Om å ta bevisste valg

De som kjenner meg fra ungdomsårene er sikkert veldig overrasket over veien min hit jeg er i dag. Jeg var veldig lat, slapp og brydde meg overhodet ikke om kosthold. Mamma dro meg ut på aerobic hver fredag ettermiddag (hun pakket bagen for meg og tvang meg med, og jeg glodde mest på den åletrange bodyen hun hadde på seg fremfor å bruke energi på å bli varm på step´en for å si det sånn) og sånn generelt syns jeg alt som hadde med bevegelse å gjøre ganske så “slitsomt”.

Nå skal det sies at på denne tiden slet jeg enormt med “megamigrene” og jeg var konstant trøtt. Jeg hadde uren hud og jeg var tynnere enn de fleste, noe som plagde meg fordi jeg også ønsket meg både hofter og pupper. I håp om å legge på meg spiste jeg gjerne en kartong kremfløte etter skolen og smurte på tykke lag med smør på skiven. Jeg la aldri på meg.
Når jeg ser tilbake, blandet jeg denne enorme fettmengden med høykarbo samtidig, og det gjorde at jeg ikke kom meg ut av migrene-trøttheten.
Jeg hadde null peiling på kosthold, og min familie var sånn typisk “normale” som handlet inn kjøttdeig fra butikken, posesuppe og lot lillesøster og jeg ha sukker på cornflakes´en.

Jo, så til poenget.
Nå i dag, spesielt etter jeg fikk barn har jeg gjort en helomvending når det gjelder kosthold og livsstil, og er veldig nøye med hva jeg kjøper av mat. Kommer jeg over lokalt og økologisk får jeg litt høy puls, da dette er noe jeg brenner for. Maten er som regel sunnere og mer næringsrik, og jeg syns det er viktig å støtte opp under de lokale bøndene og slakterene. Når et dyr blir slaktet hjemme på gården sin i rolige omgivelser får vi sunnere kjøtt enn de dyrene som lever under konstant stress og ender opp i en vakumpakke i kjøttdisken.

Jeg har bestemt meg for å starte opp litt tidligere med Paleoutfordringen, og begynner allerede søndag kveld. Så denne uken går til forberedelser. I dag handlet jeg inn en god del godsaker. Blant annet dette:

økologisk

Dere vet at jeg ikke er noe særlig fruktspiser, så frukten er egentlig til barna. Og smøret skal lages om til ghee. Nytt blogginnlegg om det senere. Alt er handlet på Carrefour som har fått et veldig bra økologisk utvalg av mat den siste tiden.

Jeg fikk meg en tur til favorittdisken min i Altea også, hvor de har lokalt kjøtt som ikke er full av hormoner. Da kjøpte jeg med meg:

lokalt kjøtt
Kylling som ikke bor tett i tett med flere hundre andre kyllinger, lokalt kjøtt laget til kjøttdeig og hamburgere, bacon og to forskjellige skinker.
Jeg tenker å lage skikkelig middager og fryse ned i porsjoner så har vi middager fremover.
10 husmorpoeng til meg, eller hva?

Ikke tro at jeg lever 100% i tråd med det økologiske og naturlige. For det klarer jeg ikke. Men jeg gjør så godt jeg kan! Og jeg passer på at om vi i allefall holder det rent og naturlig hjemme, så er det helt ok at jentene mine får noe “fjås” når de blir tilbudt det og “alle andre” får det. Jeg tenker at grunnkostholdet bør være stabilt, så er det rom for utskeielser noen ganger.
Det samme gjelder for meg selv. Jeg har et godt grunnlag, og dette gjør at jeg kan skeie ut når jeg vil uten å få de store konsekvensene (som uren hud, migrene eller vektøkning for eks). Men det betyr ikke at jeg ikke får mageknipe altså!

Tar dere bevisste valg når dere er ute og handler?

Også anbefaler jeg dere å se denne filmen:
http://www.realfarmacy.com/eye-opening-six-minutes/


12 Comments

 1. August 20, 2013    

  Kjempefint innlegg Melissa! Kjenner meg veeeldig igjen. Prøver å velge det beste så ofte jeg kan. Både for kropp, sjel, dyr og miljø.

  Er selv med i paleoutfordring-gruppa og kjører ny challenge nå – starter i morra!

  • August 20, 2013    

   Tror mange kjenner seg igjen, men på andre måter.
   Supert at du er med! Begynner du allerede i morgen! Bra! Si ifra hvordan det går underveis da!!!!

 2. August 20, 2013    

  Absolutt.
  Det skal jeg! Får bruke gruppa flittig – og være ivrig på Instagramtæggen 😉
  Tommel opp for at du har starta inspirasjonsgruppe altså, superkult.

 3. Mikkimy Mikkimy
  August 20, 2013    

  Bevisste valg er viktig! Også koser man seg jo litt ekstra med utskeielser når de ikke er hverdagslige. Jeg har alltid vært veldig av og på med kosthold, får nok litt kick av å være ekstrem. Spiste bla rent ayurvedisk for kapha dosha en periode og var i kanonform, men ble for dyrt og vanskelig i Norge. Ser veldig frem til challenge, har tjuvstarta litt for å øve meg og prøve oppskrifter. Har kjøpt wolf sitt opplegg på nett (måtte ha noe som kunne lastes ned pga tid) og er fornøyd med det. Han har forslag til full meny også, og jeg har begynt å sette sammen ut fra den og diverse blogger (under vårt tak har en kremete torskbacontomatgryte som ser kanon ut). Blir veldig glad for frysetips!
  Ps aerobic på åtti og tidlig nittitall gir helt fantastiske assosiasjoner. Knis.

  • August 21, 2013    

   Oi oi oi! Kan du ikke dele med oss andre da i gruppen?
   Jeg trenger også litt tips om måltider kjenner jeg!

 4. August 21, 2013    

  Flott innlegg, Melissa! Liker veldig godt “Ikke tro at jeg lever 100% i tråd med det økologiske og naturlige. For det klarer jeg ikke. Men jeg gjør så godt jeg kan!” Opplever at mange får litt bakoversveis over paleo, og blir skremt fordi de tror man må kjøpe ALT økologisk og grassfedd, selvsagt er det bra, men det viktigste er jo at man tar gode valg på generell basis!

  Du er inspirerende, og flott at du fremmer paleo 🙂

  • August 21, 2013    

   Ja, sant?
   Det er kjempevanskelig å leve perfekt 100% av tiden. Jeg klarer det ikke i allefall!

   Takk for fine ord!

   mwah!

 5. August 21, 2013    

  Du er flink! Når det gjelder å leve perfekt, tviler jeg på om det er mulig, og er det egentlig nødvendig? Å streve etter det perfekte kan fort bli stressende, tenker jeg. Å gjøre så godt man kan og samtidig beholde trivselen, synes jeg er mer enn godt nok!

  Jeg prøver å kjøpe lokal/kortreist og/eller økologisk mat så ofte jeg kan, men siden jeg bor på et lite sted så er tilgangen begrenset. Vi har imidlertid kjøpe økologiske egg og høns fra en lokal gård, og jeg bestiller et saueslakt fra en annen lokal bonde hver høst. De driver ikke direkte økologisk, men sauene går ute hele våren, sommeren og høsten og beiter på utmark, så jeg tror sauene har det bra, og at kjøttet er ganske bra også.

  • August 21, 2013    

   Hei Nanne

   Du sier noen fine ord der ja. Vi må slutte å strebe så fælt. Det viktigste er at man føler seg vel og har ro med de valgene man tar.
   Godt å høre du er bevisst!

   Klem!

 6. Mikkimy Mikkimy
  August 21, 2013    

  Klart det! Kommer tilbake til saken snarest. Har fokusert på middager så langt. Ellers så kokes det kraft av rein og kylling, så jeg har til jeg starter, fant også oppskrift på hjemmelagde kraftterninger for å kunne lage fastfood sunn suppe. Lurt å ha på farten. Kanskje greiest å maile til deg?

  • August 21, 2013    

   Ja, du må gjerne maile meg så kan jeg kortfatte det og legge ut i gruppen om du vil?

 7. August 21, 2013    

  Awww, dere har kerrygold! Det beste vi får her er økologisk smør fra sverige 😉 Det beste kjøttet jeg har sett er gressföret kjøttdeig i sverige, men det er lite av det, dessverre. Hadde vi ikke kunnet skaffe økologisk kjøtt, bacon og mer fra Sverige ville vi ikke hatt råd til det i det hele tatt. Jeg skulle gjerne ha levd på kun øko og gressföret, men det er for dyrt for oss :/

No Pings Yet

 1. Styr unna GMO om du kan! | Melissa Spania on November 7, 2014 at 09:52

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.