Mektig sjokoladekake



Oh, my! Denne var noe av det mektigste jeg har smakt på lenge! Og utrolig god. Klarte nesten ikke å stoppe…. du er herved advart!

Here goes:

Kaken lages i tre lag, og begynn først med bunnen:
Bland ca 2 dl kvernede mandler og 75g smeltet smør i kjøkkenmaskinen.

Kle en brødform med bakepapir og trykk deigen godt nedi.

Nå lager du mellomfyllet:
3 eggeplommer
1 dl sukrin pluss
1 boks mandelfløte (eller vanlig fløte om du tåler meieriprodukter)
1 ts fiberhusk eller johannesbrødkjernemel
2 ss smeltet kokosolje
1 ts vaniljepulver

Bland alt godt sammen i kjøkkenmaskinen, og hell dette over bunnen. Sett det hele i fryseren så det får satt seg litt.

Nå lager du glasuren:
Smelt 100g mørk sjokolade i en liten kasserolle sammen med 2 ss kokosfett.
Tilsett 3 ss nylaget espresso.
Visp 3 eggehvitter til det blir stivt og vend den smeltede sjokoladen forsiktig inn.
Ta ut kaken av fryseren, og hell sjokoladeblandingen over kaken. Sett tilbake i fryseren så det stivner.

Kaken skal ikke fryses, bare “sette seg litt” så pass på at du ikke glemmer den!

Pynt gjerne med noen kakaonibs om du har. Men det er ikke et must.

Denne kaken kan stå i kjøleskapet i noen dager. Siden vi ikke hadde planer om å ta imot noen gjester lå det to teskjeer på kakefatet så vi kunne forsyne oss med den akkurat når det passet oss. Fabelaktig.

18 Comments

  1. November 6, 2012    

    NAM, denne så bare såååå god ut. Kremete og med sjokoladesmak – kan ikke bli feil det 🙂

    • November 6, 2012    

      Den ble med oss på jobben og ble spist opp i dag!

  2. November 6, 2012    

    Mmm, mektig sjokolade<3 Det er det beste!! Denne ser heeelt fantastisk ut, og høres like god ut! NAM!

  3. Kristiana Kristiana
    November 7, 2012    

    Oi, den så god ut!

  4. Kristin Kristin
    November 7, 2012    

    Gikk glipp av noe der ser jeg:(

    • November 7, 2012    

      Du kan ikke la det går for mange dager uten at vi treffes vet du, da går du glipp av slike godbiter!

  5. Aina Aina
    November 7, 2012    

    OMG!!! Denne var helt fantastisk!!! Ikke noe problemå leve på lavkarbo med ting som dette til å spise 🙂
    Skjønner hva du mener med problemer med å stoppe……

  6. Christine Christine
    October 31, 2013    

    Hvor får man tak i mandelfløte? Kanman lage det selv?

    • November 1, 2013    

      Jeg vet jeg har sett det på helsekost i Norge noen få steder, men det koster dessverre skjorta!
      Du kan jo prøve å lage det selv? Evt mandemelk, og noe for å tykne det litt?

  7. November 1, 2013    

    Hva er mandelflöte på boks og hvor får jeg tak i d? Hvis ikke jeg finner, kan jeg ta vanlig flöte? Hvor mye da?

    • November 1, 2013    

      Du kan kjøpe det i butikken min, og så har jeg sett det i noen helsekoster i Norge.
      Om du ikke får tak i det går det nok helt fint å bruke vanlig fløte ja 🙂 Samme mengde skulle jeg tro 🙂

  8. November 1, 2013    

    Vann i munn! Nam!

  9. Nina Nina
    November 7, 2013    

    Mandelfløte fås kjøpt på Altshop.no og heter Ecomil – 200 ml
    Pris: kr.39

    • November 7, 2013    

      Så fint du fant det ut! Følte at jeg hadde sett den i Norge. Synd den er så dyr!

  10. June 24, 2014    

    mmmm 🙂

  11. August 28, 2014    

    Kor stor er en boks mandelfløyte? Lurer på kor mykje vanlig fløyte eg må ha i mellomfyllet 🙂

    • August 28, 2014    

      En boks hos meg er ca 2dl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen