Min eldste datter (4 år) var litt sutrete et par dager på rad hvorpå hun en kveld pekte på øret og sa hun hadde vondt “der inne”. Mannen var bortreist på seminar, og svarte heller ikke på telefon der og da så det var bare å brette opp ermene og forberede meg på en lang natt.

Jeg ringte svigerinnen min og fikk noen gode råd, blant annet å gi henne en gulrot å tygge på for å lage bevegelse i kjeven som ville hjelpe å “åpne opp”. I mellomtiden fant jeg frem litt remedier å prøve.
Først varmet jeg litt kokosolje til kroppstemperatur, blandet inn tetreolje og dryppet 1 dråpe inn i det øret som var vondt. Deretter la jeg et varmt omslag med lavendel- og eukalyptusolje over det vonde øret.

Jeg kom over et tips på nett om å putte hvitløk inn i øret, og ville prøve det i tillegg. Hvitløk er naturens antibiotika, og når man skjærer opp feddene, utløses en slags gass som virker antibakterielt. Så jeg skar smale strimler som jeg puttet forsiktig inn i øret. Hun lå med dette en times tid før hun endelig sovnet. Har du hvitløkskapsler fungerer dette vel så bra. Bare stikk hull på kapselen og bruk oljen. Bland gjerne med litt tetreolje og drypp én dråpe i det vonde øret.

Dagen etter klagde hun over ørevoks, og jeg tok et ørelys på henne for å trekke ut det som lå og irriterte. Ørelys skaper et trekk og vil dessuten lette på det vonde trykket i øret. Men ikke overdriv bruken, husk ørevoksen er der for en grunn.
Det finnes også et godt produkt på iHerb som er ment for øreverk. Denne er god å ha stående og/eller ta med ferie. Jeg er usikker på om den er lov å kjøpe til Norge, men det går an å prøve. Du finner den her.

Hadde Aleksander vært hjemme ville hun fått en kiropraktorsjekk umiddelbart. Han har god erfaring med øreverk hos barn, og det er som regel en blokkering i nakken som utløser øreverken.

EDIT:
Et tips jeg fikk fra Soma Nordic i ettertid var dette:

“Bra effekt om du dypper en liten bomullsdott i litt varm kokosolje, og har 3-4 dråper Bitterstern-tinktur på bomullsdotten. Plasserer den i øregangen og ligg med øret vendt oppover slik at blandingen vil renne inn.”