Matkvalitet

I dag hadde vi en innholdsrik dag, og inntrykkene blir fordøyd før jeg tar natten.

kostholdsveileder

Jens Veiersted og Gry Hammer snakket om bl.a. matkvalitet. Timene gikk fort og det var interessant som vanlig.
Etter noen timer med forelesing kom sjefen fra Holte Gård og snakket om bl.a. kyllingene hans. Han fortalte om forholdene til kyllingene, hvordan de slaktes, hvordan de behandles og hva de spiser. Det første som slår meg er “Hvorfor i huleste spiser ikke alle denne type mat?” Altså, dere som bor i Norge er jo så heldige som kan kjøpe økologisk og lokalt. Der er kjempeheldige sånn sett. Dere har melkeringer og mulighetene til å besøke lokale gårder og se hvordan de gjør det med dyrene. Dette betyr alfaomega, for kvaliteten på maten har alt å si.

Gry tok oss med inn på skolens eget kjøkken og viste oss det ene og det andre. Kyllingen ble penslet med deilige krydder, kraft og satt til langtidssteking mens andre økologiske gleder ble tilberedt.
Vi drakk vannkefir og spiste surdeigsbrød med smør på i mellomtiden. Med andre ord, en veldig hyggelig ettermiddag.

Middagen var aldeles nydelig, men smakfull løksuppe, kylling og salat. Jeg hadde med olivenolje fra Spania som alle fikk helle over maten sin.

6 Comments

  1. Peter Peter
    February 9, 2013    

    Själva ordet kvalite tycker jag är besvärligt eftersom det kan ha olika innehåll för dig eller migl

    Heja Norge!/Peter

  2. February 10, 2013    

    Pris og tilgjengelighet har vel endel å si :/ i alle fall for min del. Ellers hadde jeg gomlet økologisk fra ende til annen 😛

    • February 10, 2013    

      Ja huff. Og det er jo så dyrt i Norge også! 🙁

  3. February 11, 2013    

    Kvalitet på mat er såå viktig! Jeg er supernøye, og kunne ikke tenkt meg å levd annerledes.
    <3 Holte gård! Jeg spiser selvsagt ikke noe derfra selv, men jeg tror det beste man kan gjøre, om man ikke vil/kan bli veganer, er å tenke på hvor dyrene kommer fra, hva slags mat de får, hvordan livet deres har vært osv.. Vi selger Holte kylling på Helios, og det synes jeg er så flott. Har kjøpt det til kjæresten noen ganger når jeg har laget middag til oss, og han virkelig elsker det. Sier at smaken og konsistensen og alt er helt annerledes enn vanlig butikkjøpt kylling 🙂

    • February 12, 2013    

      Den var helt nydelig på smak ja! Happy animals er noe annet en dårlig behandlede dyr på kraftfór. Det er ikke noe jeg støtter opp under altså 🙁

No Pings Yet

  1. Barn på lavkarbo | Melissa Spania on January 30, 2016 at 20:38

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen