rens leveren

Først og fremst vil jeg si at dette er en oppskrift jeg fikk av en dame for nesten 10 år siden. Hun sverget til denne rensen og tok den hvert år. Med tiden har jeg funnet ut at dette er en rens mange flere kjenner til, også kalt “Dr. Hulda Clark’s” Liver Cleanse and Gallbladder Flush Recipe, og dere kan se flere bilder og mer detaljert oppskrift blant annet her.

Jeg deler det jeg fikk utlevert av henne, så jeg har ingen kilder å henvise til. Men titter dere på linken over vil dere får mye mer informasjon. Jeg har tatt denne rensen en gang tidligere og JA, den funker!

Her er min versjon:

RENS av Lever og Galle

For å fjerne stener fra lever og galle trenger du:

3 liter med økologisk eplejuice
4 ss Epsomsalt
½ kopp økologisk olivenolje
2 rosa grapefrukt
10 dråper olivenbladekstrakt

Slik gjør du:

1. Drikk 1 liter med eplejuice daglig i 3 dager. Konsentrert eplejuice fungerer best for denne rensen. Dette vil mykne stenene og gjøre de lettere å passere. Eplejuicen har en slags rensende effekt og kan gi oppblåst mave eller diaré. Om dette er ubehagelig kan du blande juicen med vann.
Drikk juicen mellom måltider. Ikke sammen med mat. Spis normalt.

2. Ta rensen i helgen eller når du ser du har mulighet til å ta det rolig. Rensen er mer virkefull om den tas rundt fullmåne. Hvis det er mulig, er det fint å unngå kosttilskudd og evt medisiner mens rensen blir utført.

3. Etter 3 dager med juicedrikking, spis en lett frokost og en enkel lunsj. Unngå melk, smør, yoghurt, ost, kjøtt, egg, fisk, kaffe, te og alkohol. Dette er meget viktig for at rensen skal fungere slik den skal.

4. Etter kl 14 skal du ikke spise noenting, kun drikke vann.

Selve rensen:

1. Kl 18:00 Bland 4 ss med epsomsalt i 3 kopper med vann. Ha dette i en vannkaraffel. Dette utgjør 4 glass. Drikk ett glass nå. Drikk gjerne rent vann etterpå for å få vekk smaken!
2. Kl 20:00 Drikk ditt andre glass med vann fra vannkaraffelen
3. Kl 21.30 Du har antageligvis kommet deg på toalettet nå.
4. Kl 21.45 Skvis grapefruktene, du trenger ca ¾ i en kopp. Unngå fruktkjøttet. Hell juicen i ½ kopp olivenolje. Ha i 10 dråper olivenbladekstrakt. Dette er for å drepe bakterier og virus når stenene kommer ut.
5. Bland alt godt sammen.
6. Kl 22.00 Stå ved siden av sengen (ikke sitt) og drikk blandingen så fort du kan. Det skal ikke ta mer en et par minutter. LEGG DEG NED MED DET SAMME! Dette er viktig for å løsne på stenene. Ligg på ryggen mens du visualiserer at stenene beveger seg ut av leveren og gallen. Ligg helt stille i 20 minutter. Dette skal ikke være vondt.
7. Prøv å sovne.
8. Du vil muligens føle kvalme i løpet av natten, men det vil forsvinne. Hvis du må på toalettet, ta en titt i toalettskålen for å se om det allerede er kommet noen stener ut med avføringen. De er enten grønne eller brune.

Neste morgen:

1. Kl 6-6.30 Drikk ditt tredje glass med vann. Gå og legg deg igjen.
2. Kl 8-8.30 Drikk ditt siste og fjerde glass. Hvil.
3. Kl 10-10.30 Drikk litt nypresset fruktjuice.

Etter ca 30 minutter kan du spise litt frukt. En time senere kan du spise en lett lunsj.

Da ønsker jeg alle lykke til med rens av lever og galle. Jeg har selv begynt å drikke eplejuice og skal ta hovedrensen på søndag kveld!