Oppblåst mage, ikke gøy!

glutenallergiEr det flere enn meg som har sett slik ut i julen eller?

Og nei, jeg er IKKE gravid.
Dette er en typisk “glutenmage” som oppstår når jeg spiser mat jeg ikke tåler spesielt godt. Det skjer i løpet av få minutter, fra å ha en normal mage til “4-mnd-på-vei-mage”.
Denne gangen har jeg spist brød. Nystekt fra bakeren. Sånn typisk “barrita de pan” som de kaller det her i Spania. Selv om det ser grovt ut tipper jeg at det er farget med mørk sirup for at det skal se sunt ut. Det smakte himmelsk og var på en måte verdt det, men timene etter var ikke særlig innholdsrike (les = ligge på sofaen).

I tillegg til at det ser litt mistenksomt ut så er det faktisk ganske ubehagelig og litt vondt. Magen står i spenn i flere timer og jeg føler at hele kroppen er i ulage. Den sier ifra at dette ikke er det den liker!

Om få dager starter jeg opp med en paleoutfordring igjen. Planen er å begynne 1. januar, allerede på torsdag.

BLIR DU MED?

8 Comments

 1. Birgit Birgit
  December 30, 2014    

  Den der maven så utrolig kjent ut :-p. Men min kommer ikke bare av gluten, den dukker opp når jeg spiser eggehvite og for mye nøtter/frø som ikke har ligget i bløt og. Har veldig lyst å være med på en paleoutfordring, men tror jeg venter til litt ut på nyåret. Jeg har så god effekt av lchf kostholdet, så jeg tror jeg holder meg på det i hvert fall den første måneden ut i den nye året :-). Fløte og eggeplomme (i smoothie) til frokost, er så bra for meg, at jeg ikke helt har lyst til å gi slipp på det enda :-))).
  Ha en kjempefin nyttår, Melissa…….så “snakkes” vi til neste år :-))))

  • December 30, 2014    

   Du får bli med når du er klar for det! Jeg tok en utfordring for noen mnd siden med sprakk etter to uker for jeg kjente at jeg virkelig savnet enkelte matvarer som ikke var lov på en challenge. Nå er jeg motivert som rakkern! Blir nesten litt kvalm av melkeprodukter for tiden, spist altfor mye av det!

   Godt nytt år til deg også! klem!

 2. Berit Berit
  December 30, 2014    

  Hei melissa!
  Du har en super blogg, jeg har vært av å på lavkarbo i ett par år, men prøver å ta d mer seriøst da jeg har funnet ut at jeg har reaktivt hypoglykemi( svingende blodsukker) og jeg kjenner kostholdet gjør meg godt. Jeg får mange gode tips og oppskrifter her hos deg 🙂
  Jeg lurer på om det er noen vitaminer man må passe seg for å ikke få for mye av ? Hele familien tar tran og multivitamin( vitaminbjørn) og ekstra c- vitaminer i perioder. Vi er sjelden dårlig. Kan det bli for mye av noen vitaminer ?

  • December 30, 2014    

   Hei Berit!

   Jeg ser ikke noe i veien i å ta det dere tar allerede nå. Om man får i seg for mye vitaminer vil nok kroppen skille det ut likevel. Prøv å ta litt høyere doser med C-vitamin så skjønner du hva jeg mener 🙂
   Men ellers er jo et B-kompleks og magnesium gode tilskudd som fint kan inntas året rundt.
   Det spiller jo inn om man har mangler, trener mye, stresser mye, spiser økologisk osv osv. Så vi må tilpasse oss livsstilen vår også.

   Vet ikke om det var så klokt svar, men kjenn på kroppen selv!

   Godt nytt år!

   • Berit Berit
    December 30, 2014    

    Hei igjen og takk for svar.
    Vi får vel prøve oss litt frem. jeg er overbevist om at det spiller stor rolle for helsa vår hva vi putter i oss.
    Min eldste datter plages mye med oppblåst mage, særlig når det har vært mye sukker og hvetemel. så vi foretar en gradvis kostholdsomlegging hele familien. ( men vi oppleves gjerne som sære, spesielt i disse julehøytider der det blir servert mye brus og kjeks mm.. ) Men det får vi nå tåle 🙂 En kjenner sin egne kropp best 🙂
    Godt nytt år, så gleder jeg meg til å følge bloggen din videre

    • December 31, 2014    

     Klokt å ta det gradvis!
     Ja, man møter på mye motstand, men pytt pytt dem om det!

 3. Dina Dina
  January 9, 2015    

  hei! jeg fikk sånn mage igår og da spiste jeg banan! av alle ting.. jeg skjønner ingenting. – fin blogg, er stadig innom 🙂

  • January 9, 2015    

   Jeg blir også sånn av frukt, faktisk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen