Her gjelder det å være stor i kjeften, for makan til et deilig tacotårn skal du lete lenge etter!
Vi pleier ofte å spise taco hjemme. Da kan barna få velge ut det de liker best, så det gjelder å dekke bordet med masse fristelser i små skåler i forskjellige farger. Spesielt 6-åringen min er superkresen for tiden så istedet for å mase og tjase lar jeg henne være, for jeg har erfart tidligere at det går i perioder med “æsj, jeg liker ikke” til “mmm, mamma dette var jo kjempegodt”.
Vi bruker aldri tacoskjell. De er rike på raske karbohydrater og inneholder ofte hvetemel, maismel og andre merkelige ingredienser jeg ikke vil at vi skal få i oss. Det går også an å lage egne tacolefser. Jeg har prøvd med surdeigsbrødoppskriften som også fungerer, men for å gjøre det enkelt bruker vi store salatblader.
Fyll med det du liker best!
Denne gangen stekte jeg kjøttdeig sammen med purreløk, hvitløk og masse urter (gurkemeie, pepper, himalayasalt og chili). 4 store avokado gikk med til guacamolen som jeg også hadde grovhakket tomat og hvitløk i. Revet geitost og for å toppe det hele, pinjekjerner.
Kan ikke si noe annet enn NAM!
Neste morgen er det bare å lage eggemuffins av resten av ingrediensene. Bland 6 egg sammen med kjøtt og ost, stekes i muffinsformer og spis til frokost for eksempel.
Rømme og hjemmelaget salsa hører med! Amy:)
Sant, men Zofia er på melk og glutenfri om dagen så da ble det ikke rømme i dag. Men salsa! Mmmm, det er godt! Gjerne litt sterk også! Det kan du stå for når du kommer nedover!
Bra tips å lage muffins av restene. Hos oss blir rester borte, men uansett digger jeg tips om restemat (hater å kaste mat!). Og hjemmelaget salsa, som Amy sier – oh yes! Jeg har nettopp funnet en god oppskrift på det og virkelig fått sansen for det.
Smart med skåler slik at barna kan velge, Melissa, men jammen er det bra for oss voksne også. Hos oss er det forskjell på hvor glad vi er i for eksempel paprika, avokado, rømme, koriander – og helt perfekt når man kan spise etter sine preferanser. Selv om man er stor… ;0)
Istedenfor salat eller surdeigsbrød kan det også være et tips å lage lavkarbo tortillalomper av brødmix fra Funksjonell Mat som jeg har laget. Det funket faktisk svært godt.
Fin søndag fortsatt til deg, Melissa! (I Norge, eller i hvert fall på Østlandet er det grått-grått som det har vært sånn cirka siden jul..).
klem
Stemmer du, du har jo laget lomper av den brødmiksen! Må prøve meg en gang på det. Barna er ikke begeistret for lavkarbobrød, men kanskje om den kommer i en annen form.
Enig, elsk på restemat!
[…] snadder, sikkert gøy for de minste å bestemme selv hva de skal ha i sine “lommer”. Se gjerne her hva jeg tidligere har gjort med tacomiddagen vår. Følg meg på Bloglovin […]