Lavkarbobrød med kokos

lavkarbobrødDu trenger:
1 ss fiberhusk
1 dl vann
3 dl kokosmasse
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
2 dl kvernede mandler (eller litt godt hakket mandler)
6 egg
3-4 ss kokosolje
1 ts bakepulver

Først er det lurt å la fiberhusken tykne, så ha dette i vannet i en skål mens du blander alt det andre godt sammen.
Du kan fint blande dette for hånd, det er bare bra å bruke litt muskelkraft!
Ha i fiberhuskklumpen til slutt og rør godt til det blir en klissete deig.
(Det som er i et glass på bildet er faktisk to eggehvitter. Eggeplommene hadde gått i en smoothie, så derfor ville jeg bruke opp disse. Jeg har skrevet 6 egg selv om det bare er bilde av 4.)

Kle en brødform med bakepapir og sett inn i ovnen på ca 160 grader i 45 minutters tid. Se på brødet litt innimellom så det ikke blir brent på toppen.
La det avkjøle seg litt i formen før du tar det ut og legger det på rist.

Nytes med litt godt, saltet smør.

For andre brødoppskrifter se her.

6 Comments

  1. Torill Torill
    July 29, 2012    

    Heisan, jeg har et spørsmål som gjelder noe helt annet enn brød. Har du noen triks, eller oppskrift, på grateng uten hvit saus? Jeg savner av og til min gode fiskegrateng, men den er full av hvit saus, og den slags lager jeg ikke mer. Jeg har forsøkt med kremfløte og egg, blandet i en del ost, og det ble godt, men ikke helt grateng. Kan man bruke fiberhusk??? Ellers tusen takk for fine oppskrifter og matglede til inspirasjon. Mvh Torillw

    • July 29, 2012    

      Hmm, nå spør du litt vanskelig da jeg egentlig ikke er noe middagslager.. Men, de gangene jeg skal lage lyse sauser og ikke skal bruke meieriprodukter bruker jeg som oftest mandelfløte (vet ikke om den er å få tak i i Norge dessverre) og tykner med fiberhusk ja.
      Du kunne jo prøvd med mandelmelk, enten lage selv eller kjøpe ferdiglaget (har sett noen butikker ha det ellers finner du mandelmelk på helsekost) og tykne med litt fiberhusk. Prøv deg frem, for husken tykner ganske kjapt og du trenger ikke alltid så mye.

      Jeg skal høre med en god venninne om hun har prøvd seg på hvit saus. Hun bruker aldri meieriprodukter så kanskje hun har oppfunnet noe bra!

      Så fint du får inspirasjon, håper du vil dele bloggen videre med andre som kan få glede av den!

      Klem
      melissa

  2. August 6, 2012    

    Dette ser jo kjempegodt ut 🙂 Har prøvd ut noen lavkarbobrød, men de har ikke blitt helt som forventet :/ Er dette brødet veldig lavt og fuktig?

    • August 6, 2012    

      Det er faktsk både litt luftig og saftig! Mamma spøkte med at det var mer som kokoskake enn brød..
      Smaker masse kokos, kjempegodt! Jeg skal bake det igjen, for det var en hit her i huset!

  3. August 15, 2012    

    Åhhh, fikk lyst å bake brød! 🙂

    • August 15, 2012    

      Bare å bake det! Jeg klappet sammen dette i dag tidlig på null komma niks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen