Lavkarbo Sjokolademousse

sjokolademousse

Denne oppskriften har en venninne av meg funnet opp, og hun har virkelig fått til en sukkerfri, melkefri og glutenfri variant av sjokolademousse. Jeg fulgte med underveis fra hun la om til melk- og glutenfritt, og sett forandringene. Spesielt hennes eldste datter har fått bedre helse etter at hun kuttet kumelk helt.

En smule tålmodighet må til med denne.

Du trenger:
4 egg
30 g sukrin pluss
2 store ss kokosolje
4 spiseskjeer espresso
100 g sjokolade, 85% kakao

Slik gjør du:
1. Skill eggene.
2. Skjær sjokoladen i biter, og smelt den sammen med kokosljen på svak varme. Ha i espressoen og la det kjøle seg litt ned.
3. Stivpisk sukrin pluss med eggehvitene i en egen bolle.
4. Bland eggeplommene i sjokoladeblandingen og deretter vend den sammen med eggehvitene. Rør godt men ikke pisk blandingen.
5. Hell i ønskede former og sett i kjøleskapet i minst 2 timer.

Del med noen du er glad i <3
Sjekk gjerne bloggen hennes her!

21 Comments

  1. Andrea Andrea
    May 22, 2013    

    Hva var galt med datterens helse? Så veldig godt ut!

    • May 22, 2013    

      Jeg kan be henne svare selv, men det var mye slim og rennende nese, liten apetitt osv.

  2. Ida Ida
    May 22, 2013    

    Wow! Har ikke sett en melkefri sjokolademousse som ligner så mye på originalversjonen før. Må prøver (med palmesukker, tenker jeg)! Takk for at dere deler 🙂

    • May 22, 2013    

      Det går helt fint med sukrin syns jeg. Smaker ikke isete overhodet. Men prøv med palmesukker og si ifra hvordan den ble!

  3. May 22, 2013    

    OH MY!! Dette så bare for godt ut!! Oi oi oi, sitter her med vann i munn jeg, selv om jeg i grunn føler meg ganske forskynt med sjokolade for de neste.. timene 😛 Men det bildet var bare alt for fristende<3

    • May 22, 2013    

      Har akkurat spist enda et glass her. Fantastisk godt!

  4. under opplæring under opplæring
    May 22, 2013    

    Mmm…så good good ut den åsså!! Selv skal jeg smelle sammen bounty biter ala fotballfruens nå, er deilig gode og får fylt opp en liten kakeboks på frysa til kaffekoppen!! 😉 Mmmm….. 😉

  5. May 22, 2013    

    Det så helt fantastisk ut! 🙂
    Hva er egentlig fordelen med å leve melkefritt?

    • May 22, 2013    

      Det kan være mange forskjellige fordeler.
      Noen mener at kumelk ikke er sunt for mennesker. Jeg tenker da at det er fordi den er bearbeidet så mye (pasterisert og homogenisert) slik at all næringen og de sunne bakteriene er tatt vekk. Vi sitter igjen med en oppkokt og ødelagt melk som kan danne slim i tarmen og hindre opptak av næring.
      Maten vi spiser blir brutt ned i magesekken og går videre til tarmen. Om tarmen er dekket med slim vil ikke opptaket være like bra… er du med? Og da kan melk ofte være skurken.
      De som mener at de tåler det 100% bør fjerne kumelk helt fra kosten sin i 6-8 uker for så å begynne med det igjen og se hva som skjer med kroppen. Den vil nok ikke like det.
      Nå får jeg vel pepper om noen oppdager hva jeg nettopp skrev, men jeg er ikke alene om denne tanken.

      Andre kan for eks føle seg kvalme og uvel, få diaré og magevondt etter inntak av kumelk.

      Når det gjelder råmelk så snakker vi om noe annet. Jeg kjenner flere som drikker råmelk uten å få noe trøbbel, men om de rører behandlede meieriprodukter blir de uvel med det samme.

  6. May 22, 2013    

    Takk for informasjonen.
    Jeg begynner å bli ganske skremt over hva vi faktisk lærer på skolen. Å bli ernæringsfysiolog statelig er tydeligvis mye propaganda. Etter å ha lest mer studier på egenhånd og ikke minst fått mye informasjon fra deg (som jeg også har måtte lese meg opp på videre, beklager, men jeg stoler aldri helt på en kilde). Ta bare feks i forhold til de med sukkersyke hvor vi blir opplært til at de skal spise grove karbohydrater og mye frukt, for så å ta mye insulin….hvorfor ikke bare droppe karbohydratene og redusere medisinene!
    Takk for mye god informasjon frøken 🙂

    • May 23, 2013    

      Nei, det er ikke helt bra… dessverre må mange lide før det blir tatt action 🙁
      Og du? Supert at du sjekker opp andre steder! Kom gjerne med feedback om du har noen gode kilder og linker som vi kan dra nytte av! Her er det sharing på høyt nivå!

      Ha en god dag, klem!

  7. Mette Nordsveen Mette Nordsveen
    May 25, 2013    

    Hei.
    Laget denne i går og hele familien var skikkelig begeistret. Denne blir nok laget ofte. Har en 16 åring som har fått beskjed om å kutte ut melk,mel og mins mulig sukker pga psoreasi leddgikt( har en super lege,null piller bare regulere med kosten) og da er flott å finne så mye bra oppskrifter på siden din.Proteinbarene dine er blitt fast innslag når vi er på fotballcup. Alle gutta spør om jeg har laget. Takk for en flott blogg:))

    • May 26, 2013    

      Hei Mette!

      Så godt å høre!
      Takk for koselig tilbakemelding 🙂

      Klem fra melissa

  8. June 6, 2013    

    NAM denne var ekstreeemt god (og mektig!) 😀 Blir absolutt å lage flere ganger, og hurra for at den er melkefri! 🙂

    • June 7, 2013    

      I know, den er supermektig!

  9. September 14, 2013    

    Denne var knallgod! 🙂

  10. nuria nuria
    October 17, 2013    

    Kan man bytte sukrin med noe annet? Hva er tilsvarende på spansk?

    • October 17, 2013    

      Ja, kokosblomstsukker fungerer vel like bra. Ellers har sukrin smått kommet til spanske helsekostbutikker.

  11. Nuria Nuria
    September 29, 2014    

    Hvor mange porsjoner blir det? til 2?

    • September 29, 2014    

      Ja, minst. Ca 4 egentlig for den er så mektig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen