Morbær i sjokolade

mulberrieschocolate

Siden jeg er halvt engelsk, gikk det naturlig nok i mye engelske barnesanger da jeg var liten. Og en av favorittene var “Here we go round the mulberry bush” som handler om barn som danser rundt et morbærtre. Det tok meg likevel mange år før jeg fikk smake på disse “mulberries´ene” som på norsk blir omtalt som morbær.

Hva er morbær?
Morbær er et bær som vokser på trær. De er mørkerøde men finnes også som hvite. Det er disse vi finner som regel i tørket form og selges som supermat. Morbær er en god kilde til magnesium, kalium, riboflavin, jern, kalsium, vitamin C, og fiber. Den har et høyt innhold av reservatrol, en antioksidant som er bra for hjertet. Forskning viser at daglig tilskudd av reservatrol kan redusere risikoen for å utvikle hjerte og karsykdommer, kreft samt øke levealderen.
Jeg har ennå tilgode å smake på ferske morbær, så i mellomtiden nyter jeg de tørkede som passer nydelig sammen med sjokolade.

mulberries

For å lage en enkel supersnacks, kan du dyppe tørkede morbær i sjokolade. Tidligere har jeg tatt et og et bær og dyppet, det ser finere ut da, men det tar for lang tid så nå heller jeg alle bærene i smeltet sjokolade og deretter sprer de utover et bakepapir og setter i fryseren. Knekker de opp etterpå og nyter.

Jeg oppbevarer mine i fryseren for da blir det en ekstra “knekk” i sjokoladen.

morbær

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Comments

 1. Gry Gry
  December 9, 2013    

  Namnam :)

 2. December 11, 2013    

  det fantastisk!Deilig!! Jeg synes morbær alene er for søtt men sammen med mørk sjokolade e

 3. Cathrine Cathrine
  December 11, 2013    

  Hadde aldri smakt morbær før. Takk for introduksjon til noe nytt. Dette var kjempegodt!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

It's like winning the lottery ????
Når man får de fineste venninnene på besøk fra Norge og de har med seg bursdagspresanger og gir meg en liten forskudd på bursdagsfeiring. Tusen takk jentene mine, det har vært en minnerik helg! Evig takknemlig for dere ??
Good morning ??
????????
Just ran 10k in Terra Mitica with my hubby ????????
??
Just had loads of women in my kitchen, teaching them how to make broth and the benefits of drinking bone broth. ????????????
Last morning coffee in London........... This view. ????????
Believe it or not. Worth a visit!
From my morning run in London ???????????????? #nofilterneeded
In London! To find peace ro in norwegian ????????
Bee pollen choco balls ????????
På Naturmedisinsk fagkongress i Norge. Utrolig interessant og selvsagt meget hyggelig å treffe helsefreaks'ene mine igjen ??
Don't even bother coming to my house. I never have sweets and will never do either! #notahalloweenfan
Good morning!