mintkuler

Noen som liker peppermynte i sjokolade? Da vil disse sikkert falle i smak!
Ikke la dere skremme av xantahn gum som er i oppskriften. Jeg tror faktisk det går vel så bra med gelatinpulver. Eller evt litt flytende kokosolje. Det skal jeg prøve meg på neste gang.
Du trenger:
2 ss sukrinmelis
2 ss fløte
1/2 ts xantahn gum (iHerb)
1 dråpe peppermynteolje

Bland alle ingrediensene sammen med en visp. Pass på å få ut alle klumpene. Er du melkeintolerant, bruk mandelfløte eller geiteyoghurt. Vent noen minutter til røren har begynt å stivne litt (den blir litt seig). Trill små kuler og sett på en tallerken dekket med plastfolie. Sett i fryseren i 5-10 minutter.

Smelt mørk sjokolade med en spiseskje kokosolje sammen, og dypp kulene en gang.
Sett kulene tilbake i fryseren til de har stivnet. Deretter kan de stå i kjøleskapet. Sjokoladen er hard og mintfyllet inni er mykt. Herlig opplevelse.

De andre sjokoladebitene på tallerkenen er resten fra den smeltede sjokoladen om du lurer.

Jeg har lånt oppskriften av Tove som har bloggen Mat for sjelen. Hun har nylig kommet ut med en ebok med en haug av fristende oppskrifter. Ta en titt på bloggen hennes, hun har mange snasne oppskrifter!