For et par uker siden var jeg heldig å få holde kurs for en gjeng fra Færøyene. De var kommet til Spania på helsereise, og etter at de hadde vært innom alle våre terapeuter var det min tur til å ta for meg tradisjonsmat og drikke. På dagsorden stod det Solkål, kombucha, surdeigsbakst og kraftsuppe:

kurs1

Jeg fikk bruke kjøkkenet til den økologiske kaféen som ligger vegg-i-vegg med min helsekost, BE Bistro. Med god plass og rikelig med utstyr var det bare å boltre seg løs:

kurs2

Det var en relativt stor gruppe, men noen ville se på og andre ville jobbe, så det gikk veldig fint likevel. Vi begynte med fermentert mat og jeg viste dem hvordan man lager Solkål, en oppskrift Gry Hammer og jeg fant på i fjor da vi holdt kurs sammen. Enkelte hadde lyst å kna i kålen og andre ikke så det passet ypperlig. Da vi skulle tilsette gurkemeien i Solkålen derimot trakk alle seg, for oransje negler var ikke ønsket på resten av oppholdet i Spania.

kurs4

Vi snakket mye om tarmhelse, tarmbakterier, fordøyelse og mye mer. Det er alltid morsomt å snakke til nysgjerrige deltakere.

kurs3

Og jeg lærte en hel del om Færøyene. De kunne fortelle om sine tradisjoner og matvaner, noe jeg syns er gøy å høre om. Blant annet var å koke kraft noe mange gjør hyppig, men ikke så lenge som i 24 timer som jeg pleier å gjøre. Så det ble mange spissede ører da jeg viste min fremgangsmåte. Jeg hadde på forhånd en kraftsuppe klar som alle fikk smake på, og den hadde stått i to døgn og godgjort seg:

kraftsuppe

Som alltid når jeg holder kurs deler jeg ut startere, og det var ikke få surdeigsstartere og kombuchababyer som skulle få nye hjem. En venninne av meg lurte på om jeg var den nye Walter fra Breaking Bad med mine poser på rad og rekke. Og jepp, det er startere fra “Donald” som har vært på God Morgen Norge tidligere.

surdeigsstartere

Bli med på kurs?
Dere som holder til i Norge bør følge med på Gry sin kurskalender, eller kontakte Ellinor ala Kraftkost som også holder matkurs på kjøkkenet sitt. Der vil dere lære og smake på mye godt.
Jeg holder også kurs i Albir og omegn. Ta kontakt for mer info via kontaktskjemaet her på bloggen.

Og helt til slutt anbefaler jeg dere å holde av siste helg i oktober, da blir det nytt kurs på Sundvolden. Det heter nå Terapeutdagene, men du trenger slettes ikke være terapeut for å delta, dette er nyttig informasjon for alle. Jeg vet at Sara (tidligere Paleoliv.no) skal holde foredrag, og det blir fermenteringsworkshop. Spennende!