Jeg tar meg selv i å bli overrasket gang på gang over hvor ufine folk er på nettet. Folk som gjemmer seg bak skjermen sin og skriver ufine ting direkte til andre. Lurer på om de hadde turt å SI det så direkte om de var face to face. Tipper nei.

Dere leste sikkert saken om at Sara gir datteren sin steinalderkost? Det var en fin sak syns jeg. Og viktig å få frem at små barn trenger ikke nødvendigvis å starte med babygrøt når de skal introduseres for mat. De kan fint gå rett over på maten som mor og far spiser. Og her har en bevisst mor og far valgt å gi datteren sin steinalderkost som antageligvis er MYE mer næringsrik enn det mange andre barns kosthold består av.
Men hva skjer? Jo, de får kritikk og mange syns synd på jenta. Jeg har lest flere rare kommentarer i enkelte forum, facebookgrupper og på selve artikkelen. Jeg blir helt matt.

Sara postet nylig bilder av matpakkene til jenta si som har begynt i barnehagen. Kort tid etter blir posten hennes delt på facebook og noen mødre mener hun er ekstrem. De gjør narr av matboksene til datteren og det lyser mobbing mellom linjene. Er det mulig?

Ofte er det sjalusi inne i bildet når det kommer slik kritikk og spydige kommentarer, og det er som regel andre mødre som er kjappe med å dele videre og få inn en “mora er jo spinn gæærn” hvorpå flere er enige og gjør narr av andre mødre som lager stjerneformet melon og bruker fargerike matbokser.
Jeg har selv erfaring med dette da jeg for et par år siden fikk rundt 400 kjipe kommentarer over hvor blant annet uegnet jeg var som mor som unngikk å gi barna mine hvitt sukker. Folk er rett og slett slemme.
Men dem om det.

Matpakken til min eldste på 6 år så slik ut i dag tidlig:

bentoboks

Hun fikk eple med kanel på, melon, minipannekaker og to økologiske kjeks (siden hun spiste 2 bløtkokte egg til frokost). Det tok meg ikke lang tid å fylle matboksen i dag tidlig, det gjelder å ta litt av det man har tilgjengelig i kjøleskapet. Pannekakene ble stekt til frokost og da stekte jeg opp litt ekstra for å sende med på skolen.

Minsten derimot skulle bare ha med seg en liten niste på skolen sin og fikk med noen kjøttboller og gulrot.

matpakke

Flere og flere anbefaler å kutte ut melk og brød i barnehagen, og det syns jeg er bra! Det tar ikke mye ekstra tid å være kreativ. Gå til innkjøp av en kul matboks med flere rom og fyll med frukt og grønnsaker. Barn liker å plukke litt. Jeg skrev om dette for lenge siden, men ta gjerne en titt igjen for litt inspo!

Hva syns dere om denne kritikken vedrørende matbokser?