fudge

Er du ute etter mektig og tung karamellbombe har du kanskje landet på noe nå. Denne er feit og god, en skikkelig low carb HIGH fat altså! Deilig! Dette er ikke en karamell du muligens er vant med fra før, men smøret gjør at den smaker som karamell, og det er en bombe av smak så da kalte jeg det “karamellbombe”.

Du trenger:
125 gr smeltet smør
3 ss sukrin pluss
1 ts vaniljepulver
5-6 ss kvernede mandler uten skall
En klype himalayasalt
Noen dråper stevia med for eks sjokolade eller karamellessens

Bland alle ingrediensene i en kjele og sett på svak varme. Smak gjerne på massen og se om du må tilsette mer søtning eller mandler. Sukrin kan gi som mange vet en isende smak, så om du er var på dette kan du bytte ut søtningen med for eksempel lønnesirup eller yaconsirup. Tipper kokosblomstsukker også vil gi et smakfullt resultat. Grunnen til at jeg bruker sukrin er fordi mange ønsker lavkarbovarianter så da tar jeg i utgangspunkt i det.

Når massen er klar har du den i små muffinsformer. Jeg syns det er godt med sjokolade over, men dette er ikke nødvendig. Massen må stå ca en time i kjøleskapet. Vil du ha sjokolade over slik jeg har gjort, kan smeltet sjokolade helles over med det samme før det settes kjølig. Pynt med goji og valnøtter om du vil.

Enjoy!