Lys sjokolade


Hvit sjokolade er utrolig godt, men jeg syns det er vanskelig å lage en kopi av den man kjøper i butikken (som forøvrig inneholder MYE sukker og tørrmelk, to ting jeg overhodet ikke vil ha i mine sjokolader!).
Normalt lager jeg mørke sjokoladebiter, men denne gangen ville jeg prøve meg på noe annet.

Du trenger:
3 ss kakaosmør
1 ss kokosolje
2 ss cashewnøttsmør (eller veldig fint kvernet nøtter)
2-3 ss yaconsirup
10 dråper stevia med karamellsmak
3 klyper vaniljepulver
1 klype vaniljesalt

Smelt kakaosmøret og kokosoljen, og tilsett cashewnøttsmøret. Rør godt.
Tilsett søtning, gjerne yacon først. Lag gjerne det litt godt og søtt! Dette er en god og mektig konfektsjokolade man ikke orker så mange biter av.

Tilsett de andre ingrediensene. Smak til om du vil ha mer søtt eller salt. Se på konsistensen. Er den for tynn kan du ha litt mer cashewnøttsmør i. Er den for tykk ha i mer kokosolje. Kunsten å lage hjemmelaget sjokolade er å “kjenne det i fingrene” og finne frem til smaken og konsistensen som er akkurat riktig for deg.

Hell blandingen i silikonformer og sett i fryseren til det har stivnet. Pass på at du rører mens du heller. Siden mitt cashewnøttsmør har små biter i seg, synker dette naturlig nok ned i bunnen av formene. Det er prikkene dere ser på bitene mine.
For en litt morsom vri, hell bare halvveis opp til kanten og frys. Fyll deretter på med hjemmelaget sjokolade og sett inn i fryseren igjen. Det har jeg gjort denne gangen. Se her for noe jeg tidligere har laget.

Nytes til en kopp te eller kaffe. Og gjerne sammen med noen du er glad i!

Jeg tenker litt på å lage en julekalender på bloggen i år. Så dere som spør etter oppskrifter på Instagram…. vær tålmodig! Det kommer mot jul!

7 Comments

  1. November 15, 2012    

    Jeg syns du fortjener en I Love your Blog Award. http://ikkedauenda.no/2012/11/15/i-love-your-blog-award/

    Du er hva du spiser heter det, men man blir ikke akkurat søt om man spiser masse sukker.

    • November 15, 2012    

      Takk! Så snill du er! Og veldig gøy å dele blogger videre! Skal skrive noe om det nå tenkte jeg 🙂

  2. Amanda Amanda
    November 16, 2012    

    Det er så godt med hjemmelaget sjokolade! Og bitene dine så herlig ut:)

    Men hvorfor ikke tørrmelk? Rismelk, soyamelk eller geitemelk (min favoritt) er alternativer til kumelk-pulver hvis man ikke tåler det, og gjør hvit sjokolade herlig. Mer cashewnøttsmør er også et alternativ, og kokossmør (ikke det samme som kokosolje), og proteinpulver med vaniljesmak er også godt egnet, synes jeg 🙂

    • November 16, 2012    

      Oi oi, flere gode tips! Takk for det, skal prøve det neste gang. Jeg har jo mandelmelkpulver! Og erteprotein!
      God fredag 🙂

  3. November 16, 2012    

    Deilig deilig!! Jeg har også laget “hvit” sjokolade på denne måte før. Mørk slår alt, men hvit er godt i blandt det også 🙂
    God helg søta!

    • November 16, 2012    

      Del gjerne om du har noen oppskrifter som er verdt å prøve ut!

  4. November 29, 2012    

    Jeg elsker lys sjokolade, og disse så fantastisk gode ut<3 Tusen takk for oppskrift!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen