Dette brødet fikk vi servert da vi var på kurs med VOF. Kokken på Akinon stekte dette hver morgen så vi hadde varmt brød. Mmmm, ingenting slår nystekt brød, og dette smakte kjempegodt. Mettet lenge!

Jeg har gjort om litt på oppskriften, men den er mer eller mindre lik den opprinnelige. Dette fungerer som en grunnoppskrift og man kan fint tilsette krydder, nøtter, revet gulrot osv for å “pimpe” opp brødet litt.

Du trenger:
5 egg
300 g philapdelphiaost (man kan sikkert erstatte med geitekefir om man har melkeallergi)
50 g smør (smeltes, avkjøles noe og helles i blandingen)
1 dl fiberhusk
5 dl med frø som finmales i kaffekvern (jeg hadde en salig blanding av linfrø, solsikkekjerner, gresskarkjerner og sesamfrø)
Evt litt mandelmelk (eller hva nå enn du tåler best)

Bland alle ingrediensene sammen og la det stå i 10 minutter så deigen kan svelle og tykne skikkelig.
Ha deigen (som er ganske klissete) i en brødform og sett det inn i ovnen på 175 grader i ca 25-35 minutter. Følg med! Etter 15 minutter var mitt brød på kanten av å bli brent på toppen så jeg satte ned varmen litt. Det var ikke helt gjennomstekt da heller så jeg lot det stå litt ekstra.

Da det var avkjølt skar jeg det i tynne skiver og frøs ned. Falt i smak her i heimen, og jeg syns ikke brødet ble for “eggete”

Jeg er ferdig med rensen min nå, for vi skal ut og spise middag i kveld med gode venner, og da vet jeg at det blir litt bobler i glasset bl.a. Men, jeg har hatt 4 døgn på greens, råkost og vegansk. Har gått greit. Har ikke vært sulten, men jeg har vært trøtt og kjent på kroppen at den har hatt sug etter flere varme måltider. Så i dag etter trening ble det en omelett. Yummy! Det føltes bra ut og energien har vært på topp hele dagen.

Så god helg alle sammen! Nå skal jeg lage lavkarbo lasagne til barna. Jeg har handlet økologiske varer, bl.a kylling, egg, grønnsaker og kokosnøtt!Økologiske grønnsaker