Tipper flere har sett denne knallgrønne latten rundt om på sosiale medier?Matcha er en grønn te som blir laget av bladene fra tebusken Camellia Sinensis. Bladene blir malt om til fint pulver og går som en veldig spesiell te grunnet dens opprinnelse og fremstillingsmåte. Det finnes kun få japanske tebønder som produserer kvalitetsmatcha, derfor er det viktig å holde seg til de kjente produsentene. Tebuskene inneholder ekstra mye klorofyll og bladene produserer store mengder med aminosyrer.
Fordelene med å innta mat med klorofyll er at det er med på å rense og styrke blodet, kan hjelpe på fordøyelsen, gi energi og motvirke søthunger.

Matcha kan virke stimulerende og oppkvikkende, men også beroligende. Den inneholder koffein så er nok best å inntas på morgenen og formiddagen.
Fargen er grønn og intens og den minner meg litt om hvetegress. Smaken kan oppfattes litt besk for noen, men det er bare å søte opp med litt manukahonning så blir den som en nygelig grønn te.

Har du lyst å lage matchalatte kan du prøve deg på denne oppskriften:

Matchalatte
Du trenger:
1 ts Matchapulver
Ca 2 dl “Mylk” (bruk den melketypen du liker best, men vann fungerer også helt utmerket)
1 ts Meierismør
1 ss Kollagenpulver
1ss MCT-olje

Slik gjør du:
Varm opp ca 2 dl med foretrukket melketype. Jeg liker godt kokosmelk til denne da den gir en litt søt smak. Tilsett resten av ingrediensene og bruk stavmikseren for å blande alt sammen og gi deilig skum på toppen. Smak til med søtning ved behov.