urtete

Det er deilig å starte en tiiidlig morgen med en kopp te og litt sjokolade.

Vi har en stor potte med mynte rett utenfor kjøkkenvinduet vårt, så da er det lett å plukke med seg en håndfull blader og helle kokende vann over. Noen skiver sitron og evt en dråpe stevia i, ja da har du deg en god kopp te! Eller lage en Mojito for de som kan mikse drinker.
Mynte er en utrolig fin urte å ha tilgjengelig til enhver tid. Den er fin å lage te av for å drikke etter et måltid da den skal hjelpe mot oppblåsthet.
Mynte blir ofte brukt i pastiller og tyggis osv pga den friske mintsmaken. Så tygg gjerne noen mintblader om du vil ha frisk ånde!
Det går fint an å fryse ned mintblader forresten.

Mynte er i samme familie som peppermynte, og det er dessuten lurt å ha peppermynteolje i huset til enhver tid, da det kan brukes som beroligende, antiseptisk, krampeløsende og bakteriekjempende.
Den er spesielt nyttig ved nervøs hodepine og til å styrke konsentrasjonen. Jeg pleide å smøre tinningen med peppermynte da jeg var gravid, for jeg hadde så inmari hodepine de første ukene. Men en liten advarsel bare, oljen skal aldri brukes på småbarn.

Og det er selvsagt skikkelig skikkelig godt i sjokolade! Aleksander pleier ofte å hakke en hel bunt som han vil ha i “sin” sjokolade når jeg lager råsjokolade hjemme.


Ha en fin helg alle sammen! Og sjokoladen på bildet er denne.
urte te