forkjølelse

Litt vondt å svelge, et nys eller to, rennende nese, hodepine, hosting, slapphet og feber. Forkjølelse er ingen spøk!
En forkjølelse varer gjerne en ukes tid. Er man føre var og tar forhåndsregler, kan man korte ned tiden betydelig eller ta knekken på den før den rekker å bryte ut. Det dreier seg om å styrke eget forsvar og holde borgen oppe. Sykdomsbakterier er nemlig kun opportunistiske mikroorganismer som tar seg til rette og formerer seg hvis kysten er klar.

Så hva kan du gjøre når du kjenner de første tegn til forkjølelsen?

-Hvile!
Du kjenner din egen kropp best. Hvis du ikke har tid til å være syk så ta deg tid til å hente deg inn mellom øktene.
Barn bør holdes hjemme fra skolen/barnehagen og få muligheten til å slappe helt av.

-Spis ren og naturlig mat full av immunstyrkende næring
Varm hjemmelaget kraft, og drikk dette flere ganger om dagen.
Sukkerfritt er et MUST. Selv inntak av søt frukt skal man skal være forsiktig med grunnet alt fruktsukkeret. Bakterier og virus elsker sukker! Sukkerfrie varianter er for øvrig FY i min verden og ingen god erstatning. Venn av kroppen sukkerhungeren om du føler at det er vanskelig å unngå søt mat.

-Ta kosttilskudd
Jeg tar store doser med C-vitamin om jeg kjenner at halsen er sår. Gjerne 1500 mg hver time til jeg kjenner at maven rumler. Kliniske studier og ikke minst egen erfaring viser at det er meget effektivt.
Kokosolje og omega-3 fettsyrer er også viktige tilskudd som kan forkorte sykdomsprosessen.

Dropp hostesaft, febernedsettende og andre piller om du vil gå den naturlige veien. Du motarbeider bare kroppen din og forlenger sykdomsprossessen. Tenk langsiktig for et styrket immunforsvar. Hvem vet hvilket antibiotika superresistent bakterium som dukker opp neste gang. Les hva jeg tidligere har postet om feber her.

I tillegg til dette er det mange supre matvarer som folk sverger til. Jeg har nevnt flere her på bloggen tidligere, men fortell gjerne hva dere syns man bør innta for å styrke kroppen og komme seg raskere gjennom forkjølelsen!

(det øverste bildet er funnet på nett uten noe navn på tegneren)