Lavkarbo sjokolademuffins

Dette ble en del av frokosten vår i dag faktisk. Jeg stekte de rett før vi dro på båten på vei til hytta for siste gang denne sommeren. To muffins ble spist rett før vi gikk ut pga utålmodige sjeler (inkludert meg) og resten nøt vi noen timer senere.
De er egentlig best helt nystekt, og gjerne litt myke i midten. Ellers kan de bli litt tørre. Jeg tror det er kokosmelet som gjør dem sånn. Så prøv gjerne noe annet og se om de ikke blir så tørre.






Her er oppskriften:
(ca 6 store muffins/cupcakes)
3 egg
3 ss sukrin
3 ss yoghurt naturell (jeg brukte tyrkisk yoghurt i dag)
1 ts fiberhusk
1 ss kokosmel
3-4 ss råkakao
2 ss proteinpulver med vaniljesmak (kan fint utelates)
2 ss kaffe
1 ss kokosolje

Pisk egg og sukrin sammen først.
Ha deretter i resten av ingrediensene og la det stå litt så fiberhusken kan tykne røren.

Hell i muffinsformer og sett i ovnen i ca 15 min på 170 grader.

Disse blir ikke luftige, så om noen har noen gode råd for å få dem luftigere så rop ut.

8 Comments

  1. Silje Silje
    August 4, 2012    

    Nam, de så gode ut du!:) En sunnere sjokoladefondant ser det ut som:)Du, i mange lavkarbo-oppskrifter er det yoghurt, cottage cheese osv, har du noe forslag til noe man kan erstatte d med?

    • August 4, 2012    

      Ja, bruk mandelfløte! Det pleier jeg som regel å bruke i Spania. Men jeg skal innrømme at her i Norge har det sklidd helt ut og vi har fått i oss kumelk i form av cottage cheese, rømme og creme fraiche så å si hver dag. Det blir skjerpings når vi er tilbake neste helg.
      Mandelfløte kan du kjøpe hos meg på Helsekosten og merket er EcoMil om du vil sjekke det opp.
      Ellers kan du jo bruke geitekefir og ha i litt fiberhusk så den tykner. Gjør dette først og deretter bruk det istedet for yoghurt osv.

  2. August 5, 2012    

    Herlig!! sjokolade kan man ikke få nok av! Sitter i vindueskarmen ( jeg har fått vindueskarm man kan sitte i!! elsker det :D) og spiser vivani sjokolade mens jeg venter på en venninne som skal komme over på vin! Kos! Ha en fin kveld Melissa 🙂

    • August 5, 2012    

      Vin og sjokolade er aldri feil. Sitter med sjokoladebit i munnen selv nå. Mmmm!

  3. Silje Silje
    August 5, 2012    

    Mandelfløte ja! Smart! Visste ikke at det fantes jeg:)

    • August 5, 2012    

      Vet ikke om det finnes i Norge, men jeg har sett mandelmelken med samme merke på Supernature butikken… så kanskje de kan ta det inn om det ikke finnes ennå?

  4. Silje Silje
    August 6, 2012    

    Det kan nok hende:) Ellers får jeg bestille det av deg:) Prøvde å lage disse nå jeg, de ble gode de:)Jeg brukte bjørkesøt istedet da, og kokosmelk(den som er i papp og er litt tykkere). Tok litt mye sjokolade, så de ble litt for bitre vil jeg si. Men neste gang tar jeg mindre, så blir det supert tror jeg:)

    • August 6, 2012    

      Ja, det gjelder å prøve seg frem. Jeg har alltid en teskje ved min side som jeg dypper oppi hele tiden for å smake meg til det jeg syns er best. Gjør det samme, stikk fingern nedi etter hver skje med kakao 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen