Oh, my! Denne var noe av det mektigste jeg har smakt på lenge! Og utrolig god. Klarte nesten ikke å stoppe…. du er herved advart!

Here goes:

Kaken lages i tre lag, og begynn først med bunnen:
Bland ca 2 dl kvernede mandler og 75g smeltet smør i kjøkkenmaskinen.

Kle en brødform med bakepapir og trykk deigen godt nedi.

Nå lager du mellomfyllet:
3 eggeplommer
1 dl sukrin pluss
1 boks mandelfløte (eller vanlig fløte om du tåler meieriprodukter)
1 ts fiberhusk eller johannesbrødkjernemel
2 ss smeltet kokosolje
1 ts vaniljepulver

Bland alt godt sammen i kjøkkenmaskinen, og hell dette over bunnen. Sett det hele i fryseren så det får satt seg litt.

Nå lager du glasuren:
Smelt 100g mørk sjokolade i en liten kasserolle sammen med 2 ss kokosfett.
Tilsett 3 ss nylaget espresso.
Visp 3 eggehvitter til det blir stivt og vend den smeltede sjokoladen forsiktig inn.
Ta ut kaken av fryseren, og hell sjokoladeblandingen over kaken. Sett tilbake i fryseren så det stivner.

Kaken skal ikke fryses, bare “sette seg litt” så pass på at du ikke glemmer den!

Pynt gjerne med noen kakaonibs om du har. Men det er ikke et must.

Denne kaken kan stå i kjøleskapet i noen dager. Siden vi ikke hadde planer om å ta imot noen gjester lå det to teskjeer på kakefatet så vi kunne forsyne oss med den akkurat når det passet oss. Fabelaktig.