I dag hadde vi en innholdsrik dag, og inntrykkene blir fordøyd før jeg tar natten.

kostholdsveileder

Jens Veiersted og Gry Hammer snakket om bl.a. matkvalitet. Timene gikk fort og det var interessant som vanlig.
Etter noen timer med forelesing kom sjefen fra Holte Gård og snakket om bl.a. kyllingene hans. Han fortalte om forholdene til kyllingene, hvordan de slaktes, hvordan de behandles og hva de spiser. Det første som slår meg er “Hvorfor i huleste spiser ikke alle denne type mat?” Altså, dere som bor i Norge er jo så heldige som kan kjøpe økologisk og lokalt. Der er kjempeheldige sånn sett. Dere har melkeringer og mulighetene til å besøke lokale gårder og se hvordan de gjør det med dyrene. Dette betyr alfaomega, for kvaliteten på maten har alt å si.

Gry tok oss med inn på skolens eget kjøkken og viste oss det ene og det andre. Kyllingen ble penslet med deilige krydder, kraft og satt til langtidssteking mens andre økologiske gleder ble tilberedt.
Vi drakk vannkefir og spiste surdeigsbrød med smør på i mellomtiden. Med andre ord, en veldig hyggelig ettermiddag.

Middagen var aldeles nydelig, men smakfull løksuppe, kylling og salat. Jeg hadde med olivenolje fra Spania som alle fikk helle over maten sin.