Er du ute etter mektig og tung karamellbombe har du kanskje landet på noe nå. Denne er feit og god, en skikkelig low carb HIGH fat altså! Deilig! Dette er ikke en karamell du muligens er vant med fra før, men smøret gjør at den smaker som karamell, og det er en bombe av smak så da kalte jeg det “karamellbombe”.
Du trenger:
125 gr smeltet smør
3 ss sukrin pluss
1 ts vaniljepulver
5-6 ss kvernede mandler uten skall
En klype himalayasalt
Noen dråper stevia med for eks sjokolade eller karamellessens
Bland alle ingrediensene i en kjele og sett på svak varme. Smak gjerne på massen og se om du må tilsette mer søtning eller mandler. Sukrin kan gi som mange vet en isende smak, så om du er var på dette kan du bytte ut søtningen med for eksempel lønnesirup eller yaconsirup. Tipper kokosblomstsukker også vil gi et smakfullt resultat. Grunnen til at jeg bruker sukrin er fordi mange ønsker lavkarbovarianter så da tar jeg i utgangspunkt i det.
Når massen er klar har du den i små muffinsformer. Jeg syns det er godt med sjokolade over, men dette er ikke nødvendig. Massen må stå ca en time i kjøleskapet. Vil du ha sjokolade over slik jeg har gjort, kan smeltet sjokolade helles over med det samme før det settes kjølig. Pynt med goji og valnøtter om du vil.
Enjoy!
Du legger ut utrolig mange oppskrifter på “godteri”. Har du sug på søte ting eller….
Neida, tester ut noen oppskrifter til et kurs jeg skal ha snart 🙂
Mulig det kommer middagsoppskrifter til uken om det blir bra. Har noen på gang 😉
Dette hørtes helt utrolig godt ut, ser veldig fristende ut også!
O_o
Deilig!!!!
Så kjekt med litt nye oppskrifter på godteri…nå rett før jul :-). Jeg er nok mer enn glad i søtsmak (og prøver å la være å spise sukker), så jeg unner meg litt lavkarbogodteri med sunne ingredienser, med god samvittighet. Tenker at det er tusen ganger bedre enn vanlig godteri i butikken. Og så trenger en jo ikke så mye før en er fornøyd :-). Treffende beskrivelse av smaken på sukrin, forresten. Har lenge tenkt på hvordan jeg skal beskrive det, og isende passer perfekt :-).