De som kjenner meg fra ungdomsårene er sikkert veldig overrasket over veien min hit jeg er i dag. Jeg var veldig lat, slapp og brydde meg overhodet ikke om kosthold. Mamma dro meg ut på aerobic hver fredag ettermiddag (hun pakket bagen for meg og tvang meg med, og jeg glodde mest på den åletrange bodyen hun hadde på seg fremfor å bruke energi på å bli varm på step´en for å si det sånn) og sånn generelt syns jeg alt som hadde med bevegelse å gjøre ganske så “slitsomt”.

Nå skal det sies at på denne tiden slet jeg enormt med “megamigrene” og jeg var konstant trøtt. Jeg hadde uren hud og jeg var tynnere enn de fleste, noe som plagde meg fordi jeg også ønsket meg både hofter og pupper. I håp om å legge på meg spiste jeg gjerne en kartong kremfløte etter skolen og smurte på tykke lag med smør på skiven. Jeg la aldri på meg.
Når jeg ser tilbake, blandet jeg denne enorme fettmengden med høykarbo samtidig, og det gjorde at jeg ikke kom meg ut av migrene-trøttheten.
Jeg hadde null peiling på kosthold, og min familie var sånn typisk “normale” som handlet inn kjøttdeig fra butikken, posesuppe og lot lillesøster og jeg ha sukker på cornflakes´en.

Jo, så til poenget.
Nå i dag, spesielt etter jeg fikk barn har jeg gjort en helomvending når det gjelder kosthold og livsstil, og er veldig nøye med hva jeg kjøper av mat. Kommer jeg over lokalt og økologisk får jeg litt høy puls, da dette er noe jeg brenner for. Maten er som regel sunnere og mer næringsrik, og jeg syns det er viktig å støtte opp under de lokale bøndene og slakterene. Når et dyr blir slaktet hjemme på gården sin i rolige omgivelser får vi sunnere kjøtt enn de dyrene som lever under konstant stress og ender opp i en vakumpakke i kjøttdisken.

Jeg har bestemt meg for å starte opp litt tidligere med Paleoutfordringen, og begynner allerede søndag kveld. Så denne uken går til forberedelser. I dag handlet jeg inn en god del godsaker. Blant annet dette:

økologisk

Dere vet at jeg ikke er noe særlig fruktspiser, så frukten er egentlig til barna. Og smøret skal lages om til ghee. Nytt blogginnlegg om det senere. Alt er handlet på Carrefour som har fått et veldig bra økologisk utvalg av mat den siste tiden.

Jeg fikk meg en tur til favorittdisken min i Altea også, hvor de har lokalt kjøtt som ikke er full av hormoner. Da kjøpte jeg med meg:

lokalt kjøtt
Kylling som ikke bor tett i tett med flere hundre andre kyllinger, lokalt kjøtt laget til kjøttdeig og hamburgere, bacon og to forskjellige skinker.
Jeg tenker å lage skikkelig middager og fryse ned i porsjoner så har vi middager fremover.
10 husmorpoeng til meg, eller hva?

Ikke tro at jeg lever 100% i tråd med det økologiske og naturlige. For det klarer jeg ikke. Men jeg gjør så godt jeg kan! Og jeg passer på at om vi i allefall holder det rent og naturlig hjemme, så er det helt ok at jentene mine får noe “fjås” når de blir tilbudt det og “alle andre” får det. Jeg tenker at grunnkostholdet bør være stabilt, så er det rom for utskeielser noen ganger.
Det samme gjelder for meg selv. Jeg har et godt grunnlag, og dette gjør at jeg kan skeie ut når jeg vil uten å få de store konsekvensene (som uren hud, migrene eller vektøkning for eks). Men det betyr ikke at jeg ikke får mageknipe altså!

Tar dere bevisste valg når dere er ute og handler?

Også anbefaler jeg dere å se denne filmen:
http://www.realfarmacy.com/eye-opening-six-minutes/