Livsstilsendring

Etter en uke på kurs med Hexebergklinikken sitter jeg igjen med mye god info, gode samtaler med både Sofie og Erik Hexeberg, magen full av ren og naturlig mat og ikke minst mye kunnskap om en bedre livsstil. Dette er andre gang jeg er på Livsstilskurset deres og det blir nok ikke det siste. Kurset blir holdt på vakre Akinon Resort som har det du trenger for at dette skal bli en opplevelse du skal lete lenge etter.

Mange tar dette som en ferie, og det er det god grunn til! Dagen starter tidlig med trening for de som ønsker det, deretter bugner frokostbuffeten av alt det gode og sunne som kroppen liker. Noen timer med forelesning, litt pause, deilig lunsj, litt gruppearbeid, matkurs på kjøkkenet og så en bedre middag som en avslutning på en fin og lærerik dag. Kjøkkensjefen er forøvrig han som står bak Lavkarbokokken på Facebook.

 

 

 

 

Hva lærer man på et Livsstilskurs?
I bunn og grunn er det kosten som har alt å si. Spiser vi ikke riktig vil kroppen fortelle oss at noe er galt. Vi får symptomer på plager som gjør at vi får en redusert livsstil. Og mange går opp i vekt.
På et kurs som dette får man først en innføring i hva som skjer med kroppen når vi spiser mat med høyt innhold av karbohydrater. Vi får også se resultater av andre som har lagt om kosten sin hvor blodprøver viser oss målingene som er blitt bedre. Vekten går ned, de føler seg bedre, kroppen fungerer igjen og livsskvaliteten går opp.
Deretter går vi igjennom hva slags mat som er godt for oss og hva det sunne fettet gjør med oss. For det har seg nemlig slik at når man kutter ned på karbohydratene, må man få energien fra et annet sted. Og da kommer fettet inn i bildet. Sunt fett. Fett som gir energi. Fett som forbrenner fett!
Med et høyfett kosthold på ellevte året kan jeg trygt si at dette er noe som FUNKER for en kropp som liker å være i balanse, holde seg frisk og rask, være lite syk og ha lite plager sånn generelt. Hvem vil vel ikke være frisk?
Til og med folk som har fått diagnoser har fått en bedre livsstil ved å endre kosten sin. Spiser vi for mye mat med stivelse vil kroppen stadig jobbe på høygir med å produsere insulin for å senke blodsukkeret istedet for å fokusere på å holde kroppen frisk og rask.
Interessante temaer! Det er det jeg kan røpe!
Sofie er alltid så snill og kommer som regel med en kokebok til meg. Denne gangen var det Kakefest, hennes siste bok. Lekker bok med lekre bilder og fine oppskrifter. Jeg skal garantert bake flere av disse fremover!

Her kommer en oversikt over hva man kan spise når man vil legge om til lavkarbo

2 Comments

 1. September 22, 2012    

  En skikkelig livsstilsending er det beste man kan gjøre for seg selv! Jeg er veldig for mye fett i kosten, og spiser spesielt mye kokosolje hver eneste dag. Føler bare jeg har godt av det!
  God helg Melissa 🙂 Klem

  • September 23, 2012    

   Enig 🙂
   God helg til deg også Ragnhild!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen