Lavkarbo sitronkake

lchf sitronkake

Vi har en pasient på kiropraktorsenteret vårt som er den råeste sitronkakebakerkona jeg vet om. Hver eneste gang hun kommer innom har hun med seg en lunken kake som bare få timer siden er tatt ut av ovnen. Glasuren er sånn typisk gammeldags laget av melis som renner sånn deilig over kaken. Kaken er høy og luftig og dufter himmelsk! Ahhh….

Ulempen med denne kaken, i allefall i mitt tilfelle er at den gir skikkelig mageknipe og for ikke å snakke om oppblåst mave (fikk nemlig en gratulasjon en gang etter å ha inntatt litt for mye kake, at det var sååå hyggelig at vi ventet nr 3! Ikke morsomt!).
Så da måtte jeg finne meg en god, glutenfri og helst sukkerfri oppskrift jeg kunne prøve meg på. Jeg fant en oppskrift hos Smakebiten som jeg må dele videre (bare få endriner) med dere. Her snakker vi sitronkake!

Du trenger:
4 egg
1 dl sukrin pluss
100 g smør
100 g hvit kremost
110 g malte mandler
30 g kokosmel
skall og saft av 1 sitron
1 ss fiberhusk
2 ts bakepulver

Slik gjør du:
Visp eggedosis av egg og søtning.
Smelt smøret og rør inn osten.
Bland det inn i eggedosisen.
Ha i sitronsaft og -skall.
Bland de tørre og rør det inn i eggeblandingen.
Hell røren i en godt smurt 1,5 liters brødform, legg gjerne en strimmel bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i ca 35 minutter. La kaken avkjøles litt i formen før du hvelver den på rist.

sitronkake

6 Comments

  1. Linn Linn
    August 25, 2014    

    Hei!

    Jeg har et spørsmål som er helt på siden av blogginnlegget ditt og den deilig kaken. Men jeg spør likevel, så får du som om du kan/vil svare 🙂

    Jeg er en mamma som venter andremann, men kan ikke amme denne gangen. Derfor blir det morsmelkerstatning. Har du noen tips i forhold til dette? Jeg ønsker den sunnest mulig, med minst mulig unaturlige tilsetninger.

    Uansett – flott blogg du har. Spennende og gode tips og oppskrifter du kommer med.

    • August 25, 2014    

      Hei Linn!

      Jeg vet at kraftmødrene har en oppskrift på morsmelkerstatning om du vil prøve deg på det. Kanskje de vet hvilke merker som er de beste om du kjøper inn?
      Det er et vanskelig tema syns jeg, og har egentlig ingen gode råd. Søkte rundt etter gode erstatninger for å ha noe å gi som ekstra da jeg fikk førstemann. Hun slet så mye med reflux at det var tider jeg ikke klarte å produsere nok raskt nok og hun ble raskt sulten igjen. Noen tipset meg om hoppemelk men jeg kom aldri så langt før det gikk over av seg selv. Ga heller velling av hirse og kokosolje og sånn. Lykke til, fortell gjerne om du finner noe bra!

      klem!

  2. Hege-mor Hege-mor
    August 25, 2014    

    Dette ser virkelig fristende ut! Skal prøve denne oppskriften, men jeg lurer på hvordan du har laget glasuren jeg…

  3. Linn Linn
    August 25, 2014    

    Ok, tusen takk for svar. Det setter jeg pris på!

    Synes også det er vanskelig, og lite lyst å gi Nan,så da tenkte jeg hvert fall å spørre personer jeg synes er fornuftig ift. kosthold.

    Klem tilbake.

  4. Aina Riegel Aina Riegel
    August 26, 2014    

    Kjempegod!!! Jeg oversatte den og la den på den spanske bloggen min – med ref til deg selvsagt 🙂

  5. September 4, 2014    

    Den kaken så veldig god ut:)
    http://www.dianalivia.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen