Oil PullingFor de fleste er det utenkelig å gå en dag uten å ha pusset tennene skikkelig. Lite slår følelsen av rene og glatte tenner med en frisk pust. Dog, det var ikke før på 1930-tallet at tannbørsten ble allemannseie. Våre tippforeldre måtte klare seg uten, og overraskende nok hadde de sterke og friske tenner.
Hovedgrunnen til dette er fordi det var mindre tilgang til sukker og fabrikert mat som inneholdt syre som ødelegger emaljen. I tillegg brukte de “gnagegrener” som de gned mot tennene sine, noe som kan spores helt tilbake til 3000 år før kristus.

Oil pulling, som betyr å skylle/rense munnen med olje, er en av de beste metodene for å fjerne bakterier i munnhulen på, og derav opprettholde sterke tenner og et sunt tannkjøtt. Det påstås at oil pulling er like viktig som å bruke tanntråd, og at det kan fjerne misfarging av tennene på en naturlig og sånsom måte.

Ayurvedisk medisin er spesielt kjent for sin oil pulling hvor de mener at denne form for munnrens virker avgiftende. Og det er så enkelt som å ta 1 spiseskje med olje og skylle og velte rundt i munnen i 10-20 minutter. Når oljen kommer i kontakt med munnen og på tennene, vil oljen trekke til seg skitt og bakterier som du spytter ut når du er ferdig.

Oil pulling har flere formål:
• Reduserer karies
• Fjerner dårlig ånde
• Motvirker ising i tennene
• Leger sårt tannkjøtt
• Reduserer betennelse
• Fukter tørre lepper
• Booster immunforsvaret
• Styrker kjeven
• Lindrer sår hals

Studier har vist at kokosoljen kommer best ut av alle oljene da kokosolje i seg selv er bakterie og soppdrepende.

Den beste tiden å gjøre oil pulling på er om morgenen rett etter du har stått opp. Ha gjerne en krukke kokosolje stående på badet og skyll med 1-2 ss før du spytter ut i søpla og pusser tennene som normalt. For best resultat anbefales det å gjøre dette tre-fire ganger i uken. Syns du det er for lenge å rense i 20 minutter kan du legge det inn som en rutine å skylle mens du står i dusjen eller når du tar oppvasken.

For enda bedre resultat kan du tilsett eteriske oljer i kokosoljen. Villappelsin, sitron og peppermynte er nydelige oljer som gir en deilig frisk pust etterpå. Ved munnsår kan anis, tetre eller kanel fungere bra. Disse selger jeg i butikken.

For flere bruksområder av kokosolje, har jeg 40 gode tips her.

Kilde

2 Comments

 1. Marit Marit
  November 17, 2017    

  Hvilke oljer kan man bruke? Mct-olje f.x.? Gjerne flere alternativer☺️

  • November 17, 2017    

   Hei! Du kan bruke olivenolje eller sesamolje om du vil. Men jeg anbefaler kokosolje for den er best til oil pulling. Mener jeg da 😉

No Pings Yet

 1. Forstørre leppene helt naturlig? | Melissa Spania on February 6, 2018 at 07:34

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.