*Marshmellom heaven*

hjemmelaget marshmellow

Noen som liker marshmellows?
Eller kanskje jeg skal si, er det noen som IKKE liker marshmellows?

Jeg syns det er knallgodt, men det blir ekstremt sjeldent siden det inneholder ingredienser jeg ikke aner hva er engang. Men, jeg skal likevel innrømme at det er noe med å tre på to-tre hvite marshmellowputer på et egetspikket spyd og grille til de blir myke over bålet. Klissete og kvalmende. Men stemningen! Den er jo til å ta på!

De siste årene har jeg blitt enda mer nøye med hva som går inn i munnen, og det er en hel haug av ting som er blitt eliminert fra kostholdet mitt, kos eller ei.
Det er ikke fordi jeg er prippen, men fordi jeg vil at kroppen skal få mat som den kjenner igjen og trives med, slik at den fungerer som den skal. Derfor blir veldig mange unaturlige matvarer rett og slett eliminert fra mitt kosthold.

Så dukker plutselig Kraftmammabloggen opp med en sunn marshmellowoppskrift! Hæ? Det kan vel ikke lages på en sunn måte vel?
Joda, uten noe hvitt sukker, e-stoffer, fargestoffer eller andre skumle saker. Jeg har laget denne to ganger og kommet frem til et par justeringer, bare.

Du trenger:
ca. 2 1/2 dl vann
3 ss gelatin (jeg bruker beef gelatin)
ca 10-15 dråper stevia med vaniljesmak
2 ss lønnesirup (kan sløyfes)
1 klype havsalt

Slik gjør du:
Varm opp vannet med gelatinpulveret til det hele er oppløst.
Deretter heller du alt i en kjøkkenmaskin, setter på “full pupp” og kjører hele greia i ca 10 minutter til det blir hvitt og luftig. Mens det piskes, ha oppi stevia og saltet. Og evt lønnesirup om du vil. Men jeg lager uten.
Det er viktig at det piskes lenge nok, ellers skiller den seg. Pisk heller noen minutter for lenge!

hjemmelaget marshmellows

Hell massen i en form kledd med bakepapir og sett i kjøleskapet i 10-15 minutter (spar litt så du kan slikke bollen!)

Løft massen forsiktig ut og skjær i terninger. Spises med det samme!

Ulempen her i Spania er at det er for varmt til å at de holder seg i romtemperatur mer enn noen få minutter. Så spis raskt!

Og dere? Ikke glem Giveawayen jeg har gående denne uken! Dere kan klikke dere inn her.

5 Comments

 1. July 18, 2013    

  Genialt, marshmallows er skikkelig digg så dette må jeg prøve 🙂 Har nylig lagt om til LCHF-kosthold og er foreløpig ganske striks når det gjelder søtt fordi jeg prøver å “nullstille” meg etter å ha vært på god vei til å bli skikkelig sukkeravhengig! Spiser litt bær, men har foreløpig kuttet ut alt av frukt. Merker allerede at sukkersuget er mye mindre og at kroppen har det bedre uten. Har allerede lest endel i bloggen din, veldig mye interessant her!

 2. Ane Ane
  July 18, 2013    

  Har rukket å lage denne maange ganger jeg også! Så supert og enkelt. Har latt vannet trekke noen timer sammen med litt bær også, det funker kjempebra for litt variasjon 🙂

 3. Mari Mari Mari Mari
  July 18, 2013    

  Denne skal jeg også prøve meg på. Tusen takk.

 4. Imse Imse
  July 22, 2013    

  Så genialt! Jeg savner en ting, og det er å grille marshmellows på bål. Dette skal jeg prøve meg på. Takk for at du deler!

  • July 22, 2013    

   Disse kan ikke grilles altså. Da må det kunstig tilsetning til i så fall 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.