen