Nøttekake med jordbærsaus

Jeg lagde denne kaken egentlig ment som en dessert, men den ble så mektig og tung at den endte opp som en “turkake” istedet.

Bunnen ble til ved at jeg hadde i ca:

1 dl med valnøtter
1 dl cashewnøtter
1 dl mandler
2 dadler
En klype himalayasalt
2-3 ss kakaosmør

Grunnen til at jeg hadde i kakaosmør var fordi jeg måtte blende alt sammen med en litt gammel stavmikser. Det gikk greit utrolig nok (gjelder å være kreativ når man er på hytte).

Trykk massen ned i en liten form og sett i fryseren. Lag så kremen.

Cashewkrem:

2 dl cashewnøtter
2-3 ss kokosolje
Søtning (jeg brukte stevia med karamell) etter ditt eget søtbehov. I og med at bunnen ikke er så søt så kan det være greit å ha en litt søt cashewkrem.
Smør denne over nøttemassen og sett tilbake i fryseren.

Ta ut kaken en halvtimes tid før den skal spises, så tiner den og blir myk i konsistensen. Hell så over jordbærsausen.

Jordbærsausen var moste jordbær fra fryseren.

Strø over litt revet kokos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 thoughts on “Nøttekake med jordbærsaus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>