Lavkarboscones

lavkarbo scones

Fitnessmuskelbunten som driver treningssenteret jeg trener på fikk smake på en av disse forrige uke, og da jeg så han dagen etter fikk jeg beskjed om å ham gi oppskriften for DETTE var noe av det beste han hadde smakt på lenge. Han har fått smake flere ting jeg har laget, blant annet surdeigsbrød som jeg fikk tommel opp for, og lavkarbobrød. Men disse var populære. Så da måtte jeg bake de igjen i dag for å justere litt på oppskriften.

Du trenger:
150 g mandelmel (jeg har brukt kvernede mandler)
50 g kokosmel
50 g peanøttmel (eller annet type mel, for eks grovt speltmel, sesammel osv)
100 g kaldt smør i terninger
5 ss Sukrin pluss (eller kokosblomstsukker om du vil ha en naturlig vri)
1 ts bakepulver
1 klype salt
En stor neve gojibær eller usøtede tranebær
En neve valnøtter
2 egg
ca 1/2 dl fløte/creme fraiche

Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader.
Bland det tørre i kjøkkenmaskinen. Ha i det kalde smøret og deretter gojibær og valnøtter.
Pisk eggene (for hånd om du vil) og ha i fløten. Hell dette i deigen og bland godt.

Bruk en spiseskje og lag en scoop som du setter på bakepapiret.
Stekes i ca 15 min. Pass på at de ikke brenner seg. Sett heller ned varmen og stek de litt lengre om du vil. Og la de kjøle seg godt ned før du tar de opp, ellers kan det hende at de smuldrer fra hverandre.
Det blir gode og tørre dagen etterpå, nesten bedre spør du meg!

10 Comments

  1. May 29, 2013    

    Oj, denne oppskriften må jeg få prøvd ut:) Så enkel og grei, uten skumle ingredienser!

    • May 30, 2013    

      Så fint. Håper du liker den!
      Den er god med gojibær, også blir den hakket søtere med tranebær. Nam!

  2. Christin Christin
    May 30, 2013    

    De så kjempegode ut. Har sendt mannen på butikken for å kjøpe smør. Disse blir gode til feriefrokosten i morgen! Hvordan oppbevarer du de?

  3. May 30, 2013    

    Jeg har hatt de i en liten boks som ikke er lufttett… en sånn knekkebrødboks fungerer fint. De kan fort bli myke om du har de i pose/tett tupperware.

  4. May 30, 2013    

    Tusen takk, Melissa. Scones er kanskje min aller største favoritt i bakeverdenen (og mitt største savn…). Jeg tenker jeg prøver dem uten bær. Ikke fordi jeg er redd for karbohydratene, men fordi scones som jeg alltid bakte dem, er uten. De er sikkert nydelige uansett *drømme* *sikle* 😉

    • May 30, 2013    

      Ja, de er gode uten noe i dem også!!!

  5. Siv Siv
    May 30, 2013    

    Åh, disse må prøves! Du er flink altså:-)
    Jeg skal etter ønske fra eldstemann lage lakseburger til middag i morgen og sitter nå å leter etter en sunn ” brødvarient”
    Ha en fin dag!
    Siv

  6. May 30, 2013    

    Så deilige de ser ut, ikke rart de falt i smak hos muskelbunten 🙂

  7. May 31, 2013    

    Ventet på denne oppskriften etter du instagrammet. Perfekt å ha et lite lager med disse:)Aldri prøvd scones med peanøttmel, det er sikkert knall!

    • May 31, 2013    

      Ja, hvis du liker peanøttsmaken er det godt!
      Det var en som spurte meg i går om hun kunne bruke noe annet enn peanøttmel, og det går sikkert helt fint an! Erstatt med kanskje mer kokosmel eller en annen meltype.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen