“cashewcarobnamnam”

I går lagde jeg en helt aldeles NYDELIG “cashewcarobkaramell-greie” som ble til etter suget på noe godt.
Jeg hadde cashewnøtter som allerede var ferdig kvernet med bittelitt kokosolje. Altså et “smør”. Jeg tok ca 3 ss med dette “smøret” og blandet med 2-3 ss carob, 2 ss kokosolje og 2 ss kokosblomstsukker og bittelitt himalayasalt. Blandet godt, smakte på det underveis før jeg frøs det i formene mine. Å, guriMALLA så gode de var!
Til og med en venninne, som er litt sær på sjokoladene jeg lager (og som er 100% ærlig) smakte i dag, hevet øyebrynene, stor øyne og sa “mmmmm” mens hun tok en bit. Suksess!

Skuffelsen var STOR da jeg skulle lage det samme i kveld og fant ut at jeg er tom for cashewnøtter.
Jaja, jeg får prøve med mandler istedet da.. og det ble IKKE det samme. Alt var bare feil og ingenting blandet seg skikkelig.. og, ja.. æsj for no tull. Smaken var god da, men det hang ikke skikkelig sammen.

Litt mer triksing og litt mer kokosolje og kakao… så voila! Det hang sammen og jeg hadde massen i former og satte i fryseren. De må spises med en gang de tas ut, ellers faller de litt fra hverandre, men det var skikkelig nam nam alikevel! Yeah! Aleksander skulle på død og liv skrape bollen også 🙂

Vel, her er sånn ca oppskrift:

200 mandler uten skall males godt
3-4 ss kokosolje
2-3-4 ss kokosblomstsukker
En klype himalaysalt
3 store ss råkakao (pulver)

Smelt kokosolje (hvis man skal lage dette raw må det varmes i vannbad) på svak varme, ha i sukkeret og saltet. Hell dette oppi kjøkkenmaskinen og blend alt sammen. Tilsett kakaoen. Smak på massen og gjør den slik DU liker den best. Ha i former og inn i fryseren.