Muskelmat til frokost!

Paleo har nesten tatt litt av den siste tiden. Det kryr av paleochallenge på instagram, og sist søndag holdt Thomas Rode Andersen foredrag akkurat om dette. Han har nettopp kommet ut med en kokebok, Tilbake til røttene som er visst full av lekre paleooppskrifter.

Jeg hadde flere kolleger og venner som var på seminaret og de sa det var veldig bra! Skulle ønske jeg kunne vært der. Men jeg får leve gjennom dere andre. Dere bør absolutt sjekke ut bloggen til Sara. Hun lever ut en ekte paleo livsstil og jeg er 100% sikker på at når hennes lille bebiss er ferdig med fullamming frem mot 6 måneders tid, vil det blir skikkelig mat servert fremfor risgrøt som dessverre blir anbefalt å gi spedbarn fra 4 måneders alderen.
Dette er et annet tema som jeg kanskje tar opp ved en annen anledning.

Tilbake til muskelmaten min.
Jeg kjører Periodisk Faste på ukedagene og opplever veldig mye positivt ved dette. Så når jeg setter meg ned med mitt første måltid, så er det som regel rikt på næring, fett og protein.

Det lønner seg å investere i en skikkelig jernpanne i stor størrelse. På denne måten kan flere ting stekes samtidig.
Her har jeg først stekt økologisk bacon, deretter hatt oppi asparges og løk (ja, i baconfettet) og helt til slutt steker jeg eggene. Ta pannen av platen og la eggene varme seg rolig. Pass på plommen, den bør være bløt (ikke lett med denne type panne, derfor unngå høy varme).

paleo frokost


Slik så frokosten min ut etter en deilig treningsøkt. Ekte paleofrokost (osten dere ser er geite manchego) laget i en fei:

lchf frokost

Følger dere paleochallenge?
Del gjerne erfaringer og måltidstips!

17 Comments

 1. June 20, 2013    

  For en deilig frokosttalerken! Kom gjerne med et innlegg ang. babymat – jeg synes i alle fall at det er et veldig spennende tema 😀

  • June 20, 2013    

   Jeg tenkte å høre med Gry Hammer om hun vil hjelpe meg med det. Hun tok det opp på foredraget i februar i Norge så jeg har noe stoff fra hennes presentasjon jeg kan bruke. Har notert meg det bak øret 🙂

 2. June 20, 2013    

  Jeg hadde faktisk kjempelyst til å dra på foredraget til Thomas selv, og kunne bli “utsendt” fra Helios. Men jeg valgte å ikke dra, siden det har vært så mye annet som har skjedd i det siste og jeg bare ikke orker å ta meg vann over hodet 🙂
  Synes alt av kosthold er spennende, og selv om jeg langt langt fra følger Paleo selv, tenker jeg man kan lære litt av alle!

  • June 20, 2013    

   Uæææ, blir det ikke for mye kjøtt for deg da? *erterlitt*
   Du har ikke så lenge igjen til termin heller du, blir spennende å følge med deg fremover.

   Jeg følger ikke paleo helt, for jeg bruker melkeprodukter. Men utenom det går det nesten paleo i min verden også.

 3. June 20, 2013    

  Heia paleo! Var på seminaret og det var helt toppers.
  Tenkte jeg skulle prøve meg litt på periodisk faste jeg og etterhvert 🙂

  Enig med Mariann over, både viktig og spennende med babymat så det hadde vært stas med et innlegg om det!

  • June 20, 2013    

   Ai ai, to stykker som spør på samme dag. Hmmm, skal se hva jeg kan få til. Skal maile Gry jeg og se hva hun kan bidra med.

 4. Paleoline Paleoline
  June 20, 2013    

  Foredrag var supert! Lærte en del,og man blir jo aldri utlært, så kunnskap er bra! Og paleomenn er jo som regel ikke så kjipt å se på heller 😉

 5. Mona BL Mona BL
  June 20, 2013    

  Jeg vil også gjerne lese mer om babymat! Apropos et tidligere innlegg, hvordan tar du maca og hvor mye?

 6. Imse Imse
  June 20, 2013    

  Jeg må innrømme at jeg ikke har satt meg inn i paleo. Men det der så ut som en av mine frokoster, gjerne med litt avokado og brie. Jeg trodde paleo var helt melkefritt.

  Periodisk faste følger jeg visst litt ubevisst, jeg spiser 3 måltider om dagen for jeg klarer ikke store måltider, men frokost er mellom 10 og 12 og middag ca kl 17.

  • June 21, 2013    

   Ja, ekte paleostil er uten melkeprodukter. Jeg kjører ikke 100% paleo nettopp pga dette. Jeg er for glad i geitemanchego´en og fløte i kaffen. Men til høsten kjører jeg en paleochallenge tenkte jeg!

 7. June 21, 2013    

  Gøy at du skal kjøre en paleo challenge! Jeg vurderer å holde kurs til høsten!

  Babymatinnlegg er spennende. Leser selv litt om dette om dagen siden Mini om noen måneder skal få noe mer enn bare paleobrystmelk. Selv tenker jeg å starte med eggeplomme, og så lever, og etter hvert søtpotet og avocado. Jeg skal ikke introdusere henne for mat før hun etterspør det selv. Grøt skal jeg holde henne langt unna!

  • June 22, 2013    

   Oooo, kurs! Spennende. Ser ut som jeg må ta meg en tur eller to til Norge til høsten ja…

 8. June 21, 2013    

  Jeg var på kurset og var faktisk litt skuffet. Synes det var veldig basick og ingen ny informasjon.
  Men det var absolutt verdt turen 🙂

  • June 22, 2013    

   Du er liten utenfor saueflokken mao Kristine 🙂
   Det er fint det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.