lavkarbo scones

Fitnessmuskelbunten som driver treningssenteret jeg trener på fikk smake på en av disse forrige uke, og da jeg så han dagen etter fikk jeg beskjed om å ham gi oppskriften for DETTE var noe av det beste han hadde smakt på lenge. Han har fått smake flere ting jeg har laget, blant annet surdeigsbrød som jeg fikk tommel opp for, og lavkarbobrød. Men disse var populære. Så da måtte jeg bake de igjen i dag for å justere litt på oppskriften.

Du trenger:
150 g mandelmel (jeg har brukt kvernede mandler)
50 g kokosmel
50 g peanøttmel (eller annet type mel, for eks grovt speltmel, sesammel osv)
100 g kaldt smør i terninger
5 ss Sukrin pluss (eller kokosblomstsukker om du vil ha en naturlig vri)
1 ts bakepulver
1 klype salt
En stor neve gojibær eller usøtede tranebær
En neve valnøtter
2 egg
ca 1/2 dl fløte/creme fraiche

Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader.
Bland det tørre i kjøkkenmaskinen. Ha i det kalde smøret og deretter gojibær og valnøtter.
Pisk eggene (for hånd om du vil) og ha i fløten. Hell dette i deigen og bland godt.

Bruk en spiseskje og lag en scoop som du setter på bakepapiret.
Stekes i ca 15 min. Pass på at de ikke brenner seg. Sett heller ned varmen og stek de litt lengre om du vil. Og la de kjøle seg godt ned før du tar de opp, ellers kan det hende at de smuldrer fra hverandre.
Det blir gode og tørre dagen etterpå, nesten bedre spør du meg!