Brød uten gjær og mel, ikke noe knaing, elting eller heving!
Du trenger:
6 egg
1 dl vann
1 ss fiberhusk
8 dl totalt av:
-revet kokos
-knuste linfrø
-frø (solsikke, gresskar, linfrø, sesamfrø)
Her tok jeg det jeg hadde. Husk at knuste linfrø trekker til seg væske. Så jeg hadde i maks ca 1 dl
1 ts bakepulver
1/2 dl kokosolje (flytende)
Jeg gjorde som med kokosbrødet mitt… Fiberhusken fikk tykne seg litt i vannet mens jeg kakket eggene og blandet i frøblandingen.
Jeg tilsatte litt over en 1/2 dl med kokosolje og til slutt hadde jeg i fiberhusken. Det ble en klissete deig!
Inn i ovnen på ca 160 grader, oppimot 40 minutter. Følg med, siden alle ovner er forskjellige!
La brødet kjøle seg litt ned før du tar det ut av formen.
Skjær i tynne skiver og frys ned. Jeg gjorde tabben ved å ha det på kjøkkenbenken på andre dagen og da begynte det å lukte.
Kan ristes bittelitt før det skal spises. Da smelter smøret lettere (nam nam, smør er jo sååå godt!)
ser nesten like digg ut som mine lavkarbo, gjær og melfrie knekkebrød;)
Ja det er nok en del “like” oppskrifter. Innholdet pleier som regel å være ganske likt.
skal prøves!
Jeg var så heldig å vinne hvetegress for noen uker siden,tror det var fra butikken din(?)verde de trigo,Raab og Bio står det på boksen.
Jeg har merket at energinivået har økt og at jeg faktisk trenger mindre søvn (hadde brukt nesten halve boksen før jeg merket noe)og jeg er ikke i tvil om at det er bra for meg.Tar en strøken teskjed
i vann om morgenen.
For en tid tilbake kjøpte jeg hvetegress her i helsekost og tok hele boksen,men merket ingenting,husker ikke hvilken type,men alle norske helsekoster fører det.
Så er det så stor forskjell på dette?(ganske stor forskjell i farge forresten)
Hilsen bente
Hei Bente!
Ja, du vant hvetegresspakken fra meg, fra butikken min. Så fint at du likte det.
Du kan helt fint ta 2 tskj hver dag. Det er det jeg pleier å ta, minst!
Det er sikkert litt forskjell på de forskjellige hvetegressene. Raab er et godt merke, jeg har brukt det selv i over et år.
Takk for feedback, Bente!
klem
melissa
Bakte disse igår ! Helt nydelig å ta opp noen skiver til frokosten fra fryseren idag! 🙂 Kjæresten fikk høre oppskriften og sa: “Dette er næring! Næring som kropper faktisk kjenner igjen og elsker! ” Tusen takk for at du deler 🙂
Så deilig å høre Ellen Marie!!! Næring er hva kroppen liker best ja 🙂
Ha en herlig tirsdag!
Det så godt ut 🙂
Hvordan er det med fytinsyre og antinæringsstoffer? Bør ikke frøene egentlig bløtlegges?
Jo, det bør de!
Hvordan gjør man det da?
Er det nødvendig å gjøre det hele tiden? Gjør du det?
Beklager mange spørsmål.
Jeg gjør det ikke hver gang nei. Litt fordi det er ikke alltid tid til det, og jeg må innrømme at konsistensen blir helt annerledes når de er bløtlagt. Jeg har ikke dehydrator men har prøvd å tørke de i ovnen. Hver gang jeg gjør det blir resultatet helt håpløst… så jeg tar det litt på gefülen for å være ærlig. Noen ganger ja, andre ganger ikke. Vet jeg bør gjøre det hver gang.. men det er ikke lett å gjøre alt riktig heller..
Nei, jeg skjønner. Jeg har det på samme måte. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal klare å få bra resultat på bakst når jeg må bløtlegge først. Det er litt derfor jeg spør.
Tusen takk for svar i hvert fall 🙂
Jeg har egentlig ventet på at noen skal blogge om det, men foreløpig uten hell. Johnny Laupsa-Borge snakket om dette på et foredrag jeg var på for lenge siden. Neste gang jeg ser han skal jeg spørre litt mer, kanskje han har noe jeg kan dele på bloggen…
Okei. Det hadde vært fint 🙂
Jeg kan også høre neste helg for da skal jeg til Norge på kurs!