Denne bakte jeg for å servere på jobben, og den falt i smak hos så å si alle. Den er mektig og rik på sjokoladesmak, akkurat perfekt for en sjokoladeelsker!
Jeg har hatt sukrin i kaken, da jeg har fokus på lite karbohydrater, og flere har etterspurt sukkerfri kaker. Men om du ønsker naturlig søtning bruker du heller det!

sjokoladekake

Du trenger:
230 gram smør
3-4 ss kokosblomstsukker
3 ss sukrin gold/sukrin

Smelt smøret, ha i sukkerblandingen og rør godt. Få gjerne hjelp av små barnehender. De er ivrige rørere!

Ha de andre ingrediensene i en bolle og bruk en visp for å blande alt sammen for hånd.
4 egg
2 eggeplommer
5 store skjeer med råkakaopulver (ca 250-300 gram)
1 klype salt
1 klype rå vaniljepulver
3 ss kvernede mandler (grovt kvernet)

sjokokakeNå kan du helle sjokoladeblandingen i den andre bollen og bruk gjerne en slikkepott til å røre det sammen. Ikke pisk for mye, bare rør grovt. Her kommer barnearbeidet inn igjen! Veldig stas å hjelpe mamma.

Sett ovnen på 180 grader og stek kaken i ca 25 minutter. Pass på at den ikke blir gjennomstekt, den skal være god og bløt i midten! La gjerne kaken kjøle seg ned om du klarer før du skjærer i små ruter.