LucumaNoen som har sett en lucumafrukt før? Den kommer fra Peru og finnes i månedene januar til april. Da bugner det av frukten på lokale markeder! Den blir brukt for det meste i desserter, og min venninne som er fra Peru har fortalt meg at de lager en drikk av Lucuma som er som en slags nasjonal drikk. Barn slurper i seg lucumajuice. Herlig! For denne frukten er rik på fiber, niacin (B3), jern, og har masse betakarotene. Også har den lav GI slik at man ikke får rask blodsukkerstigning.

En kollega av meg var nylig i Peru og med seg tilbake hadde han blant annet en nylig plukket lucuma til meg! Stor stas, for dette er en frukt jeg aldri hadde smakt før! Pulveret har blitt hyppig brukt i smoothies, barnemat, kaker, iskrem og sjokolade så utfordringen var å lage noe med selve frukten. Jeg googlet rundt men uten hell. Hmm, skulle det være vanskelig da? Alt jeg fant var med pulveret så jeg måtte være kreativ og finne på noe selv..
Vi skar den opp og smakte. Smaken var litt karamellaktig syns jeg. Zofia, min eldste sa “mamma, det smaker som det pulveret jeg har fått stikke finger´n!” Haha, og det stemmer. For noen ganger får de en liten skål med litt lucumapulver de kan stikke fingeren i. Det er jo godteri for dem!

Jeg blendet flytende kokosolje, lucuma og yaconsirup sammen til en deilig, smooth masse. Smakte himmelsk!Frukten sies å være best når den er fersk, men jeg skal være ærlig og si at jeg ikke merket så veldig stor forskjell i smaken da jeg blandet den med forskjellige andre godsaker. Jeg syns frukten var litt tørr, men det har kanskje litt med at den har reist langt og lenge før jeg endelig fikk åpnet den opp.

Og utrolig godt med goji til også:


6 Comments

 1. January 6, 2013    

  oi….det så virkelig digg ut! 😀

  • January 6, 2013    

   Det var det! Dessverre er det helt bortevekk 🙁

 2. Silje G. H Silje G. H
  January 6, 2013    

  Spennende:)

 3. January 6, 2013    

  Spennende!

 4. January 9, 2013    

  Det stemmer at frukten er litt “tørr”. Jeg spiste den helt nyplukket i Peru, og synes likevel den hadde en rar konsistens. Forestrekker lúcuma i pulverform, deilig!

  • January 10, 2013    

   Så herlig!
   Ja, enig at pulveret er bedre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.