polarbrød

Jeg ble dristet til å prøve en av Gry sine oppskrifter på polarbrød i går og kan gi tommel opp for denne! Originaloppskriften finner du her, men jeg har postet den under med noen få endringer i mangel av alle ingrediensene. Det gikk vel så bra det, men prøv gjerne hennes oppskrift om du får tak i melsortene der du bor.

Here goes:
Oppskrift på myke nydelige mini-polarbrød

Du trenger:
100g økologisk havregryn (knuses til mel i blender, evnt havremel om du har)
900g grovt speltmel
1 god ss honning
1/2 ts salt uten antiklumpemiddel
6 dl vann
2-3 ss eddik
100g smør som du smelter

Slik gjør du:
Bland alt dette sammen til en fast litt klissete deig. En kjøkkenmaskin kan være til god hjelp.
La deigen stå under et fuktig klede i minimum 7 timer. Jeg satte deigen rett før jeg la meg så den kunne stå til neste morgen. Stå opp litt tidligere dersom du vil ha de med i matboksen allerede da!

Neste morgen blander du i:
1 økologisk egg
25 gram gjær (jeg brukte tørrgjær)

Elt deigen godt sammen, bruk gjerne eltekrok på kjøkkenmaskinen.
Deigen min ble veldig klissete så jeg ble nødt til å bruke en skje til å lage “klatter” på et bakepapir. Gry trillet kuler av sine, mulig hun hadde mer mel enn jeg hadde. Det gikk fint med klatter også altså!

Stek i ovnen på ca 170 grader i 10-15 minutter. Mine måtte stå minst 15 minutter tross høy varme. Mulig pga en gammel ovn, ikke vet jeg, men følg med. Og prikk de gjerne litt.

La de kjøle seg litt ned før du skjærer i dem.
De gikk rett ned til frokost her i huset. Masse godt smør og litt kyllingfilét på toppen!

Disse er også supre til å fylle med kjøttdeig og annet snadder, sikkert gøy for de minste å bestemme selv hva de skal ha i sine “lommer”.
Se gjerne her hva jeg tidligere har gjort med tacomiddagen vår.