Noen som har sett en lucumafrukt før? Den kommer fra Peru og finnes i månedene januar til april. Da bugner det av frukten på lokale markeder! Den blir brukt for det meste i desserter, og min venninne som er fra Peru har fortalt meg at de lager en drikk av Lucuma som er som en slags nasjonal drikk. Barn slurper i seg lucumajuice. Herlig! For denne frukten er rik på fiber, niacin (B3), jern, og har masse betakarotene. Også har den lav GI slik at man ikke får rask blodsukkerstigning.

En kollega av meg var nylig i Peru og med seg tilbake hadde han blant annet en nylig plukket lucuma til meg! Stor stas, for dette er en frukt jeg aldri hadde smakt før! Pulveret har blitt hyppig brukt i smoothies, barnemat, kaker, iskrem og sjokolade så utfordringen var å lage noe med selve frukten. Jeg googlet rundt men uten hell. Hmm, skulle det være vanskelig da? Alt jeg fant var med pulveret så jeg måtte være kreativ og finne på noe selv..
Vi skar den opp og smakte. Smaken var litt karamellaktig syns jeg. Zofia, min eldste sa “mamma, det smaker som det pulveret jeg har fått stikke finger´n!” Haha, og det stemmer. For noen ganger får de en liten skål med litt lucumapulver de kan stikke fingeren i. Det er jo godteri for dem!

Jeg blendet flytende kokosolje, lucuma og yaconsirup sammen til en deilig, smooth masse. Smakte himmelsk!Frukten sies å være best når den er fersk, men jeg skal være ærlig og si at jeg ikke merket så veldig stor forskjell i smaken da jeg blandet den med forskjellige andre godsaker. Jeg syns frukten var litt tørr, men det har kanskje litt med at den har reist langt og lenge før jeg endelig fikk åpnet den opp.

Og utrolig godt med goji til også: