Lavkarbobrød, igjen!

Denne oppskriften ble til underveis, men veldig inspirert av et annet brød jeg bakte for en tid tilbake som igjen var inspirasjon fra kokken på Akinon.

Dette trenger du:
5-6 økologiske egg
Ca 50 gr smeltet smør
1 dl fiberhusk
3 dl med creme fraiche/philadelphiaost (har du melkeallergi bruk nøttemelk istedet)
2-3 ss kokosolje
5 dl kvernet frø*

Bland alle ingrediensene godt sammen (jeg brukte kjøkkenmaskinen) og hell i en form. Sett i ovnen på ca 170 grader i ca 25-30 minutter. Følg litt med underveis, alle ovner er forskjellige. Jeg kjente på brødet etter ca 25 min og da var det ganske fast så jeg tok det ut og lot det stå litt på en rist til det kjølet seg ned. Da ble det perfekt.

*Kvernet frø i dag var: solsikkefrø, gresskarkjerner, sesamfrø og linfrø. Jeg hadde ca 5 dl med frøene oppi kverneren til det ble nesten til mel.

Serveres med masse deilig smør!

6 Comments

  1. Jorunn Jorunn
    September 10, 2012    

    Det så jo ut som brød til og med, dette må jeg prøve! Men hvordan blir brød med så mye egg i, blir det “svampete”? Hvordan oppbevarer du det best, og hvor lenge holder det seg? Kan brødet fryses?

  2. September 10, 2012    

    Jeg syns ikke dette ble svampete. Vi spiser det ganske fort opp så det varer ikke lenge, men jeg pleier som regel å skjære i skiver og fryse det.
    Dette er så deilig og fuktig at det står i tupperware i kjøleskapet.. eller på benken

  3. September 14, 2012    

    En riktig fin oppskrift fine Melissa. Ønsker deg en god helg 🙂

  4. July 9, 2013    

    Har bakt dette til pappa i dag 😀 Han er lav karbo skjønner du 😉 Det ser kjempefint ut, så håper det smaker like bra som det ser ut!

    • July 9, 2013    

      Så bra! Kom gjerne med feedback fra pappan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen