Denne bakte jeg for å servere på jobben, og den falt i smak hos så å si alle. Den er mektig og rik på sjokoladesmak, akkurat perfekt for en sjokoladeelsker!
Jeg har hatt sukrin i kaken, da jeg har fokus på lite karbohydrater, og flere har etterspurt sukkerfri kaker. Men om du ønsker naturlig søtning bruker du heller det!
Du trenger:
230 gram smør
3-4 ss kokosblomstsukker
3 ss sukrin gold/sukrin
Smelt smøret, ha i sukkerblandingen og rør godt. Få gjerne hjelp av små barnehender. De er ivrige rørere!
Ha de andre ingrediensene i en bolle og bruk en visp for å blande alt sammen for hånd.
4 egg
2 eggeplommer
5 store skjeer med råkakaopulver (ca 250-300 gram)
1 klype salt
1 klype rå vaniljepulver
3 ss kvernede mandler (grovt kvernet)
Nå kan du helle sjokoladeblandingen i den andre bollen og bruk gjerne en slikkepott til å røre det sammen. Ikke pisk for mye, bare rør grovt. Her kommer barnearbeidet inn igjen! Veldig stas å hjelpe mamma.
Sett ovnen på 180 grader og stek kaken i ca 25 minutter. Pass på at den ikke blir gjennomstekt, den skal være god og bløt i midten! La gjerne kaken kjøle seg ned om du klarer før du skjærer i små ruter.
Så mye deilig du har lagt ut siden sist! Jeg har vært så travel disse dagene og ikke rukket å besøke en eneste blogg. Både sjokoladekaken og sjokoladekremen ser HELT nydelig ut.
Travelt med bebiss vettu! Vet alt om det!
Den så utrolig god ut! Må lagres på favoritter og lages snarest! 😀
Akkurat bakt denne nå! wow så god! og barna elsket den også <3
weeee!
Fantastisk god kake, jeg gjorde en variant og byttet ut sukrin med citrus blossom honey. Funket det og!
NAM!