Hvit sjokolade er utrolig godt, men jeg syns det er vanskelig å lage en kopi av den man kjøper i butikken (som forøvrig inneholder MYE sukker og tørrmelk, to ting jeg overhodet ikke vil ha i mine sjokolader!).
Normalt lager jeg mørke sjokoladebiter, men denne gangen ville jeg prøve meg på noe annet.

Du trenger:
3 ss kakaosmør
1 ss kokosolje
2 ss cashewnøttsmør (eller veldig fint kvernet nøtter)
2-3 ss yaconsirup
10 dråper stevia med karamellsmak
3 klyper vaniljepulver
1 klype vaniljesalt

Smelt kakaosmøret og kokosoljen, og tilsett cashewnøttsmøret. Rør godt.
Tilsett søtning, gjerne yacon først. Lag gjerne det litt godt og søtt! Dette er en god og mektig konfektsjokolade man ikke orker så mange biter av.

Tilsett de andre ingrediensene. Smak til om du vil ha mer søtt eller salt. Se på konsistensen. Er den for tynn kan du ha litt mer cashewnøttsmør i. Er den for tykk ha i mer kokosolje. Kunsten å lage hjemmelaget sjokolade er å “kjenne det i fingrene” og finne frem til smaken og konsistensen som er akkurat riktig for deg.

Hell blandingen i silikonformer og sett i fryseren til det har stivnet. Pass på at du rører mens du heller. Siden mitt cashewnøttsmør har små biter i seg, synker dette naturlig nok ned i bunnen av formene. Det er prikkene dere ser på bitene mine.
For en litt morsom vri, hell bare halvveis opp til kanten og frys. Fyll deretter på med hjemmelaget sjokolade og sett inn i fryseren igjen. Det har jeg gjort denne gangen. Se her for noe jeg tidligere har laget.

Nytes til en kopp te eller kaffe. Og gjerne sammen med noen du er glad i!