Myntete og sjokolade til frokost

urtete

Det er deilig å starte en tiiidlig morgen med en kopp te og litt sjokolade.

Vi har en stor potte med mynte rett utenfor kjøkkenvinduet vårt, så da er det lett å plukke med seg en håndfull blader og helle kokende vann over. Noen skiver sitron og evt en dråpe stevia i, ja da har du deg en god kopp te! Eller lage en Mojito for de som kan mikse drinker.
Mynte er en utrolig fin urte å ha tilgjengelig til enhver tid. Den er fin å lage te av for å drikke etter et måltid da den skal hjelpe mot oppblåsthet.
Mynte blir ofte brukt i pastiller og tyggis osv pga den friske mintsmaken. Så tygg gjerne noen mintblader om du vil ha frisk ånde!
Det går fint an å fryse ned mintblader forresten.

Mynte er i samme familie som peppermynte, og det er dessuten lurt å ha peppermynteolje i huset til enhver tid, da det kan brukes som beroligende, antiseptisk, krampeløsende og bakteriekjempende.
Den er spesielt nyttig ved nervøs hodepine og til å styrke konsentrasjonen. Jeg pleide å smøre tinningen med peppermynte da jeg var gravid, for jeg hadde så inmari hodepine de første ukene. Men en liten advarsel bare, oljen skal aldri brukes på småbarn.

Og det er selvsagt skikkelig skikkelig godt i sjokolade! Aleksander pleier ofte å hakke en hel bunt som han vil ha i “sin” sjokolade når jeg lager råsjokolade hjemme.


Ha en fin helg alle sammen! Og sjokoladen på bildet er denne.
urte te

2 Comments

  1. June 10, 2012    

    Det er en frokost etter min smak 😉 Ser herlig ut!!

    • June 10, 2012    

      Var kjempegodt ja! Bortsett fra at barna rev med seg sjokoladebitene da jeg snudde meg. Godt jeg hadde mange flere i fryseren 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.