lchf sitronkake

Vi har en pasient på kiropraktorsenteret vårt som er den råeste sitronkakebakerkona jeg vet om. Hver eneste gang hun kommer innom har hun med seg en lunken kake som bare få timer siden er tatt ut av ovnen. Glasuren er sånn typisk gammeldags laget av melis som renner sånn deilig over kaken. Kaken er høy og luftig og dufter himmelsk! Ahhh….

Ulempen med denne kaken, i allefall i mitt tilfelle er at den gir skikkelig mageknipe og for ikke å snakke om oppblåst mave (fikk nemlig en gratulasjon en gang etter å ha inntatt litt for mye kake, at det var sååå hyggelig at vi ventet nr 3! Ikke morsomt!).
Så da måtte jeg finne meg en god, glutenfri og helst sukkerfri oppskrift jeg kunne prøve meg på. Jeg fant en oppskrift hos Smakebiten som jeg må dele videre (bare få endriner) med dere. Her snakker vi sitronkake!

Du trenger:
4 egg
1 dl sukrin pluss
100 g smør
100 g hvit kremost
110 g malte mandler
30 g kokosmel
skall og saft av 1 sitron
1 ss fiberhusk
2 ts bakepulver

Slik gjør du:
Visp eggedosis av egg og søtning.
Smelt smøret og rør inn osten.
Bland det inn i eggedosisen.
Ha i sitronsaft og -skall.
Bland de tørre og rør det inn i eggeblandingen.
Hell røren i en godt smurt 1,5 liters brødform, legg gjerne en strimmel bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i ca 35 minutter. La kaken avkjøles litt i formen før du hvelver den på rist.

sitronkake