Morbær i sjokolade

mulberrieschocolate

Siden jeg er halvt engelsk, gikk det naturlig nok i mye engelske barnesanger da jeg var liten. Og en av favorittene var “Here we go round the mulberry bush” som handler om barn som danser rundt et morbærtre. Det tok meg likevel mange år før jeg fikk smake på disse “mulberries´ene” som på norsk blir omtalt som morbær.

Hva er morbær?
Morbær er et bær som vokser på trær. De er mørkerøde men finnes også som hvite. Det er disse vi finner som regel i tørket form og selges som supermat. Morbær er en god kilde til magnesium, kalium, riboflavin, jern, kalsium, vitamin C, og fiber. Den har et høyt innhold av reservatrol, en antioksidant som er bra for hjertet. Forskning viser at daglig tilskudd av reservatrol kan redusere risikoen for å utvikle hjerte og karsykdommer, kreft samt øke levealderen.
Jeg har ennå tilgode å smake på ferske morbær, så i mellomtiden nyter jeg de tørkede som passer nydelig sammen med sjokolade.

mulberries

For å lage en enkel supersnacks, kan du dyppe tørkede morbær i sjokolade. Tidligere har jeg tatt et og et bær og dyppet, det ser finere ut da, men det tar for lang tid så nå heller jeg alle bærene i smeltet sjokolade og deretter sprer de utover et bakepapir og setter i fryseren. Knekker de opp etterpå og nyter.

Jeg oppbevarer mine i fryseren for da blir det en ekstra “knekk” i sjokoladen.

morbær

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Comments

 1. Gry's Gravatar Gry
  December 9, 2013    

  Namnam :)

 2. December 11, 2013    

  det fantastisk!Deilig!! Jeg synes morbær alene er for søtt men sammen med mørk sjokolade e

 3. Cathrine's Gravatar Cathrine
  December 11, 2013    

  Hadde aldri smakt morbær før. Takk for introduksjon til noe nytt. Dette var kjempegodt!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Velkommen!Hei og velkommen til min blogg. Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

In need of ??
Morning yoga on Albir beach. What a wonderful way to start the day! ?
Just ran from Albir to Polop ????????
Cottage cheese mini pancakes with maple sirup on top ????
My family ?
Organic mango for breakfast
This mornings catch from the local organic market ?
Friday run!
Mermaid birthday ????
Kjerringene på St. Hans feiring ????
Good morning Benidooooorm!
Morning run to the lighthouse ??????
Having an A.R.T session on my legs. Hurts so good!
Morning swing ????
My first coffee from a new 100% pure organic bistro here in Albir. The best thing is that they are next door from my shop. ??
Lunch ????