Lavkarbobrød

Her er tre gode oppskrifter på lavkarbobrød. Jeg veksler mellom disse oppskriftene.



Dette brødet spiste vi hver morgen da vi var på kurs med VOF på Akinon. Jeg tror det er kokken som har utarbeidet oppskriften selv.
Du trenger:
5 egg
300 g philapdelphiaost (man kan sikkert erstatte med geitekefir om man har melkeallergi)
50 g smør (smeltes, avkjøles noe og helles i blandingen)
1 dl fiberhusk
5 dl med frø som finmales i kaffekvern (jeg hadde en salig blanding av linfrø, solsikkekjerner, gresskarkjerner og sesamfrø)
Evt litt mandelmelk (eller hva nå enn du tåler best)

Bland alle ingrediensene sammen og la det stå i 10 minutter så deigen kan svelle og tykne skikkelig.
Ha deigen (som er ganske klissete) i en brødform og sett det inn i ovnen på 175 grader i ca 25-35 minutter. Følg med! Etter 15 minutter var mitt brød på kanten av å bli brent på toppen så jeg satte ned varmen litt. Det var ikke helt gjennomstekt da heller så jeg lot det stå litt ekstra.

bak eget lavkarbobrød

Her er også en annen “nøttevariant”:
500 g malte mandler eller hasselnøtter (bytt gjerne noe av nøttemassen med knuste linfrø og/eller andre typer frø)
2 ts bakepulver
1 ss husk
250 g smør
12 økologiske egg
1 dl vann

Mal mandlene til fint mel (eller kjøp ferdigmalt)
Bland alt det tørre i kjøkkenmaskinen.
Smelt smøret og ha i det tørre.
Ha i egg og væsken (kan også bruke fløte om ønskelig)
Kjør til en jevn blanding.
Ha deigen i en brødform kledd med bakepapir.

Stekes på 200 grader i ca 40 min.
La brødet kjøles ned i ovnen.
Brødet holder seg en god uke.
1 skive inneholder kun 2-3 karbohydrater.
…denne oppskriften fikk jeg av en kunde i butikken.

Ellers har jeg en egenkomponert oppskrift her:


Lavkarbo rundstykker med kokosolje

Bland 1 ss psyllium husk (fiberhusk) og 1 dl med vann til det tykner.
Ha deretter i:
2 ss havregryn
1 dl knust linfrø
2 ss sesamfrø
2 ss valnøtter, lett hakket med kniv
1 dl revet kokos
1 ts himalayasalt
1 ts bakepulver
3-4 egg
5 ss kokosolje

Bland alt i en bolle for hånd. Hell i muffinsformene.

Ovn 160 grader i ca 20 minutter.


God baking!

3 Comments

  1. November 25, 2012    

    Hei!
    Ser du skriver at du bruker kaffekvern til å male frø. Så da lurer jeg på hvor kraftig kaffekvern du har, og hvor fin den maler… Har hørt om blandede opplevelser ang. kaffekvert, og er derfor litt skeptisk til å annskaffe meg en selv… Har du også forsøk å male mandler i kaffekvern? Hvordan ble det resultatet?

    En flott blogg forresten, men mange spennende oppskrifter som jeg helt klart vil prøve ut etter hvert.

    Mvh Katrine

    • November 26, 2012    

      Hei Katrine!

      Jeg har en egen del av en blender som jeg bruker til å kverne. Så jeg tør ikke si noe om kaffekvern, annet enn at den jeg bruker fungerer fint selv om den er gammel og sliten 🙂
      Dog, en venninne av meg har en vanlig kaffekverner som hun bruker til alt av frø. Hun er en hyppig “chiafrøkverner” så hun kunne ikke klart seg uten.

      Jeg har lest på bloggen til Mjuuugly at hun kjøpte en Magic bullet som er visst veldig god… jeg skal se om jeg finner innlegget hennes!

      Straks tilbake..

No Pings Yet

  1. Lag din egen nugatti | Melissa Spania on April 6, 2015 at 21:50

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen