Lavkarbopannekaker

lchf pannekaker
Disse ble skikkelig gode!

Du trenger:
5 egg
1 klype himalayasalt
1/2 ts bakepulver

Bland godt

Tilsett:
3 store ss creme fraiche
1 ss mandelmel
1 ss sukrinpluss (kan fint utelates)

Stekes på passe høy varme, i mye smør. Disse kan fint lages tynne, men de kan virke litt løse i begynnelsen, så stek de litt ekstra før du snur de så de ikke ramler fra hverandre. Jeg klarte utrolig nok å få stekt alle sammen helt perfekte. Stas! Perfekt pannekakerøre i mine øyne!

Serveres med en klatt smør og en type søtning du ønsker. Jeg hadde kokosblomstsukker på. Fyttikatta så godt det ble!
Jeg skulle egentlig steke de opp til barna, for det var de som var sultne, men så tok jeg meg i at jeg stod og spiste selv, haha.
Etter to-tre pannekaker var jeg stupmett, og barna orket bare 1 1/2 pannekake hver før de skjøv tallerkenen fra seg.
Et skikkelig fett måltid!

Jeg lagde røren en gang til, slik at jeg har nok til frokost i morgen tidlig. Ingenting slår nystekte pannekaker til frokost. Så kan barna ha et herlig stabilt blodsukker frem til lunsj.

17 Comments

  1. Anett Anett
    June 13, 2012    

    Mmmmmmmmm – muuuuums!!! Denne skal prøves… Har ikke sukrinpluss – kan jeg bruke noe annet, eller bare la det vœre….

    Tror jeg skal ha på litt friske bringebœr og jordbœr…Har også blåbœr som vi plukket inn i høst…

    Takk for oppskrift!!!

    Klem

  2. June 13, 2012    

    Du trenger ikke ha det i tror jeg. Bare å ha på noe søtt på pannekakene istedet!
    Ja, vi hadde blåbær og rømme på forrige gang vi spiste pannekaker. Og litt agavesirup! Nam nam!

  3. June 14, 2012    

    Disse ble frokosten vår i dag tidlig!

  4. June 14, 2012    

    Oi, så fine og ekte de ser ut, akkuart som tradisjonelle pannekaker- bare uten tradisjonelle ingredienser 😉
    Sier det igjen; synes det er så fantastisk at barna dine får så bra mat! Gleder meg til jeg får egen familie! Der skal det ikke bli servert pølser, sukker og annen “barnevennlig mat” :S

  5. June 14, 2012    

    Takk for det Ragnhild. Må gjøre mitt beste når jeg bestemmer selv. I barnehagen og skolen kan jeg ikke styre det, og ofte er det bursdager osv hvor barna får kake uten at jeg vet om det på forhånd. Argh, hater det. Derfor er det kjempeviktig for meg at de får i seg sunn kost hjemme 🙂
    istedet for godteri, får de vitaminer og omega 3 i kapsler. De blir overlykkelige over det, haha.

  6. August 5, 2012    

    Testet og godkjent 🙂

  7. Marie Helene Fjeld Marie Helene Fjeld
    August 29, 2012    

    HEi Melissa. Jeg er storesøster til Monica og kjenner Alex litt fra oppveksten. Jeg har fått påvist laktose og hvete-gluten inoleranse og prøver å finne frem til oppskrifter uten laktose og hvetemel i. De andre kornsortene går forholdsvis bra. Hva skal jeg bruke her – da jeg ikke tåler creme fraiche? Noen forslag og evt noen gode oppskrifter som kan passe meg?
    Hilsen Marie Helene

    • August 29, 2012    

      Hei på deg! Long time no see!
      Du kan fint bytte ut melkeprodukter med kokosmelk og mandelmelk for eks. Jeg har en venninne som overhodet ikke bruker kumelkprodukter i hjemmet og klarer seg fint med kokosog mandelmelk. Det går an å bruke fiberhusk for å tykne det litt så du får en bedre konsistens.
      Täler du cashewnøtter? I så fall kan du lage deg nøttesmør som er godt å dippe i og ha som tilbehød til mat. Du bare kverner bløtlagte cashewnøtter og har i litt og litt vann og evt noen dråper sitron til det blir en fin masse.
      Når det gjelder meltyper så er det null problem å bytte ut disse med for eks fiberhusk, kokosmel og kvernede nøtter. Skaff deg en skikkelig kjøkkenmaskin som kan kverne alt du kommer over, da komme du langt!

      Ingen av mine oppskrifter inneholder mel, og der jeg har satt “en type melsort du tåler” så kan du bruke det du har, for eks kokos eller mandelmel osv.

      Lykke til, det går kjempefint å endre kosten når du vet hva du tåler. Også kan du lage så mye godt og du får så god helse på kjøpet 😉

      klem
      melissa

  8. Runi Runi
    November 25, 2012    

    Det første jeg tenkte på da jeg våknet i dag var pannekaker :-). Det er lenge siden jeg har spist. Prøvde disse og det var en fantastisk god frokost. ..med rørte jordbær til.

    • November 25, 2012    

      Så bra!
      Ja, de er yummy!
      GOD søndag!

  9. Mari Mari
    February 21, 2013    

    Dette blir kveldsmat til barna ikveld! De er super gode 🙂

  10. Nannemi Nannemi
    May 26, 2013    

    Kan man bruke vanlig salt? Har ikke Himalaya:)

  11. Thea Thea
    May 28, 2013    

    Hei, kjempe gode pannekaker!:) Men vet du ca hvor mange kalorier det er per pannekake? Eller per 100g?

    • May 29, 2013    

      Beklager, jeg aner ikke! Teller ikke kalorier så jeg vet aldri hva oppskriftene inneholder. Men om du finner det ut så si gjerne ifra!

      🙂

No Pings Yet

  1. Kjappe og gode frokostpannekaker med mandler og egg! | Superlivsstil.net on November 3, 2012 at 11:15

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen