Her gjelder det å være stor i kjeften, for makan til et deilig tacotårn skal du lete lenge etter!

lchf taco

Vi pleier ofte å spise taco hjemme. Da kan barna få velge ut det de liker best, så det gjelder å dekke bordet med masse fristelser i små skåler i forskjellige farger. Spesielt 6-åringen min er superkresen for tiden så istedet for å mase og tjase lar jeg henne være, for jeg har erfart tidligere at det går i perioder med “æsj, jeg liker ikke” til “mmm, mamma dette var jo kjempegodt”.

Vi bruker aldri tacoskjell. De er rike på raske karbohydrater og inneholder ofte hvetemel, maismel og andre merkelige ingredienser jeg ikke vil at vi skal få i oss. Det går også an å lage egne tacolefser. Jeg har prøvd med surdeigsbrødoppskriften som også fungerer, men for å gjøre det enkelt bruker vi store salatblader.

Fyll med det du liker best!

Denne gangen stekte jeg kjøttdeig sammen med purreløk, hvitløk og masse urter (gurkemeie, pepper, himalayasalt og chili). 4 store avokado gikk med til guacamolen som jeg også hadde grovhakket tomat og hvitløk i. Revet geitost og for å toppe det hele, pinjekjerner.

taco lchf

Kan ikke si noe annet enn NAM!

Neste morgen er det bare å lage eggemuffins av resten av ingrediensene. Bland 6 egg sammen med kjøtt og ost, stekes i muffinsformer og spis til frokost for eksempel.