Her er tre gode oppskrifter på lavkarbobrød. Jeg veksler mellom disse oppskriftene.



Dette brødet spiste vi hver morgen da vi var på kurs med VOF på Akinon. Jeg tror det er kokken som har utarbeidet oppskriften selv.
Du trenger:
5 egg
300 g philapdelphiaost (man kan sikkert erstatte med geitekefir om man har melkeallergi)
50 g smør (smeltes, avkjøles noe og helles i blandingen)
1 dl fiberhusk
5 dl med frø som finmales i kaffekvern (jeg hadde en salig blanding av linfrø, solsikkekjerner, gresskarkjerner og sesamfrø)
Evt litt mandelmelk (eller hva nå enn du tåler best)

Bland alle ingrediensene sammen og la det stå i 10 minutter så deigen kan svelle og tykne skikkelig.
Ha deigen (som er ganske klissete) i en brødform og sett det inn i ovnen på 175 grader i ca 25-35 minutter. Følg med! Etter 15 minutter var mitt brød på kanten av å bli brent på toppen så jeg satte ned varmen litt. Det var ikke helt gjennomstekt da heller så jeg lot det stå litt ekstra.

bak eget lavkarbobrød

Her er også en annen “nøttevariant”:
500 g malte mandler eller hasselnøtter (bytt gjerne noe av nøttemassen med knuste linfrø og/eller andre typer frø)
2 ts bakepulver
1 ss husk
250 g smør
12 økologiske egg
1 dl vann

Mal mandlene til fint mel (eller kjøp ferdigmalt)
Bland alt det tørre i kjøkkenmaskinen.
Smelt smøret og ha i det tørre.
Ha i egg og væsken (kan også bruke fløte om ønskelig)
Kjør til en jevn blanding.
Ha deigen i en brødform kledd med bakepapir.

Stekes på 200 grader i ca 40 min.
La brødet kjøles ned i ovnen.
Brødet holder seg en god uke.
1 skive inneholder kun 2-3 karbohydrater.
…denne oppskriften fikk jeg av en kunde i butikken.

Ellers har jeg en egenkomponert oppskrift her:


Lavkarbo rundstykker med kokosolje

Bland 1 ss psyllium husk (fiberhusk) og 1 dl med vann til det tykner.
Ha deretter i:
2 ss havregryn
1 dl knust linfrø
2 ss sesamfrø
2 ss valnøtter, lett hakket med kniv
1 dl revet kokos
1 ts himalayasalt
1 ts bakepulver
3-4 egg
5 ss kokosolje

Bland alt i en bolle for hånd. Hell i muffinsformene.

Ovn 160 grader i ca 20 minutter.


God baking!